Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1440701 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #6885 на: 14 Септември 2017, 17:32:59 pm »
Ако скрин не ти е на прво место имаш софтверски проблем. Проба друг фирмвер да ставиш?

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3919
« Одговори #6886 на: 14 Септември 2017, 18:53:54 pm »
Za koja cena se raboti  ;D

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8372
  • Плинаш!!!
« Одговори #6887 на: 14 Септември 2017, 19:13:46 pm »
Za koja cena se raboti  ;D
До 12 000 денари, ама више се подновив со Xiaomi mi 4s

Sent from my MI 4S using Tapatalk

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
« Одговори #6888 на: 15 Септември 2017, 15:56:01 pm »
Имам галакси с7 и ми скурчи веќе. Една година го имам презадоволен од изглед, екран, брзина ама неможам да разберам како може толку лошо да е оптимизиран софтверот тоа е чудо нешто. Неможе screen on time да ми биде максимум 2 саати а први 2 места што ми одземаат батерија е андроид систем и Андоид ОС. Сум пробал све и свашта и не иде.

Си го имам меракот одамна за Ајфон СЕ пред се заради големината. Ама и Ајфон 7цава не изгледа лошо. Има некој од тука на форумов да сподели искуство за 7цата? Ја бива ли?
Фаааааала к*рцу еден реален муабет. Истото и јас се натегав со Ноте 4. Пред некое време решив да си земам с8+. И седнав без да го жалам. Го заебам, го заебам. Ме боли. И седнав му ставив RaceRom v12 s8. И конечно добив Ноте 4. Претходно имав Тиња 4. Препород. И решив дека може да тера јште неколку години зошто нема никаква разлика со новиве телефони. Му нарачав и свежа батерија од њемачка си стигна си ја ставив. Ганц нов телефон. Smoothness level S8+. Ме кошташе 1000рка батеријата само. Другото беспари. А ЖАЛ ми е тоооооолку ѕверски хардвер да е усвињет со говно софтвет. Ма какво говно бре ова е навреда за говната. Стравотен софтвер стравотен. Ама со андроид тоа си е. Јас прв пат пред месец дена станав екшуал корисник на Андроид, претходно бев само крајно изиритиран сопственик на приплескан софтвер што не ни изгледа на Андроид. Незнам како Америве не тужат за вакви ствари. Гарант би добиле таму кај нив.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #6889 на: 15 Септември 2017, 16:14:22 pm »
Да споредиш Ноте 4 со С7 во поглед на хардвер е смешно. Очигледно е дека Влатко има некој проблем со софтверот затоа што 20+% трошење од 20 мин батерија не е добро. 2 саати скрин тајм јас вадам на 50% батерија на Ноте 4. А тоа дека на Самсунг андроидот бил тапа кажи му на гугл што секоја година става нешто во андроид што самсунг го имал ставено пред 4 години. Секој што сака брз телефон може да стави кастм ром со пола од стварите исклучени.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
« Одговори #6890 на: 15 Септември 2017, 16:29:26 pm »
Или да стави салам ром со сите ствари да екшуали работат наместо да се тиња. Мене пола ствари претходно не ми работеа а сега ми работат рецимо.

С7 е сосема споредлив со Ноте 4 како и сите Самсунзи после С5. Едино што ноте 4 има најтиња софтвер па ти личи дека нечини. Иначе нема везе корне хардверот. Дури софтверот толку е тиња што дури и на бенчмарци вади испод Ноте 3 резултати па на некои и испод Ноте 2. Со ванила амдроид откопува тотално ама ја губи камерата. А со овој кастм ром имаш ем корнење ем камера.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #6891 на: 15 Септември 2017, 16:31:28 pm »
Којзнае колку лош фирмвер си имал ти, мојот сток е на исто ниво со с7е, заради тоа и не го купив с7е кога излезе.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #6892 на: 16 Септември 2017, 00:18:17 am »
Може ли ова на од T-Mobile купен S7 edge да се инсталирa 🤔 https://youtu.be/eahizs8-Jts

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #6894 на: 16 Септември 2017, 09:50:21 am »
https://forum.xda-developers.com/s7-edge/development/rom-n7-rom-port-romcontrol-t3430358

Може, а можат и овие:

https://forum.xda-developers.com/s7-edge/development/rom-s8-port-s7-s7-edge-ambasadii-t3619548
https://forum.xda-developers.com/s7-edge/development/23-04-17-morokernel-1-6-g93xf-t3594754
https://forum.xda-developers.com/s7-edge/development/rom-n7-rom-port-romcontrol-t3430358
ти благидарам 👍 ама ко што поим немам јас од оваа работа само ќе го збришам телефонов 😀.Ова гледам треба некој искусен во оваа област да го инсталира.Ќе побарам тука кај нас да видам дали некој може да го инсталира.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #6895 на: 16 Септември 2017, 13:21:18 pm »
Би требало секој сервисер да знае. :)

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #6896 на: 16 Септември 2017, 14:56:28 pm »
Би требало секој сервисер да знае. :)
денес прашав во два сервиси и ме гледаа како од марс да сум паднат 🤣.Некоја препорака за некој што знае да го инсталира???🤔

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #6897 на: 16 Септември 2017, 15:00:53 pm »
Како бе те гледале од марс како да си паднат? Не знаат да рутнат телефон и да стават друг рикавери?

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #6898 на: 16 Септември 2017, 15:35:15 pm »
Како бе те гледале од марс како да си паднат? Не знаат да рутнат телефон и да стават друг рикавери?
не знаат,еве баш сега му пишав на еден мој другар што има сервис за телефони,вика не ти препорачувам има многу чепкање 🤔.На Huawei p7 ascend паметам сам му инсталирав нов софтвер тогаш,од EMUI2.9 му инсталирав EMUI 3.0 и беше ист како P8.До ден денес син ми го користи и никаков проблем нема.Ама за овој не се осмелувам да чепкам 😁

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3076
« Одговори #6899 на: 16 Септември 2017, 21:45:18 pm »
не знаат,еве баш сега му пишав на еден мој другар што има сервис за телефони,вика не ти препорачувам има многу чепкање 🤔.На Huawei p7 ascend паметам сам му инсталирав нов софтвер тогаш,од EMUI2.9 му инсталирав EMUI 3.0 и беше ист како P8.До ден денес син ми го користи и никаков проблем нема.Ама за овој не се осмелувам да чепкам 😁

Следи ги чекориве да ставиш recovery. После тоа правиш wipe на се освен на sd card и internal memory. Инсталираш нов ром и gapps ако нема вградено ромот.

https://forum.xda-developers.com/galaxy-s7/development/recovery-official-twrp-herolte-t3333770