Автор Тема: Интересни понуди на користени возила.  (Прочитано 4026454 пати)

Присутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1806
Одг: Интересни понуди на користени возила.
« Одговори #28335 на: 25 Октомври 2024, 10:31:42 am »
Јас по жмигавците напред ги познавам, а и со калници вака од страна немам европска видено досега

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13832
« Одговори #28336 на: 25 Октомври 2024, 10:32:18 am »
Има некој посебен белег по кој што ја препознавте дека е американка или од добро познавање на конкретниот модел? Јас искрено не можам да препознаам дека не е европејка :D

п.с Можда дека калници има?!

Фарот види го. Има т.н sidemarker.

Отсутен terzziski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 710
« Одговори #28337 на: 25 Октомври 2024, 10:32:29 am »
Првично по фаровите, особено делот на крајот на фаровите (жмигавците).
Имаат различни регулативи споредено со Европа.

Присутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5003
  • The Spartan General
« Одговори #28338 на: 25 Октомври 2024, 10:57:57 am »
Има некој посебен белег по кој што ја препознавте дека е американка или од добро познавање на конкретниот модел? Јас искрено не можам да препознаам дека не е европејка :D

п.с Можда дека калници има?!

Farovite, portokalovite katadiopteri od strana na farovite, 2.0T oznaka e za Amerika pozadi, Strelkata/pokazuvacot za benzin so Empty i Full,  Temperatura Cold -Hot (na evropskite e so brojki namesto so bukvi) formatot na datata (mm/dd/gggg), MPH pokazuvac vo sredina na brzinomer.

Ovaka od start i sliki. Da ja vidam vo zivo uste nekoj detal ke najdam.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Присутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1779
« Одговори #28339 на: 25 Октомври 2024, 11:09:43 am »
Фала на инфо дечки, сепак имало многу белези дури и многу очигледни кои на прво не ги забележав :) 

Присутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1806
« Одговори #28340 на: 25 Октомври 2024, 11:13:01 am »
Американски увоз е, затоа е цената добра.
има доста возила што по огласиве се од америка гледав и мл има доста, зошто е оваа цена поевтино помали давачки се од таму да се домкне или друг стандард друг квалитет од европскиот па затоа и вакви цени?

Присутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5658
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #28341 на: 25 Октомври 2024, 11:16:04 am »
Многу од нив се купени на аукција како salvage cars, со мало до големо оштетување. Мада побрзо би зел таква отколку некоја од 3 составувана во Крива Паланка.

Присутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5003
  • The Spartan General
« Одговори #28342 на: 25 Октомври 2024, 11:19:13 am »
Za srekja recisi na site koli vo Amerika moze da se kupi carfax report i da znaes na sto si. Za razlika od CarVertical, carfax e kade kade podobar vo davanje istorija na vozilo.

I tamu moze da prepoznaes dali e salvage car, dali e bila sopirana od soobrakjaj, pa povtorno pustana, itn.

Inace konkretno za Audi-to pogore, ne znaci deka e losa kola ili ima problemi. Tuku deka e pravena za drug pazar i od drugo mesto e donesena. Moze da e ustvari super oddrzuvana kola.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Присутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3717
« Одговори #28343 на: 25 Октомври 2024, 11:19:59 am »
За УСА има CarFax а и Карвертикал, така да ако е од аукција ќе ја има таму сигурно.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен bozooo

• Почетник
  • *
  • Пораки: 46
« Одговори #28344 на: 25 Октомври 2024, 13:58:34 pm »
Audi a5 2018 2.0 tfsi 26500eur
https://www.pazar3.mk/oglas/vozila/avtomobili/audi/A5/prodazba/skopje/karpos/audi-a5-sportback-2-0-tfsi-quattro-252-ks/5990029
На буквално 15 минути пред да одам во сервис на проверка за дај ја земам, викам ај да свртам на кар вертикал чисто информативно.
БТВ во порше скопје дадоа инфо дека до 2020г колата си била се нај ок, и не ми рекоа ништо околу штетава.
Lets make this car famous

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29588
    • CARclub.mk
« Одговори #28345 на: 25 Октомври 2024, 14:04:00 pm »
Па добро, штетата е направена во Октомври 2020, можно е да не е воопшто евидентирана во систем на Audi.

А ако е добро направено, мислам дека не е страшно. Мада може и глупости да тресам.

Отсутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 1873
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #28346 на: 25 Октомври 2024, 14:21:41 pm »
Немора да е сумњиво ништо очигледно пазарот е пре пре ценет во МКД нереални цени бараат па кога ке видиш реална цена одма нешто сумњиво не е таа е цена,а овие што продаваат по нереални цени  им стојат непродадени со години едни исти по огласи, за белото Ауди сосема коректна цена да не заборавиме за месец дена сме 2025 па така тоа од 2020 Ауди или бмw или друг модел не е “НоВО” туку старо возило 5 години.

Присутен andrejnaumovski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 913
« Одговори #28347 на: 25 Октомври 2024, 14:28:33 pm »
Па добро, штетата е направена во Октомври 2020, можно е да не е воопшто евидентирана во систем на Audi.

А ако е добро направено, мислам дека не е страшно. Мада може и глупости да тресам.

Можда е до мене, ама возило што имало таква штета на подвозје со стап не би допрел. Да е козметички само, преден/заден браник, предни крила, тоа е океј, не ми смета.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3797
« Одговори #28348 на: 25 Октомври 2024, 14:34:07 pm »
Audi a5 2018 2.0 tfsi 26500eur
https://www.pazar3.mk/oglas/vozila/avtomobili/audi/A5/prodazba/skopje/karpos/audi-a5-sportback-2-0-tfsi-quattro-252-ks/5990029
На буквално 15 минути пред да одам во сервис на проверка за дај ја земам, викам ај да свртам на кар вертикал чисто информативно.
БТВ во порше скопје дадоа инфо дека до 2020г колата си била се нај ок, и не ми рекоа ништо околу штетава.
Lets make this car famous

Ете сега знаеш зошто е поефтина од другите на пазарот :D
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Fizzbuzz

• Почетник
  • *
  • Пораки: 37
« Одговори #28349 на: 25 Октомври 2024, 14:42:30 pm »
Во Јули бев да видам еден пасат Б8 2014та, со 60.000км цел свој живот во Белгија како што тврдеше дечкото - мислам рече Енис се вика.

Ја донел колата лично тој, 60.000км. Купена од стар брачен пар, увезена Јуни 2023та :)
Вака навидум (бар на мое око), океј беше некои мали разлики на нијанси во левата страна и хаубата.

Дечково не се бунеше да ја проверам на carVertical и што да видаaaaм :)

За тие што не сакаат да го отвараат целиот извештај од carVertical, неколку детали