Автор Тема: Интересни понуди на користени возила.  (Прочитано 4565464 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Одг: Интересни понуди на користени возила.
« Одговори #21570 на: 29 Август 2020, 08:48:44 am »
So znae zena so se 200ks. :D
Ќе дознае маж ѝ ;)

@gtiT Колата е супер, јас многу ја сакам, и јас би земал за жена ми, а богами и за мене, за обично акање низ град и тоа баш комбинацја со аутоматик, да си олеснам живот у Скопјево. Само, ептен ми е редундантна по големина со 159-ката, не ми „мал градски хеч“, туку е супер фамилијарно ауто. Пре оваа ланча него било кој СУВ од денешницата. И со простор, и со комоција и со багажник, со све може да им парира. Надворешниот дизајн, уште одлично се носи со модерниве аута, не е е застарена ни година, а внатрешноста е малце постаричка, тука се гледа дека е дизајнирана пред повеќе од една декада.
Ремени, види кога се сменети, ако е во АутоСК одржувана, многу вреројатно дека се сменети на време, а може да е решен и проблемот со мастењето на дупките со свеќици (нема дихтунг, само дихт маса има мамицата нивна и малце ушпарале итаљаните). 5 години или 100.000 км е за ремените.  Ако се решиш да ја земеш, кажи, сакам крукче :)
« Последно менување: 29 Август 2020, 08:53:45 am Simo - Carrier159 »

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен gtiT

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 171
« Одговори #21571 на: 29 Август 2020, 10:04:30 am »
@Simo - Carrier159 Така така.. за мафтање низ град и мене ми е замислена плус ако сакаш да цапнеш да има на што. Тоа што е пространа е уште еден плус, а за потрошувачката после p205 се под 15л ми е ок😀. ко шо реков пред се ми се свиѓа како изгледа. ..  иј па да .. каишите стварно можда се сменети. Итаљанот што го дизајнирал моторот онаков бил:"ќе капе од сегде нека капе и од капачето"..
ќе одам да ја видам од понеделник.  ако бидне - крукче обавезно.

khm... http://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=3673786 .. Mito 155.  по телефон: купено од плац со 70к демек. сервисирано. мењачот наводно не свири и не излага од брзина сеа за сеа. делува здраво на слики и има културен тјунинг. гумиве само...  сум возел чипувано вакво (јес да беше со пазарски чип) многу беше диво и ми напраи мерак.
@MecheTo  ,😆😆

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #21572 на: 29 Август 2020, 10:09:07 am »
Диво е ова и без ремап :) Прекрасен избор, ако не ти треба простор.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #21573 на: 29 Август 2020, 10:31:57 am »
Една опсервација за пазар на ефтини половни коли кај нас:

Решив да не пребирам од брендови многу (освен Опел секако), и да се фокусирам на состојба. Сум гледал секакви коли - Цитроени, Фордови, Сеати, Фиати, еве денес гледав и VW (да се чуди човек до кое дереџе дојдов) и без разлика колку и да е стара колата и колку ситни фалинки и да има (а се собираат и коштаат над 300 евра да се средат), ако има клима е автоматски над 1200 евра и цената е најчесто фиксна.

Жално е што самата понуда на возила го тера човекот со ограничен буџет да зема кредити за да купи кола (да купиш нешто со опаѓачка вредност со средства на кои треба да плаќаш камата, автоматски дупла загуба).

Со тоа, би сакал да ги прашам сите што читаат, ако имате вие, или ваш познаник возило со клима во 95% до 100% технички исправна состојба со цена од 1000 до 1300 евра, пишете ми во приватна порака.
Сакам да си купам кола а со тоа и малку поголема слобода на движење од велосипед, без притоа да се главам во кредити.

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 902
« Одговори #21574 на: 29 Август 2020, 10:36:54 am »

Решив да не пребирам од брендови многу (освен Опел секако), и да се фокусирам на состојба. Сум гледал секакви коли - Цитроени, Фордови, Сеати, Фиати, еве денес гледав и VW (да се чуди човек до кое дереџе дојдов) и без разлика колку и да е стара колата и колку ситни фалинки и да има (а се собираат и коштаат над 300 евра да се средат), ако има клима е автоматски над 1200 евра и цената е најчесто фиксна.

Жално е што самата понуда на возила го тера човекот со ограничен буџет да зема кредити за да купи кола (да купиш нешто со опаѓачка вредност со средства на кои треба да плаќаш камата, автоматски дупла загуба).

Со тоа, би сакал да ги прашам сите што читаат, ако имате вие, или ваш познаник возило со клима во 95% до 100% технички исправна состојба со цена од 1000 до 1300 евра, пишете ми во приватна порака.
Сакам да си купам кола а со тоа и малку поголема слобода на движење од велосипед, без притоа да се главам во кредити.
Пријател пред 2 години бараше за тој буџет, купи спарк за 1500 и се офајди,го изнавозеа
« Последно менување: 29 Август 2020, 11:03:48 am Leonid »

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6004
« Одговори #21575 на: 29 Август 2020, 11:07:26 am »

Ако ти понудат вишок возила до таа цена пиши ми и јас би земал некое,озбилно.

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #21576 на: 29 Август 2020, 11:14:00 am »
@MartinAlfista ќе ти викав да пишеш во фб групата Купи продај Алфа Македонија, ама за тој ценовен ранг можеш најмногу 146ка да најдеш, а знам дека намерно ги рипна 147ка и 156ка за нешто поново да си земеш понатаму.

Си размислувал за некое компактно Пежовче од почеток на 2000тите? Не ти препорачувам да си земеш кредит, барем не сега во ваква ситуација, може се да се случи во меѓувреме.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #21577 на: 29 Август 2020, 11:42:04 am »
Za taa cena nema da najdes toa sto baras Osven Spark,Matiz.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #21578 на: 29 Август 2020, 12:22:34 pm »
@MartinAlfista ќе ти викав да пишеш во фб групата Купи продај Алфа Македонија, ама за тој ценовен ранг можеш најмногу 146ка да најдеш, а знам дека намерно ги рипна 147ка и 156ка за нешто поново да си земеш понатаму.

Си размислувал за некое компактно Пежовче од почеток на 2000тите? Не ти препорачувам да си земеш кредит, барем не сега во ваква ситуација, може се да се случи во меѓувреме.

Јас тоа и сакам, 106 или Saxo. Проблемот е што колите се толку магариња што добри примероци или не се продаваат, или не стигаат до оглас.

Alfa 145 имав, би зел пак ама фејслифт ради излечени детски болести, ама фејслифт има само со дизел мотор (кој го избегнувам) или Twin Spark кој исто го избегнувам ради македонското "тури 10-40 масло, бензин атмосферец е, не му мења" а тие мотори си сакаат 10-60.

Za taa cena nema da najdes toa sto baras Osven Spark,Matiz.

Генерално не барам ништо посебно, би прифатил и кола од 98 година, километражата и не ме интересира баш. Таква кола и треба да кошта околу 1000 евра зошто е 22 години стара.

Задња опција ми се Спаркови и Матизи, ама ако морам... И онака план за колата ми е custom lift kit со правење спејсери на трап и амортизери, како и поголеми гуми, не може ваљда многу понеудобно да се направи Спаркчето :)

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2735
  • Шалабајзер
« Одговори #21579 на: 29 Август 2020, 12:43:56 pm »
Пежо некое 306 не ти влага у игра?

Sent from my iPhone XS using Tapatalk
No turbo, no fun :)

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16758
  • Keep it 100
« Одговори #21580 на: 29 Август 2020, 14:09:25 pm »
Мислиш дека тој што има асално ќе го продава? Не сме будали ;D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #21581 на: 29 Август 2020, 15:14:42 pm »

Абе мене и Xsara-та ми ја нуди татко ми (истата кола мање више) ама после за него ќе треба да барам кола, исто ми се фаќа. :)

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #21582 на: 29 Август 2020, 16:47:44 pm »

Абе мене и Xsara-та ми ја нуди татко ми (истата кола мање више) ама после за него ќе треба да барам кола, исто ми се фаќа. :)

http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=3687463

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6004
« Одговори #21583 на: 29 Август 2020, 17:18:01 pm »

http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=3687463
Нема клима.

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #21584 на: 29 Август 2020, 17:27:08 pm »
Овие реално до сега требаше под 1000 евра да отидат, 5+ години истите цени се.