Автор Тема: Интересни понуди на користени возила.  (Прочитано 4753547 пати)

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1115
Одг: Интересни понуди на користени возила.
« Одговори #29505 на: 15 Октомври 2025, 14:58:51 pm »
Веќе неколку месеци гледам коли да се малце подновам и цените се нереални. Гледам коли 2021-2022 и има коли кои се поскапи и од нова од салон да се купи. Незнам дали се продаваат по тие цени, ама 99% од огласите се со нереални цени.

Zlatna Elantra si vozeshe…so ti trebashe da ja prodavash 😂

Толку ми е силата, неколку години и мора да се менува. Ова сега X1 морам порано, многу тврдо за возење и се жали сопатникот. :D

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15013
« Одговори #29506 на: 15 Октомври 2025, 16:27:24 pm »
Тврдо, меко ...никако да угодиш дамуеам :D

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9331
« Одговори #29507 на: 15 Октомври 2025, 17:24:52 pm »
Веќе неколку месеци гледам коли да се малце подновам и цените се нереални. Гледам коли 2021-2022 и има коли кои се поскапи и од нова од салон да се купи. Незнам дали се продаваат по тие цени, ама 99% од огласите се со нереални цени.

Толку ми е силата, неколку години и мора да се менува. Ова сега X1 морам порано, многу тврдо за возење и се жали сопатникот. :D

Jas bash poradi toa shto go pisvash celam na novo vozilo shto ke go vozam 150-200k km.

Ako trgnam za sekoi 2-3 godini kupi prodaj nemozam red da si fatam a i koga neshto mi odgovara i vrshi rabota teshko mi e da go dadam.

Kaj mene Elantrata ke se vozeshe ushte dolg ama poradi slucajno dvojno zgolemuvanje na familija beshe potrebno MPV 😂

Отсутен BraneMKD

• Редовен
« Одговори #29508 на: 16 Октомври 2025, 10:01:36 am »

Jas bash poradi toa shto go pisvash celam na novo vozilo shto ke go vozam 150-200k km.

Ako trgnam za sekoi 2-3 godini kupi prodaj nemozam red da si fatam a i koga neshto mi odgovara i vrshi rabota teshko mi e da go dadam.

Kaj mene Elantrata ke se vozeshe ushte dolg ama poradi slucajno dvojno zgolemuvanje na familija beshe potrebno MPV 😂

Мора парите да се вртат, и плацевите мора да работат. До сега сум имал среќа да ми се погодат колите па затоа сум на тој памет да менувам на неколку години. BMW баш ми прави мерак за возење на мене, али е мало, не не собира, тврдо, и ВИША сила. :D

Присутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2314
« Одговори #29509 на: 16 Октомври 2025, 10:18:57 am »
До кој буџет бараш кола?

Отсутен BraneMKD

• Редовен
« Одговори #29510 на: 16 Октомври 2025, 10:50:05 am »
До кој буџет бараш кола?

Нешто вакво https://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=5263201 - само уште малце да им падне цената до кај 25к.

Присутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4136
« Одговори #29511 на: 16 Октомври 2025, 11:25:05 am »
Ново 1.6 АТ фејслифт е 32900е, со премиум пакетот. Доста подбро изгледа внатре од ова на огласов.

А и Куга АТ е 27900е со металик боја вклучена. Така да мислам доста подобро е нов Форд неголи 4-5 години половно Хјундаи за 3к плус.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3124
  • Слобода или смрт
« Одговори #29512 на: 16 Октомври 2025, 11:55:26 am »
Кугата за 28к е трицилиндраш екобуст и треба да се заобиколи по секоја цена тој мотор. Но за 35 имаш куга хибрид со 2.5 атомсферец и ецвт тоа е веќе друга приказна.

Отсутен draganamon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 850
« Одговори #29513 на: 16 Октомври 2025, 12:02:24 pm »
Кугата за 28к е трицилиндраш екобуст и треба да се заобиколи по секоја цена тој мотор. Но за 35 имаш куга хибрид со 2.5 атомсферец и ецвт тоа е веќе друга приказна.

Ако може да прашам, што е проблемот со трицилиндраш-от на Кугата што се продава за 28к и зошто треба да се избегнува по секоја цена ?
Прашува човек кој вчера го сликаше Мондео-то и се мисле да го стави на продажба за ако се продаде да си купи Куга за 28к.

Присутен Bravo

• Редовен
« Одговори #29514 на: 16 Октомври 2025, 12:06:12 pm »
Седни на задна клупа пред да ја купиш. И замисли како ќе им биде на тие што ќе се возат позади.

Отсутен BraneMKD

• Редовен
« Одговори #29515 на: 16 Октомври 2025, 12:16:25 pm »
Не пишал во огласот ама мислам дека е ниво над премиум, има на сликите кожни седишта. Моментална цена на тој модел е 39к. Колата е стара 4 години, скоро 5 уште некој месец, стар модел, има малце километри ама да изгубила само 23% од вредноста е нерално.

Јас Елентрата ја продадов после 4 години и 60к км за 2/3 од цената на ново.
Пасатот го купив стар 3 години и 80к км за 60% од цена на ново.

Така се водам, не ми се брза и ке налети нешто добро.

Присутен Skywalker

• Сениор
« Одговори #29516 на: 16 Октомври 2025, 12:26:14 pm »
Jас бев голем скептик за тој мотор во Куга но и направив тест возење и сосем добро вози, низ град не ни се осеќа дека работи моторот. За тестот напраив еден круг од Форд низ чаир до Мавровка, од таму кон Ист Гејт, и после низ обиколница назад до салон. Со неколку нагли забрзување по пат, бордот покажа 6.5л/100км што за така големо возило е сосем ок.

Назад седеа сопругата и малата, не се пожалија на нешто непријатно. Колата има стварно многу простор на задна клупа и прилагодлива задна клупа(наред/назад и нагиб) што е ретко денес.

Тест возилото беше во СТ-ЛајнХ опрема. Надворешно изгледа исто со СТ-Лајн.

Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Присутен Bravo

• Редовен
« Одговори #29517 на: 16 Октомври 2025, 12:52:48 pm »
Има простор назад за нозе бидејќи е скратена задната клупа.

Присутен Skywalker

• Сениор
« Одговори #29518 на: 16 Октомври 2025, 14:44:42 pm »
Дополнително по нет негде најдов дека менувачот е торк конвертер кај Куга со тој мотор.

Има простор назад за нозе бидејќи е скратена задната клупа.

Седнав неколку пати назад и ок ми беше, можеби на долг пат би сметало ако е така како што велиш. Генерално се купува за назад деца да се возат, а нив ништо не им смета :D
« Последно менување: 16 Октомври 2025, 15:12:09 pm Skywalker »

Присутен Bravo

• Редовен
« Одговори #29519 на: 16 Октомври 2025, 15:17:49 pm »
Јас бев задоволен од колата, ја возев хибрид варијантата. Задната клупа ми беше единствено нешто што не ми се допадна.  Веројатно една од најдобрите понуди до 30к. Околу моторите ништо не знам.