Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1440685 пати)

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8372
  • Плинаш!!!
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #6870 на: 13 Септември 2017, 21:25:15 pm »
Дечки што мислите за Xiaomi mi 4s? Дали вреди за парите?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
« Одговори #6871 на: 14 Септември 2017, 01:10:45 am »
Не се далеку бројките од тестот.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6707
« Одговори #6872 на: 14 Септември 2017, 07:15:07 am »
Имам галакси с7 и ми скурчи веќе. Една година го имам презадоволен од изглед, екран, брзина ама неможам да разберам како може толку лошо да е оптимизиран софтверот тоа е чудо нешто. Неможе screen on time да ми биде максимум 2 саати а први 2 места што ми одземаат батерија е андроид систем и Андоид ОС. Сум пробал све и свашта и не иде.

Си го имам меракот одамна за Ајфон СЕ пред се заради големината. Ама и Ајфон 7цава не изгледа лошо. Има некој од тука на форумов да сподели искуство за 7цата? Ја бива ли?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30819
    • CARclub.mk
« Одговори #6873 на: 14 Септември 2017, 07:36:05 am »
Да, зимај. :)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11177
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #6874 на: 14 Септември 2017, 07:40:22 am »
земи 6s за помалку пари и чекај после да падне цена на 9-ка или ако ти се свиѓа Х  па да почекаш за 4 години да го земеш за разумна цена
во секојдневна употреба, освен копчето, нема да приметиш разлика помеѓу 6ѕ и 7

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #6875 на: 14 Септември 2017, 07:47:13 am »
Имам галакси с7 и ми скурчи веќе. Една година го имам презадоволен од изглед, екран, брзина ама неможам да разберам како може толку лошо да е оптимизиран софтверот тоа е чудо нешто. Неможе screen on time да ми биде максимум 2 саати а први 2 места што ми одземаат батерија е андроид систем и Андоид ОС. Сум пробал све и свашта и не иде.

Си го имам меракот одамна за Ајфон СЕ пред се заради големината. Ама и Ајфон 7цава не изгледа лошо. Има некој од тука на форумов да сподели искуство за 7цата? Ја бива ли?

Хм.. Тоа е дури чудно. Јас со S7-цата комотно имав повеќе од 2 саата Screen On Time. Дури на патувања гледав и гледав видео, и многу малку троши батерија. Најверојатно имаш инсталирано нешто што троши, или нешто е изреметен Андроидот. Еве сега на S8 комфорно имам повеќе од 4 саати screen on time, а дисплејот е на 90% брајтнес и не користам (нити па некогаш сум користел) некој Power Saver режим.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
« Одговори #6876 на: 14 Септември 2017, 11:34:51 am »
Кога последен пат ти е ресетиран телефонот и дали скрин ти е на највиско ниво во батерија? Дали во скрин телефонот седи многу повеќе буден од што го користиш.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4415
« Одговори #6877 на: 14 Септември 2017, 11:40:20 am »

Хм.. Тоа е дури чудно. Јас со S7-цата комотно имав повеќе од 2 саата Screen On Time. Дури на патувања гледав и гледав видео, и многу малку троши батерија. Најверојатно имаш инсталирано нешто што троши, или нешто е изреметен Андроидот. Еве сега на S8 комфорно имам повеќе од 4 саати screen on time, а дисплејот е на 90% брајтнес и не користам (нити па некогаш сум користел) некој Power Saver режим.

На 90%? Oчи ќе истераш...

Јас мојот го држам помеѓу мин и 50% и имам SOT од 7-8 саати. Се работи за Ј5 2017
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #6878 на: 14 Септември 2017, 11:42:17 am »
Навика. :)

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #6879 на: 14 Септември 2017, 12:22:29 pm »
И ке зеам да знаеш :)

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6707
« Одговори #6880 на: 14 Септември 2017, 12:59:23 pm »
Кога последен пат ти е ресетиран телефонот и дали скрин ти е на највиско ниво во батерија? Дали во скрин телефонот седи многу повеќе буден од што го користиш.
Како што реков, сум пробал се. Скрин нормално не е на на високо ниво, за жал. Освен ако не го користам цел време па тогаш да биде на прво место.
Моментално. Скрин он тајм 19 минути. Жално. А батеријата сум убеден дека е во одлична состојба.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #6881 на: 14 Септември 2017, 14:01:03 pm »
За иста цена има и Lenovo k5. Дали воопшто да го споредувам со mi-то?

Отсутен Баги

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 794
« Одговори #6882 на: 14 Септември 2017, 14:10:24 pm »
Xiaomi- то  дефинитивно :)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9578
« Одговори #6883 на: 14 Септември 2017, 14:46:48 pm »
За иста цена има и Lenovo k5. Дали воопшто да го споредувам со mi-то?

какво Lenovo, Xiaomi праи партал

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #6884 на: 14 Септември 2017, 15:49:58 pm »
Фала дечки, и моето мислење беше такво, ама сепак да си прашам.