Автор Тема: Интересни понуди на користени возила.  (Прочитано 4145597 пати)

Присутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6168
Одг: Интересни понуди на користени возила.
« Одговори #20355 на: 05 Јануари 2020, 10:42:21 am »
Мислам, се извинив.. :D

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1753
« Одговори #20356 на: 05 Јануари 2020, 10:51:15 am »
Наместо да се заеби и да фрли 5К за Голф 5 (јајце), ете му за многу помалку пари посалам проверена кола

http://m.reklama5.mk/AdDetails/Index?ad=3207979

И оваа цена на брат ми е според мене надувана, ама то е, барем е здрава права.
ќе види аир од оваа.
Ама таа е проверена пошо е негова.

Еве примети дека на секој што сака да купи кола, му се нудат одма проверени и добри коли од форумот. И тоа за само 3ххх евра, а ако се јавиш во следните 20 минути добиваш и патосници гратис. А пошо се добри и проверени затоа и се продаваат.
Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Со цела должна почит, ама коментарот не ти е на место.

Па и да се нудат, што? Пре би купил кола од колега форумаш, него ли од друг непознат. Моја претпоставка е дека штом членува на автомобилски форум, сака коли и бар 10‰ подобро ја одржува од оној кој колата му служи само да го пренесе од А до Б.

Друго - сметам дека форумската култура е на малку повисоко ниво, односно ќе ме предупреди како продавач на евентуални недостатоци на возилото - повеќе отколку друг препродавач, да речеме. Ќе си ја каже реалната состојба на колата.

Тој заклучок е донесен врз основа на тоа што веќе претпоставувам на сите им е скурчено од преваранти и тоа дека повеќето коли се претставени на форумот и имаат каква-таква сервисна историја која е позната. Си ги апдејтираат темите самите сопственици.

Моите две возила, на пример. До штрафче е познато што и како се одржувани. Кој сака да чита, бујрум.

Има уште мал милион такви - на @Sase_91 аудито, на @KaZaN трите, на @Stratro , на @zeroSignal , на @Rakun4e , на @зоки-златен , на @Vlatce-Vectra , на @Simo - Carrier159 .. Нека ми простат останатите кои не ги спомнав.

Така да..
Не ме јеби, колку сакаш замотај го у фин муабет, прво се нудат колите што им висат по огласи. Човек отвара тема за кола, прво го убедуваат дека не чини тоа што го бара, па му се нуди тоа што им е на продажба.
Муабетот почна од конкретен Голф 5 за 5000 евра, кој ја го советував да не го купува и ако е ограничен на тој буџет да гледа Поло, Фиеста, Ибица, Корса, односно кола од Б сегмент, бидејќи има шанси да купи понова, здрава кола. Just for the record, нит продавам кола нит па иам некој за "услужен оглас". Само му дадов форумско мислење на човекот како, според мене, да вози посочувано ауто.
И после му улетаа со клизачи за Алфа Ромео 147 за 3000 и нешо евра, проверена.
Само пара да се појави на хоризонтот и одма имаш "проверени".
И не велам дека нема здрави коли на тие членови што си ги посочил, само ова не ми стоеше така.

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10487
« Одговори #20357 на: 05 Јануари 2020, 12:55:23 pm »
Golfot e pubav i od korsa i od ford i od sve. Osven od  mercedes audi porche...
Ne nova da e korsata, sveti nova neka e, pak golfot e postabilen v krivina. I astra da e. E so nekoja omega kalibra vectra   mojt da se tokmat, mada pak tdi e, ovie ne se.

Отсутен Azriel

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 695
Seat Leon 1.4 TSI

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #20359 на: 05 Јануари 2020, 17:05:07 pm »
Сменил само еден диск, другиот не бил толку лош.
Глицерин? Шо му фали, добар си е.
Клинест каиш се менува откако ќе се скине.
Амортизер на петта врата е непотребен луксуз, еве си има летвичка во гепек.
Гумите не мора да се сите иста марка.
Треба да се смени пумпа за кумплуг, скапо е, и така зеза само одвреме навреме.
Кога смени уље? Не се сеќавам.
Метлиците шкрипат, нека, и јас шкрипам.
Итн
Ова е само дел од муабетите од луѓе што ги познавам за коли купени за себе и кои се возат повеќе години.
Не дека немаат пари, ама стиснати се бетер од евреи.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17562
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #20360 на: 05 Јануари 2020, 18:11:03 pm »
Golfot e pubav i od korsa i od ford i od sve. Osven od  mercedes audi porche...
Ne nova da e korsata, sveti nova neka e, pak golfot e postabilen v krivina. I astra da e. E so nekoja omega kalibra vectra   mojt da se tokmat, mada pak tdi e, ovie ne se.

Добар муабет.

Отсутен vladimir_

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 212
« Одговори #20361 на: 05 Јануари 2020, 18:59:06 pm »
Итн
Ова е само дел од муабетите од луѓе што ги познавам за коли купени за себе и кои се возат повеќе години.
Зато има ценовен ранк за еднс кола на пример од 2000 до 4000€ .Не можат сите да ги одржват колите во перфектна кондиција

Sent from my PRA-LX1 using Tapatalk

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #20362 на: 05 Јануари 2020, 19:26:18 pm »
Итн
Зато има ценовен ранк за еднс кола на пример од 2000 до 4000€ .Не можат сите да ги одржват колите во перфектна кондиција

Sent from my PRA-LX1 using Tapatalk
Никогаш нема да откриеш како технички е одржувана колата според ценовниот ранг.
Сите ќе се базираат спрема највисоката цена, минус нешто во зависност од состојбата на ентериерот и екстериерот.
Секогаш ќе ти кажуваат дека колата е одржувана редовно.
Откако ќе ја купиш ќе почнеш да се соочуваш со разно разни импровизирани работи.

Погоре примерите што ги наведов се од луѓе што можат да си дозволат да ги одржуваат колите, но се скржави.
Од што се скржави потоа дупло ги кошта и почнуваат со импровизации.
Тие коли џабе да ми ги даваат не би ги земал бидејки знам што арабат луѓе ги возеле. Ама ти не знаеш и не можеш да знаеш...
Ќе ја огласат колата за 4к, ќе ја продадат за 3к.
Тој што ќе ја купи по извесно време ќе се чуди што купил.

Присутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3873
« Одговори #20363 на: 05 Јануари 2020, 19:37:37 pm »
Луѓето сакаат да си веруваат дека го направиле најдобриот избор. Затоа секогаш секој купува или верува дека купува кола што е одржувана во овластен сервис секогаш, ја возела баба и останати работи. Е сега како било стварно колата знае само тој што ја возел до тогаш.
Еве јас пробувам/пробував да продадам кола на чесен начин 5 месеци и не оди. Ако и ги вратев километрите и ако фанав да ги убедувам тие што идат како колата е невозена, или останати филмови ќе ја продадев 10 пати до сега. Луѓето сакаат да бидат лажени и да им се продаде филм за после да можат да веруваат во филмот. Никој не ја сака реалноста.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55019
  • Махер
« Одговори #20364 на: 05 Јануари 2020, 20:33:33 pm »
Луѓето купуваат филм, не кола. Затоа и се зима Ауди А6 2004та, а не Фиеста 1.5тдци 2016та.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43791
  • Il Moderatore
« Одговори #20365 на: 05 Јануари 2020, 21:41:12 pm »
Јас кога би купувал кола на старо кај нас (а и на други места), воопшто не би обраќал внимание на муабетите. Ако постојат факти за одржувањето - добро, ако не, тогаш ќе се ослонам само на сопственото искуство да проценам дали е добар избор или не, можеби би викнал уште некој со мене, да не бидам заслепен од желбата за купување, па да не напраам некој битен пропуст. Другото е „да му биди арна срејчата“. И после тоа, асални сервиси, поправка на тоа што е за поправање, и терај додека тера.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #20366 на: 05 Јануари 2020, 22:23:28 pm »
Луѓето сакаат да си веруваат дека го направиле најдобриот избор. Затоа секогаш секој купува или верува дека купува кола што е одржувана во овластен сервис секогаш, ја возела баба и останати работи. Е сега како било стварно колата знае само тој што ја возел до тогаш.
Еве јас пробувам/пробував да продадам кола на чесен начин 5 месеци и не оди. Ако и ги вратев километрите и ако фанав да ги убедувам тие што идат како колата е невозена, или останати филмови ќе ја продадев 10 пати до сега. Луѓето сакаат да бидат лажени и да им се продаде филм за после да можат да веруваат во филмот. Никој не ја сака реалноста.
што кола?
Луѓето купуваат филм, не кола. Затоа и се зима Ауди А6 2004та, а не Фиеста 1.5тдци 2016та.
во што е подобра фиестата па да ја земиш неа уместо а6? ауди е бренд, мада се изглупираа со а2, но сепак а6-ката е подобра. А и таја фиестата што е продаваат за 4 години кој знае што и е.
https://www.youtube.com/watch?v=1NCt758UQUU
барем за км си сигурен и сепак е мерцедес а не форд за европски пазар. и ремонт за 1000 рвта да го напрајш пак имаш луксузна кола. 

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20680
« Одговори #20367 на: 05 Јануари 2020, 22:42:06 pm »
Ако не се лажам, муабетот за А6 и Фиеста (у случајов) е да си ги пуштиш нозете колку што ти е чергата. Арно ама, на сите им стана испод част да возат помали и непремиум возила, кога за таа цена можат да земат увезено (некад) премиум возило кое одамна требало да биде испратено под преса, без да бидат свесни дека душата ќе им излезе од сервиси. И после некој друг е крив, како и секогаш.

П. С. Не барајте влакно у јајце, секако дека муабетот е генерализација на нештата, нема потреба од муабети “јас земав (или знам некој што земал) тоа и тоа, и ете го, мука нема”.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #20368 на: 05 Јануари 2020, 23:46:50 pm »
Аудито е пак поарно од фиестата. И фи3стата нема да биде нова, па и по неа ќе даваш пари, повеќе или помалце. Е да ја земиш нова, со гаранција, со 5 години сервис, пеки. Не би дал 16.000 евра за стара кола, но измеѓу стара фиеста и старо аури би избрал ауди. Делој имаш и половни оем, што во некоја случај може да испадне и подобро, а и на 10 год стара кола да дтаваш нови делој нема смисла, оти делот ќе трае уште 10 год, а колата 5 . Освен нели филтри, кочници, интакви работи. Али маф сензор за гти од 96 та е 200 евра, бобина е 9000 денари (оригинал), па тоа е пола кола, нормално дека ке вараш на старо за 50 евра...
Аудито е постабилно, по безбедно, не е само чаламот, и нормално дека основен сервис ќе биде поскап, нема тука никој што да се чуди.
Другар сакаше колата да му корне, си зеде голф 3 од 96 та со 2.8 мотор, во 3-та прајт шлајвки по 25 метра среќен е , ко дете мало е, само ја дрифтат, па сега како е предходно возена не е битно, али никој не ја зел да ја вози домаќински. Значи битно да ти е ќеф дур ја возиш, па сега сервис мајстори, за секоја кола се плаќат, а ќеот нема цена. Новатљ фиеста 3 пати да ја исшлајфаш ќе бараш белегзии по пат :) не сите имаме исти сфаќања за животот.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17562
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #20369 на: 06 Јануари 2020, 00:03:00 am »
Фиестата ќе биде 3-4 години стара, Аудито ќе биде 14-16 години старо.

Во право си, немаме сите исти сфаќања за животот.