Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1438092 пати)

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #6406 на: 01 Октомври 2016, 01:01:17 am »
Не дава да работат програми во позадина воопшто, после не трошел батерија, нормално. Проблемите не застануваат таму со MIUI.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55335
  • Махер
« Одговори #6407 на: 01 Октомври 2016, 08:20:58 am »
Така треба да биде. ЈАС сум тој што треба да каже која програма ќе работи кога. А не некој девелопер смрден неписмен. Мој е телефонот. За да го постигнам јас тоа на дру телефон треба да ставам Дозе за да заспие глупакот. Треба гринифај за да гаси се освен месенџер, воцап и вибер. Треба амплифај за да блокирам вејклокови постојано... А тоа е максимално замарање. И да. Батеријата ќе трае кога само тие што треба ќе имаат дозвола да работат. А не секоја смрдена недоделкана програма да работи во позадина.

Јас тоа го гледам како многу позитивна работа и би сакал да е така на СИТЕ телефони. Можеби да не е вкопана таа опција толку е попаметно. Ама кога се инсталира секоја програма на крај да ме праша "смее ова сега инсталираново да копа во позадна стално?" Јок бурда. Да копаат само 3-4 програми максимум.

Јас за да го направам ова што шаоми си го прави по дифолт треба да се окозам на Самсунг. Затоа си е шаоми како што треба, а не овие недоделканиве други што телефонот корне стално и кога да го фатиш не е ладен.
И после не држи батерија, епа како да држи кога греалица е телефонот. Јован од Маџари за да дознае дека ја у вц сум бил, и да може да ми пушти нотификацика од безвезната игрица што ја направил дека не сум ја играл 3 дена. Дилит бе брачко. Сум ја заборавил инсталирана твојата глупа игра, фала што ме потсети да и удрам стапот.

Само напред шаоми. Само напред.

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3076
« Одговори #6408 на: 01 Октомври 2016, 08:55:29 am »
Не дава да работат програми во позадина воопшто, после не трошел батерија, нормално. Проблемите не застануваат таму со MIUI.

Ќе си ја ставиш во лок програмата и ќе работи нонстоп. Не гледам што е тука лошо.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30810
    • CARclub.mk
« Одговори #6409 на: 01 Октомври 2016, 09:11:19 am »
Ако може да се деактивира, не е проблем.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5484
  • Пиши лаже
« Одговори #6410 на: 01 Октомври 2016, 13:08:03 pm »
Користење само на вифи, со брајтнес на пола. 95% сум во соба што значи брајтнесот не се качува.

Sent from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk.

Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #6411 на: 01 Октомври 2016, 13:12:41 pm »
Ако е тешко да се деактивира проблем е.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #6412 на: 01 Октомври 2016, 14:26:02 pm »
Многу полесно е да ги уклучиш на Шаоми, отколку да ги исклучиш кај другиве.

Тоа ми беше муабетот. Јасно дека е проблем ако не ти работат воцап, вибер, и месенџер.

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3076
« Одговори #6413 на: 01 Октомври 2016, 15:04:25 pm »
Имаш ваква опција за ограничување на апликациите.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #6415 на: 04 Октомври 2016, 03:48:45 am »
Еве го спасот.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30810
    • CARclub.mk
« Одговори #6416 на: 04 Октомври 2016, 07:20:37 am »
Еве го спасот.

Каква глупост.

Нејсе, еве, месец дена живеам со Galaxy S7, и можам да кажам дека TouchWiz софтверски е огромен чекор назад од HTC Sense. Многу, многу помалку опции за персонализација, некои глупави решенија, лаунчерот е срање (и неверојатно ограничен), и тако даље..

Од друга страна, хардверот, камерата, build quality, итн, све е супер.

--

Гледам Redmi Note 4 стигнал кај нас. 15.800 мкд за 3/64 гб варијантата. Одлична цена.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45174
  • Il Moderatore
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #6418 на: 04 Октомври 2016, 14:05:22 pm »
Еве го спасот.

Каква глупост.

Нејсе, еве, месец дена живеам со Galaxy S7, и можам да кажам дека TouchWiz софтверски е огромен чекор назад од HTC Sense. Многу, многу помалку опции за персонализација, некои глупави решенија, лаунчерот е срање (и неверојатно ограничен), и тако даље..

Од друга страна, хардверот, камерата, build quality, итн, све е супер.

--

Гледам Redmi Note 4 стигнал кај нас. 15.800 мкд за 3/64 гб варијантата. Одлична цена.

Супер цена, дупло поскапа од што треба да е. Што не може да се смени на тачвиз што може на сенс? Според мене последниот добар сенс беше на HTC Evo 3D. Од тогаш се што извадија е ужас и зад конкуренцијата исто како сите нивни телефони.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #6419 на: 04 Октомври 2016, 14:16:14 pm »
Еве го спасот.

Kолку сум се мачел да го оправам изгледот на андроид со вакви ствари на почетокот. Ама работат премногу лошо. Лагуваат, се пали стариот скрин, па врз него новиот. Каша-попара. Инаку да може да се направи некако нативно да си е како што треба (како иос) ќе е супер. Највеќе ме иритира што неможе да се сменат боите на менијата и слични ствари на самсунгот. Одвратни се. Жалосно е колку им е ружен софтверот на изглед на самсунг и скоро сите андроиди (освен шаоми).