Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1354184 пати)

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 4001
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #5325 на: 13 Август 2015, 23:40:17 pm »
Јас денес со задоволство се подновив со HTC M8s.
честитам, честитам...

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #5326 на: 14 Август 2015, 01:12:01 am »
Па хотспот има логика само за мобилен интернет. Нема логика за Wifi. Ако има Wifi, сите уреди на него ќе се врзат, која би била поентата на хотспотот?

Може да имаш запамтено ви-фи на телефонот што ќе сакаш да го „споделиш“ со лаптопот рецимо :)

јас ова редовно го практикувам...и  невестата исто...и во викендица кога идеме на тамошниот пц пуштаме нет на овој начин, и на децава по пат.. јас на едното, она на другото им пуштаме хотспот да се занимаваат додека патуваме... мноооогу многу практична работа е тоа...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #5327 на: 14 Август 2015, 07:06:22 am »
Класен, честито нов телефон :)

честитам, честитам...

Фала дечки, подобри телефони да си купите!

јас ова редовно го практикувам...и  невестата исто...и во викендица кога идеме на тамошниот пц пуштаме нет на овој начин, и на децава по пат.. јас на едното, она на другото им пуштаме хотспот да се занимаваат додека патуваме... мноооогу многу практична работа е тоа...

Да де, шеруваш мобилен интернет. Не од Wifi на Wifi.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #5328 на: 14 Август 2015, 08:18:53 am »
Абе виј го сеа... Ја стварно сум имал потреба Вифи да шернам, од телефонот, на лаптоп. На џејлбрекан ајфон мислам дека може, а на фактори иОС, јоктур башка.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #5329 на: 14 Август 2015, 11:23:50 am »
Чек малку.
Лаптопот не може да се врзе на ви-фи-то на кое е врзан телефонот, па вториов треба да му го шерува?

#збуњенсам

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2827
« Одговори #5330 на: 14 Август 2015, 11:38:47 am »
Чек малку.
Лаптопот не може да се врзе на ви-фи-то на кое е врзан телефонот, па вториов треба да му го шерува?

#збуњенсам

Вистина има доста простор за збуњување... и мене не ми е јасно зашто на њифи конекција би правел њифи тетеринг и колку што знам ова е скроз неподдржано сценарио, али ај, не би ставил 100 евра сега на кладба. ЊиФи има логика да го шеруваш само на УеСБе, а 3Г и на њифи и на УеСБе.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #5331 на: 14 Август 2015, 11:55:14 am »
јас иам во глава сценарија кај што њифи тетеринг би бил употреблив :D еве у некоја ситуација да дофрли сигнал ако фали некаде.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #5332 на: 14 Август 2015, 12:09:45 pm »
Чек малку.

#збуњенсам
Чек малку.

#збуњенсам

Вистина има доста простор за збуњување... и мене не ми е јасно зашто на њифи конекција би правел њифи тетеринг и колку што знам ова е скроз неподдржано сценарио, али ај, не би ставил 100 евра сега на кладба. ЊиФи има логика да го шеруваш само на УеСБе, а 3Г и на њифи и на УеСБе.

Бидејќи

Може да имаш запамтено ви-фи на телефонот што ќе сакаш да го „споделиш“ со лаптопот рецимо :)

ама кој да прочита.

Може и вифи адаптерот на лаптопот да не ти работи, ама ете... Се извинувам што предизвикав забуни со ситуации со кои сум се сретнал досега.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #5333 на: 14 Август 2015, 13:00:23 pm »
Прочитав, него ти си наапан па се ти смета :P

Ако е запаметено њи-фи-то на телефон, нели може да се пише пасњордот и на лаптопот?

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2827
« Одговори #5334 на: 14 Август 2015, 13:12:41 pm »
На андроид треба да ти е рутиран телефонот за да дознаеш пассњорд на меморирана њифи мрежа, барем кај ванила е така, а верувам и кај другите. Со сигурност знам дека неможе да се прави тетеринг од њифи на њифи, е сега за ајфон стварно незнам, али се некако ми се чини дека и таму би била иста ситуцијата. Шознам, нека потврди некој што има ајфон и постојано тетерира.

Едит: Во принцип за да може тоа да го изведеш, уредот треба да има две радија и едното да го стави во клиент другото во АП моде на работа и да рутира помеќу нив. Ова е многу малку веројатно да постои посебно кај уред како ајфон.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #5335 на: 14 Август 2015, 13:16:05 pm »
И на ајфон не можеш да го видиш пасот на меморирана вифи мрежа. Мислам дека со џејлбрејк има некој твик и за пасвордот да го видиш, и тедер на вифи да праиш.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #5336 на: 14 Август 2015, 13:21:21 pm »
Ај постирајте линкови за андроид/ајфон ако е можно ова. Многу ме интересира.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #5337 на: 14 Август 2015, 16:09:56 pm »

Да де, шеруваш мобилен интернет. Не од Wifi на Wifi.

точно тоа зборев... а и некако не гледам зашто би шерувал од ви-фи на ви-фи... имам проблем со лаптопот што ми е скоцкан за дијагностика за автомобили и плински уреди.. немам појма зашто, ама едноставно престана да му работи ви-фи адпатерот.. чита, ги наоѓа прима пасворд се, ке се конектира ама не пушта нет... е за таква ситуација, ви-фи би го шернал преку усб преку телефонот... мада не го направив тоа, увек од мобилниот интернет шернувам...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7124
  • Бенве сие бенве
« Одговори #5339 на: 15 Август 2015, 08:21:30 am »
Еве јас сега имам потреба да споделам вифи на вифи,  во хотелот каде што сум купив ваучер за една недела интернет и работи само на мојот телефон,  да ја има таа опција ќе и пуштам и на жена ми и мирна глава