Автор Тема: Интересни понуди на користени возила.  (Прочитано 5127744 пати)

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 2374
Одг: Интересни понуди на користени возила.
« Одговори #28665 на: 24 Декември 2024, 12:38:49 pm »
Decki mi treba mislenje za : https://reklama5.com/AdDetails?ad=5233759

Utre sakam da odam da ja vidam kolata, ne se razbiram mnogu, dali e okej ? Pristojni komentari pls <3

Сега некоја “мода” е во огласите да се пишува stage 1, чипување и сл? Атмо бензинец е, каков чип, какви…

Може да се мапираат и атмосферци секако. Не е сѐ до turbo boost, оставена е луфта од фабрика и на тајминзи на палење, како и количество на гориво. Не можеш да извадиш екстра моќ колку на турбо мотори тоа секако, ама 10% ко што пишува во огласот не е воопшто невозможно.

Отсутен miksi

• Редовен
  • Пораки: 1558
« Одговори #28666 на: 24 Декември 2024, 12:51:23 pm »
Decki mi treba mislenje za : https://reklama5.com/AdDetails?ad=5233759

Utre sakam da odam da ja vidam kolata, ne se razbiram mnogu, dali e okej ? Pristojni komentari pls <3

Сега некоја “мода” е во огласите да се пишува stage 1, чипување и сл? Атмо бензинец е, каков чип, какви…

Може да се мапираат и атмосферци секако. Не е сѐ до turbo boost, оставена е луфта од фабрика и на тајминзи на палење, како и количество на гориво. Не можеш да извадиш екстра моќ колку на турбо мотори тоа секако, ама 10% ко што пишува во огласот не е воопшто невозможно.

Така е, не невозможно но за да извади 10% што би било некои 10кс од овој мотор освен софтвер му треба и K&N усис како и подобар издув (цел)
In an Alfa Romeo, looking good is more important than looking where you’re going.

Присутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6864
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #28667 на: 24 Декември 2024, 14:13:39 pm »
Како и да е смешно е да се пише тоа, а на dyno сигурно нема да има 110кс. Угушен со катализатори и слично, џабе е ремап.

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7211
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #28668 на: 24 Декември 2024, 14:38:58 pm »
Aбе да не мисли на оние во опаљачот шо се ставаат?  ;D

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9181
  • Пичлеме
« Одговори #28669 на: 24 Декември 2024, 14:52:13 pm »
Абе тие беа само за намалување на потрошувачката, не за зголемување на снагата... или ти знајш за некои нови модели, пософистицирани и не си кажал до сеа?!

Отсутен myowntheory

• Почетник
  • *
  • Пораки: 44
« Одговори #28670 на: 24 Декември 2024, 17:53:39 pm »
Nikoj ne dade soodveten komentar iskreno site za nekoj dizni mizni zborate :) mi treba sovet, dali vredi za parite ili pa nekoj mozhi da pomozhi, za do kaj 7-8K eura nekoja kola sho vo skoro ja videl bilo kade i shto misli deka vredi.

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18028
« Одговори #28671 на: 24 Декември 2024, 17:55:14 pm »
Имаш ли тргнато околу 1500 евра згора над таа сума што ја збориш за неочигледни дефекти и редовно одржување?

Отсутен st08

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 272
« Одговори #28672 на: 24 Декември 2024, 18:22:56 pm »
Nikoj ne dade soodveten komentar iskreno site za nekoj dizni mizni zborate :) mi treba sovet, dali vredi za parite ili pa nekoj mozhi da pomozhi, za do kaj 7-8K eura nekoja kola sho vo skoro ja videl bilo kade i shto misli deka vredi.
Ако ти е околу цена за одржување моторот е преефтин...возам "слична" варијанта односно треба да се моторотите со иста ознака G4FA само мојот е еуро4 и 109хп овој е 100хп и еур6. Дали вреди колата како целина за таа цена е дискутабилно и од личните преференци..Некој сака помоќен мотор, некој сака повеќе опрема, некој си бара ефтино одржување...сите различни барања. Јас можам да ти кажам дека одржувањето на моторот е ефтино,моторот е на ланче и нема некој common проблеми.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15123
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #28673 на: 29 Декември 2024, 01:49:34 am »
Кој сака здраво возило нека повели.
На кратко:
БМВ 530д караван,2001/2 год(незнам точно),фабричка состојба...
https://reklama5.com/AdDetails?ad=5201406
За подетални информации на телефонот.

П.С Цената мислам дека е 4500€,попуст скоро МИНИМАЛЕН.
Колата е тип топ,не се брза со продажбата,ако не се продаде за бараната цена ке си седи без никаков проблем.
Заинтересирани за гледање и пробна вожња после 20 Јануари,дотогаш е паркирана на паркинг на аеродром.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308
« Одговори #28674 на: 29 Декември 2024, 11:20:08 am »
Нека среди малку лимарија.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7791
« Одговори #28675 на: 29 Декември 2024, 19:18:14 pm »
Можно е само аголот да лаже.

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3640
« Одговори #28676 на: 30 Декември 2024, 08:03:38 am »
На кратко:

Колата е тип топ,не се брза со продажбата,ако не се продаде за бараната цена ке си седи без никаков проблем.
Заинтересирани за гледање и пробна вожња после 20 Јануари,дотогаш е паркирана на паркинг на аеродром.
2700 плафон
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5383
« Одговори #28677 на: 30 Декември 2024, 09:28:25 am »
На кратко:

2700 плафон

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15123
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #28678 на: 30 Декември 2024, 17:22:33 pm »
Нека среди малку лимарија.
Колку шо ме држи меморија,само на задна десна врата има мала вдлабнатина,така да за возило кое е 22-3-4 години старо лимаријата е во перфектна состојба.

@Jimny  За 2700 ќе ти го дадам Пежото, 206-ка од 2006год деано напред удрено има околу 500е штета,ама се средува ништо структурно не е оштетено.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3640
« Одговори #28679 на: 02 Јануари 2025, 15:06:58 pm »
За возило кое е 22-3-4 години старо тешко дека ке отиде над 4илјади еура.Исклучиво ако не е теренец пред се реални треба да сме ако му извади колку што замислил алал вера.Ја повеке не ни гледам огласи кај нас едни исти се вртат со години коли си барат нереални цени како што барат така и ке продадат.Или она нивното нека ми седи -нека ти седи чувај си ја.Преку леб погача на крај ни леб  ни погача :D :D

Љуби брат мече среќна нека е новата
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.