Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1467848 пати)

Отсутен bobson

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 304
  • RB26DETT Z2
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #1875 на: 24 Август 2013, 11:15:37 am »
Мене камера ми е толку небитна кај телефон, тоа чудо едно..

Во секој момент би земал HTC One пред Galaxy S4 / iPhone 5.

Секако дека камерата не е одлучувачки фактор, но кај уред од тој ранг очекувам да имам барем малце посолидна камера. Дојде време кога знаменосецот на HTC има камера со полош квалитет од некој си но нејм кинески бренд.

Што се однесува до квалитетот на HTC неможам да коментирам, овој ми е прв телефон од оваа компанија и иако имам гледано видеа каде што кажуваат дека е скоро невозможно да го отвориш One без да зезенеш нешто не се предомислив и го земав бидејќи и онака не планирам да се расипе. :)

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #1876 на: 24 Август 2013, 22:15:45 pm »
Hmm neznam mene kamerata mi e i te kako dobra..aj bas ke prikacam nekoja slika da vidis...vaka po doma so s4 koa ja sporeduvavme nekako ovaa podobra bese..a da toa ultra multra e samo trik ama ne me zanima toa

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20401
« Одговори #1877 на: 25 Август 2013, 01:56:03 am »
Камерата на htc one подобра од тоа на s4? лол

Отсутен MKDPetar

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 589
« Одговори #1878 на: 27 Август 2013, 16:02:46 pm »
BlackBerry and Samsung join forces to push forthcoming BBM app in emerging markets

http://www.digitaltrends.com/mobile/blackberry-and-samsung-join-forces-to-push-bbm-app/

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #1879 на: 28 Август 2013, 20:12:12 pm »
Ај некој кој има користено телефон Prestigio со 2 картички нека кажи како е задоволен, дали многу се греби екранот дека нема од оние горила заштитите, дали добро работи дека со 2 картички и сл?

Конкретно сум заинтересиран за овај модел http://www.prestigio.com/catalogue/MultiPhones/MultiPhone_5000_Duo.

Вака на хартија добар ми изгледа, а има и 2 години гаранција. Негативности ко шо читав му биле слабата резолуција на екранот и малата внатрешна меморија (512мб), али мене би ми била доволна за разлика од ХТЦ-во шо го имам со 150мб...

Онак ако види нека пиши нешто оти мислам тој имаше купено од оваа марка телефон.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30844
    • CARclub.mk
« Одговори #1880 на: 28 Август 2013, 20:32:15 pm »
Мислам дека Онак го има баш овој. Колку што знам, задоволен е.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4730
« Одговори #1881 на: 28 Август 2013, 20:33:29 pm »
ако имаат модел со 1 GB RAM зимај таков,нормално со разумна цена ако е

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #1882 на: 28 Август 2013, 20:48:17 pm »
За да не се гребе екранот ќе си купиш фолија од пазар, 100 денари се, за скоро сите модели што се продаваат кај нас има и воопшто не се познава, нормално ако добро ја наместиш.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18210
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
« Одговори #1883 на: 28 Август 2013, 21:16:17 pm »
Вака на хартија добар ми изгледа, а има и 2 години гаранција. Негативности ко шо читав му биле слабата резолуција на екранот и малата внатрешна меморија (512мб), али мене би ми била доволна за разлика од ХТЦ-во шо го имам со 150мб...

Немој да мислиш дека цела таа меморија од 512 мб е слободна за користење. Голем дел е зафатен од самиот оперативен систем, и на крај може да испадне дека имаш многу помалку дури и од HTC-то.
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15991
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1884 на: 29 Август 2013, 01:04:29 am »
Ај некој кој има користено телефон Prestigio со 2 картички нека кажи како е задоволен, дали многу се греби екранот дека нема од оние горила заштитите, дали добро работи дека со 2 картички и сл?

Конкретно сум заинтересиран за овај модел http://www.prestigio.com/catalogue/MultiPhones/MultiPhone_5000_Duo.

Онак ако види нека пиши нешто оти мислам тој имаше купено од оваа марка телефон.

баш овој го користам... и тоа баш бел. со него си доаѓа и една заштитна кутија-футрола...

телефонот е авион.. тера, без проблем и зачудувачки и долго му трае батеријата... пред овој го имав престиџио 4020, со 4,1 екран, батеријата му бепе говна. 1 ден да истера држеше ама без сурфање или чепкање.. ако чепкаш 2-3 саати и чао... на овој престиџио 5000, еве пред некој ден, на базент се дупнав од досада, и околу 6-7 саати активно користење на нет и тоа преку 3Г цело време вклучен и си истера до 20% батеријата до ноќта околу 2 сабајле...

екранот е одличен, не барај хд, ама е одличен... телефонот не се кочи воопшто, не ми се десило да му кликнам нешто и да се размислува макар секунда...  опни му 4 или 8 гиги мрмориска и свиркај си... и уште нешто... гласен телефон.. стварно гласен... мрзам телефони кои на максимум ставен рингот а ти едвај да го чуеш...

екранот е ок, како и секој екран, тури му протектор од пазар некој, најди му и ке те тера долго.. јас не му турив протектор, ионака мењам телефони доста брзо, ама па и како шт гледам ок е...

на прво закачување на нет, ке си направи апдејт андроидот сам. фабрички имаш хром, фејсбук, скајп и тн... ке си направи апдејт и на нив... и тоа е тоа, начелно добар телефон...

и уште нешто... откако ке го земеш ако го земеш бел, секој што ке ти го види телефонот ке те праша: самсунг? ;D ;D
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #1885 на: 29 Август 2013, 01:19:51 am »
Онак фала за одоговоров!

Овај има најјака батерија од сите што ги има во понудата па можи затоа повеќе ти држи од другиот. Туку ај кажи ми уште дали е добар дека со 2 картици? Да не се кочи кога зборуваш на едната а ти звони другата или сето тоа добро е усогласено?

Иначе цената е 10500 денари во Хенди намалена од 13 000+ што мислам дека е супер цена за карактеристиките што ги има.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15991
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1886 на: 29 Август 2013, 01:31:45 am »
јас кога го земав беше 14.500 во нептун... не го платив толку туку мене ми излезе негде околу 11.000.. малку ме нервира моментот што сервиз им е видео дата, со нив имам лоши односи... ама па токму заради нив и го земав овој телефон.. во моментот кога ми се расипа претходниот 4020 го дадов на сервиз, педерите чекаа 29 дена за да ми соопштат дека не се поправа и да си земам нов.. со документот во нептун и таму само слегнаа раменици дека немаат више таков 4020.. повуци потегни си го зедов овој...

што се однесува до усогласеноста... значи ти збориш на едната линија и некој ти звони на втората линија... ти дава сигнал во уво дека некој те бара.. имаш опција да го ставиш на пауза првиот и да му одговориш на вториот, да го одбиеш вториот или да ги приклучиш во конфернециска врска... исто така имаш опција додека збориш со еден, да го туриш на пауза и да се јавиш преку втората картица на трет човек, па ако сакаш и во конфернециска да ги врзеш...

се тоа си работи без проблем, без никакво кочење и размислување на телефонот... ке ти треба малку време додека да ги научиш сите опции...

да ти дадам совет... ако една од картиците ти е вип што ке ја користиш а другата на друг оператор, направи випот да биде дивертиран на втората картица во случај да е недостапен... пошто вип само во скопје е добар.. надвор од скопје секој втор позив ми е на втората картица и пишува diverted from 077XXXXX... многу јака финта и помош е тоа.. а јас пошто имам златен број на вип несакам да и шутнам, пуштен ми е во маркетинг тој број...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20897
« Одговори #1887 на: 29 Август 2013, 08:44:28 am »

За тие со проблематични батерии (као ја рецимо :)), можда ова ќе помогне.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Баги

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 794
« Одговори #1888 на: 01 Септември 2013, 08:57:05 am »
https://www.dropbox.com/s/nqrn6alf7gnb842/Screenshot_2013-08-31-23-45-46.png
Како ви се допаѓа мојот хоум скрин ? :)
« Последно менување: 01 Септември 2013, 09:14:49 am Sportivo™ »

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #1889 на: 01 Септември 2013, 20:00:07 pm »
Многу добро парче технологија која мора да ја има секој андроид.

Нека излезе на ибеј и да направиме една групна нарачка.
http://gsm.mk/pressy-koga-vi-treba-ekstra-kopche-na-vashiot-telefon