Автор Тема: Интересни понуди на користени возила.  (Прочитано 4563700 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Одг: Интересни понуди на користени возила.
« Одговори #7380 на: 25 Јуни 2014, 21:42:20 pm »
Не сакав да го речам ова, но штом Мартин почна ајде вака: Мерцедес не е познат по правење на мали нерасипливи бензинци. :)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #7381 на: 25 Јуни 2014, 22:15:34 pm »
Подалеку од А класа на мерцедес. Посебно овие првенците.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #7382 на: 26 Јуни 2014, 01:38:45 am »
Не сакав да го речам ова, но штом Мартин почна ајде вака: Мерцедес не е познат по правење на мали нерасипливи бензинци и дизели. :)

Додадено нешто многу битно на крај на реченицата. Потиња мотор од 160/170 CDI е само 1.4 бензинецот од Golf 4. Ѓубре, покрај тоа што е масивен и упикан во 1 квадрат простор, и е тотално недостапен за поправки, кога ќе дојде да се поправа слободно празни си кредитна картица за работна рака. Често се случува мајстор да не сака да ја поправи колата зошто има многу за работа додека се стигне до дефектот.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #7383 на: 26 Јуни 2014, 08:25:10 am »
Сепак под „мали“ спаѓаат и 220цди и 200 цди, кои се светлосни години понерасипливи од 180 компресор. Ова ми е мене од ц класа останато, зошто е најмал мерцедес кој го вреднувам. Затоа 180ц е и најмал бензинец, а 200цди е најмал дизел. :)

Заборавив на 160/170цди.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #7384 на: 26 Јуни 2014, 08:44:41 am »
Додадено нешто многу битно на крај на реченицата. Потиња мотор од 160/170 CDI е само 1.4 бензинецот од Golf 4

Она што го пастав не е CDI туку 1.4 бензинец на плин. И тој не чини? Прашувам!

Филип, како да ти објаснам да ја заобиколиш А Класа од таа генерација?

Мене не ми објаснувај, на жена ми објасни и („срцка е количето, види го, злати4ко, како меченце, многу ми е срцка... неќам пунто, неќам 206, неќам клио, неќам корса, неќам поло, неќам фелиција бљак“). Изглеа сака или ова или А2, ако добро ја разбирам.  :-X

Со ова барем 2 пати месечно ќе касниш на работа, ќе одбива да те однесе.

Зш? Нема да пали не сабајле? Ќе се гаси у вожња? Озбилно прашувам.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #7385 на: 26 Јуни 2014, 08:49:48 am »
Сепак за тоа со работната рака не се сложувам. Мене на А 160 бензин од 2003 година пред недела дена ми земаа 1500 денари за затегнување на ланчето.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #7386 на: 26 Јуни 2014, 09:40:38 am »
Додадено нешто многу битно на крај на реченицата. Потиња мотор од 160/170 CDI е само 1.4 бензинецот од Golf 4

Она што го пастав не е CDI туку 1.4 бензинец на плин. И тој не чини? Прашувам!

Филип, како да ти објаснам да ја заобиколиш А Класа од таа генерација?

Мене не ми објаснувај, на жена ми објасни и („срцка е количето, види го, злати4ко, како меченце, многу ми е срцка... неќам пунто, неќам 206, неќам клио, неќам корса, неќам поло, неќам фелиција бљак“). Изглеа сака или ова или А2, ако добро ја разбирам.  :-X

Со ова барем 2 пати месечно ќе касниш на работа, ќе одбива да те однесе.

Зш? Нема да пали не сабајле? Ќе се гаси у вожња? Озбилно прашувам.

Мислам дека поефтино ќе те фати да ги потплатиш другарките на сопругата твоја да ја нафураат дека колата не чини, отколку по муабетиве да полниш џебови на механичари.
Just saying .. ::)

;D ;D :D

Отсутен Goran

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 94
« Одговори #7387 на: 26 Јуни 2014, 10:32:52 am »
жена ми има 2001 170 ЦДИ, го купивме со 90000 поминато, сеа има 115000, ниеден квар до сеа. 0. немаат врска муабетите. купи сочувано и нема да имаш гајле. секоја кола кога е несочувана по било која основа ќе кисне на сервис.

Јас кога го однесов во Мерцедес на тестирање, типот од таму ми шепна да го зеам, да не чуе продавачот...

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #7388 на: 26 Јуни 2014, 13:16:27 pm »
Имаше една страна со сите официјални проблеми за секоја кола што може да ти текне. Ама не ми текнува како се викаше...

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #7389 на: 26 Јуни 2014, 14:15:02 pm »
Почни со оценката "2" па натаму http://www.honestjohn.co.uk/carbycar/mercedes-benz/a-class-1998/?section=good

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #7390 на: 26 Јуни 2014, 14:17:42 pm »
Цитат
Essential to pay full attention on the motorway or can swap lanes.

??? ??? ??? ???

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #7391 на: 26 Јуни 2014, 14:36:37 pm »
Епа ако не пазиш, може и лента за претицање да завршиш. А со таа кола, не ти е место таму  ;D :D ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #7392 на: 26 Јуни 2014, 15:38:17 pm »
Не знам Филип, твое е кого ќе слушаш. Малолитражен Мерцедес мотор возен огромна километража на плин за мене е рецепт за катастрофа. Особено упикан во тоа дупчето што некои го нарекуваат engine bay.
Се заебавме во моја фамилија со А Класа, баратучетка ми купуваше кола и јас бев тој кој го даде последниот збор да се купи колата. И ден денес жалам што кажав "да ја земеме колава".
Искрено се надевам дека грешам, и членот Goran е во право, но мислам дека не грешам.

Имено, ја зедовме колата, сменивме се од течности, се од филтри и ремен, и се случуваше претходен ден да виде се во ред, наредниот ден или да не пали, или да се блокирало тркало преку ноќ, откажуваа моторчиња за брисачи и после 2 дена сами се поправаа и така натаму.

Јас не би советувал никому да си ја тестира среќата со таа кола.

Наместо тоа, преложи и на сопругата Нисан Микра, Фиат Панда 1.3 МJet, Fusion/Fiesta, или пак пушти срце и купи и А2, која на бројни истражувања е прогласена како најиздржливото возило од своја генерација. А и изгледа интересно, пространо е, и компактно, па и да не е толку добар возач, нема да има проблеми.

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
« Одговори #7393 на: 26 Јуни 2014, 21:55:46 pm »
Сепак за тоа со работната рака не се сложувам. Мене на А 160 бензин од 2003 година пред недела дена ми земаа 1500 денари за затегнување на ланчето.

1500ден за затегнување ланче? и не е скапо... кај мене за тие пари комплет ребраст мењаме на сложените возила ;)
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен Koshtan

• Почетник
  • *
  • Пораки: 17
« Одговори #7394 на: 27 Јуни 2014, 11:04:01 am »
Renault Megane Scenic 1.4i со плинче...
Дечки... има некој вакво, нешто да се пожали!?
Со 75кс. никој нема да брза во толкава кола, ама бар да не виси на сервис!  ;D
Поделете мислење, уште поубаво искуство... Фала!