Автор Тема: Интересни понуди на користени возила.  (Прочитано 4588321 пати)

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3965
Одг: Интересни понуди на користени возила.
« Одговори #29475 на: 07 Октомври 2025, 14:31:39 pm »
90% од колите по огласи се со околу 200к Км, дали три години стари или 15 години стари.

И сите се сервисирани пред 500 км без денар влог

И без грам и кит на нив, од прв сопственик купени. Најчесто и со нотарска гаранција на километри :D
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3053
  • Слобода или смрт
« Одговори #29476 на: 07 Октомври 2025, 14:33:58 pm »
И поефтини отколку да отидете и сами да ја донесете. Јас стварно више не знам што повеќе сакате од ова?

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6834
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #29477 на: 07 Октомври 2025, 14:41:21 pm »
по моментален курс од нбрм да ја платиме, а не 62ден, тоа сакаме.

Отсутен Sase_91

• Сениор
« Одговори #29478 на: 07 Октомври 2025, 14:52:17 pm »
Никако не ни се погодува, многу лош народ сме.

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3207
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #29479 на: 07 Октомври 2025, 15:30:56 pm »
Не Саше, не сме лош народ. Повеќето сме напатен народ – чесен, поштено и крваво спечален денар, и знаеме да го цениме каде ќе отиде. Не дa го  стрижеш ко влав :D  пак ќе кажам – мало место сме, мал пазар, и тешко е да се функционира со бизниси, особено во средина каде што прогресот едвај мрда некако. Ако нешто човек плати ново, односно купувачот на сè се сложува и прифаќа, но кога ќе се појави некаков проблем – одговорните бегаат од одговорност и патот е макотрпен и тежок до правото кое ти го дал или ти гаранција испаѓа дека само на фб реклама и да слушнеш тоа што сакаш да слушнеш пред да купиш.

А курсот со денар-евро – еве, ти водиш приватен бизнис, кажи дали сум јас во грешка? По тоа прашање – зошто 62, кога не е среден курс на евро во Македонија последни 20 години фиксен е, горе-долу 61,5. Ако треба, ќе приложам официјален документ. Зошто тогаш во Тојота Македонија, Сузуки, М-Кар и така натаму е 62, кога не е под ниту една допирана точка? Пари се – не е тоа некаков гратис. Во бизнис нема емоција.

Отсутен Sase_91

• Сениор
« Одговори #29480 на: 07 Октомври 2025, 18:09:08 pm »
Немам коментар за курсот, секој со неговото мислење околу финансиите од сопствениот џеб.

Коментарот ми беше дека не ги цениме доволно прекрасните коли од трговците кој што се совршени и се по цени пониски од реалните. Некој ни прави добро а ние не го цениме тоа. (Во случајов трговците на возила од Крива Паланка и слични места). Секој сака да купи кола по цена која што му одговара, е сега кој има точка со реалноста знае дека ако нешто е премногу добро за да е вистина, дека често има некоја цака.

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3207
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #29481 на: 07 Октомври 2025, 18:28:44 pm »
Се сложувам со тебе, јас постојано зборувам дека авто-плацевите се една голема шема. Бев и со близок човек во Паланка, и не е само таму тоа е чист бизнис донесен од горе, се прикрпуваат, препродаваат и сè оди во круг. Многу луѓе се изгорени од тоа. Лизинг, лицитации, аукции, филмови, продавања… Сè имам доставено  тука и знам од каде ги купуваат. Секоја кола има некакво оштетување — било каросериски, ентериерно, а да не збориме моторно затоа од италија и ги продаваат од таму ги донесуваат имаат помалку давачки него ли од немачка

Знам човек кој заврши на суд за џип од 35.000 евра – дизните му отидоа, дефект околу 3–4 илјади евра, а истиот тој џип сега е во Битола купен од аутоплац од паланка па му претеше да не пишува за проблемот или јавно коментира на нивните платени страни. Не споменувам имиња, немам фајде од тоа – само пробувам да заштитам луѓе да не се горат. Оваа година посетив доста авто-плацеви со пријатели и видов што се прави.

Разбирам што збориш, и добро е што народот конечно преломува и купува нови азиски коли, бидејќи друго спас нема од овие превари. Има и чесни луѓе кои се први сопственици и си ги одржуваат возилата, но тие се ретки. Јас сум среќен што не морам да барам половно – и јас сум се горел не да не и сум рекол половно не ако треба кинез мг за 16илјади евра ама нов да е од кал да е ново да е.

Кога продавам кола, јас сум прв газда и кажувам сè за возилото, бидејќи од моментот кога ја изнесеш колата – таа е твоја одговорност. Добри коли ретко завршуваат на огласи, тоа е мое мислење. Никогаш не сум имал проблем да ја продам колата брзо, иако сум прв сопственик – не барам преку леб погача, ниту поклонувам, едноставно ја давам за реална цена. Нема фајде да ми стои по огласи а тој дали ке ја препродава или ке печали не ме интерсира важно платил-пиено платено.

Поздрав, друже, секое добро! Јас сега чекам акција за Volvo, не давам 40.000 за XC40 – не вреди толку. Моето е последно: ако сакаат 33, ќе дадам и ќе го купам, повеќе не.