Врска немам искрено, јас за дизел 4ка не би дал ни денар, не ја личи 
Зависи како е одржувана, сервисни интервали, што има од опрема (гледам има Харман Кардон, ксенонки и ХУД ама малиот екран) итн итн.
Чисто за референца, јас мојата 335i M Sport со два сета бандажи и 119к км ја продадов за 26000 пред 2 години.
Претпоставувам си имал F30 со N55 моторот. Како ти се покажа? Разгледувам m235i со 150k.
https://www.autoscout24.com/offers/bmw-235-2-serie-coupe-m235i-xdrive-harman-kardon-m-perform-gasoline-white-cat_ma13mo20329-c956f7e3-711b-45bd-8723-616e8a47f50f?sort=standard&desc=0&position=12&source_otp=t20&source=listpage_search-results&order_bucket=unknown&boost_level=t20&applied_boost_level=t20&relevance_adjustment=boost&boosting_product=mia
Мене одлично, а сега можеш да го прашаш и @Stefan995 ако е активен тука, кај него е
charge pipe треба одма да се смени пошто фабричкиот мене ми пукна, и препорачувам Mosselman термостат за масло затоа што знаат прилично топло да работат. Освен тоа, класични БМВ работи, дихтунгот кај филтерот за масло и на поклопецот ми прокапаа, ама немаше никогаш сериозен проблем. М235i е со подобриот N55 со EWG турбо. На N55ки се препорачува проверка и замена на лагерите на радилица околу 200к км така да имај го тоа во предвид. Не е лоша опција и интеркулер да се надгради евентуално, знаат да имаат heat soak.
Сѐ на сѐ, сериозно добра комбинација на мотор и менувач е. Јас имав MHD stage 1 и xHP stage 3 мапи на мотор и менувач, и беше и прописно брза, со смешна потрошувачка за тоа што го добивав. 2ката е помала и полесна, сигурно и побрза. Мене единствена замерка ми беше премеката суспензија, ама тоа не е проблем на M235i.
Еве ме, малку послабо активен ама читам чат, пат

Ко што кажа
@andrejnaumovski 335ката е кај мене сеа. Јас ја земав лани на пролет со 120к и моментално е на околу 134к. Во овие километри не сум имал проблем освен две ситници. Еден drivetrain warrning ми фрли при подолго патување низ Србија/Хрватска, ама мислам дека беше до српското гориво. После точење у Хрватска и палење/гасење го снема. Исто така, има едно пластично црево што оди од казанчето за антифриз до моторот, се укрутува од топлина и лесно пука (20евра беше половно, одговара од сите модели на F сериите).
Е сеа ова секако се должи на тоа што Андреј ги реши детските болести претходно. Chargepipe, термостат на масло, дихтунг на филтер за масло и поклопец, ама мислам дека не се многу скапи поправки.
Дополнително мислам дека е добро да се одвои буџет за сервис на менувачот, диференцијалите и xdrive transfer case, ако планираш вакво нешто. Исто така уље на 10к или помалку и тоа е тоа.
А за идење, иде ко што треба

конфигурацијата со xDrive и ZF8 е топ. Добра е и за позабавна вожња, а и за круз на автопат. Во 2-ка мислам дека ќе биде прав картинг. Ако те интересира нешто плус слободно кажувај.