Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1442800 пати)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11177
  • Ќybriт Pro Max
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #645 на: 21 Јануари 2013, 14:01:07 pm »
@SaleSk

Од кај го зема ZTE-то и пошто му е цена?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
« Одговори #646 на: 21 Јануари 2013, 14:03:40 pm »
Од Телеком со продужуење договор :)

Питање: има ли начин да се избере default app кај Андроид? Да речеме, имаш Opera и Chrome, а си има и „фабрички“ браусер... Па дали има нешто како, да си избереш со што сакаш да ти отвара линкови, страни итн итн?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7891
« Одговори #647 на: 21 Јануари 2013, 14:05:21 pm »

Питање: има ли начин да се избере default app кај Андроид? Да речеме, имаш Opera и Chrome, а си има и „фабрички“ браусер... Па дали има нешто како, да си избереш со што сакаш да ти отвара линкови, страни итн итн?

Kaj мене има, ме праша за прв пат со што сакам да отвори одреден линк, и имаше опција default...Tреба да има кај сите андроиди...

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7444
« Одговори #648 на: 21 Јануари 2013, 14:14:47 pm »
Има на сите да се избере, ако некогаш избереш па се предомилиш иди во settings-apps- и која е default избери си ја и подеси си како сакаш. Нешто слично на Windows.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11177
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #649 на: 21 Јануари 2013, 14:23:18 pm »

Не го гледам на страната, има само некој KIS

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
« Одговори #650 на: 21 Јануари 2013, 14:45:14 pm »
Па земи кис4е тогаш :D

Шо знам, чим го нема, онда веројатно од некој партнер на Телеком... Знам дека пред некое време Габи прашуеше за отклучување на телефонот...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6219
  • 69
« Одговори #651 на: 21 Јануари 2013, 15:19:22 pm »

Не го гледам на страната, има само некој KIS

Да од телеком со продолжување на договор...
4500 му беше цената, затоа и го земав..
За парите е топ слободно можам да кажам...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Suki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 695
« Одговори #652 на: 21 Јануари 2013, 15:23:29 pm »
Ако има некој xperia x8 и нема доволно меморија за да симнува програми нека пише ке му дадам туторијал за да ја среди :)
aj prati mi mene ako sakash jas imam xperiaX8 i stvarno mi treba poveke memorija

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7270
« Одговори #653 на: 21 Јануари 2013, 16:14:22 pm »

Да има опција да подесиш дефолт браусер. Јас симнав Chrome, али го избришав, пошто фабричкиот браусер далеку побрзо ми ги отворa веб страните отколку chrometo

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5859
« Одговори #654 на: 21 Јануари 2013, 17:30:14 pm »
Dolphin browser брзо отвара.

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7270
« Одговори #655 на: 21 Јануари 2013, 17:44:59 pm »
Пред малку купив мемориска картица micro sd Kingston 8 gb, нема класа 10, па земав класа 4, 380 денари.
Јас гледав на страната на анхоч, пишуваше дека и кингстон и вербатим од 8 gb има класа 10, ама ниту од едната, ниту од другата марка немаше класа 10 во лептокарија.
Плус тој таму продавачот нешто ми збореше, незз зашто сите се лупате за класа 10, ја плакате поскапо, а и класа 4 брка работа, како демек за телефон класа 4 била супер, а класа 10 била повеке за ХД видео записи, како тоа он имал класа 4 на неговиот апарат кој снимал во ХД, па немало гајле, дрн дрн.

Сега за сега добро е, отворам апликации и не ми се појавува пораката дека немам доволно простор.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5859
« Одговори #656 на: 21 Јануари 2013, 18:11:32 pm »
Дечки едно прашање: За мојов телефон во спецификации пишува дека има интерна меморија 4gb. А тоа врска си нема пошто има само 160 mg!. Апликации максимум 20 ако инсталираш и толку е. Дали ако го рутирам ќе има меморија повеќе, или дали апликациите ќе ги става само во мемориска и нема да ги дели како сега, одреден дел во интерна, дел во мемориска??

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3076
« Одговори #657 на: 21 Јануари 2013, 18:47:51 pm »
Може некој ако оди во било кој салон на T-mobile  да праша дали го имаат Sony xpeira P или знае некој број за да се јавам да го наручам? Веќе 1 месец го чекам и никако не можам да го земам.

Фала однапред

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9578
« Одговори #658 на: 21 Јануари 2013, 23:58:08 pm »
tmobile ne davaat naracki na telefon duri ne ni kazuvaat kaj go ima.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45193
  • Il Moderatore
« Одговори #659 на: 22 Јануари 2013, 00:20:26 am »
Денес ме разочараа Т-мобиле повторно. Отидов по LG Optimus 7 700 ili po HTC Desire X, немаше ниту еден од овие два. Уствари слабо нешто избор за телефони за промотивните понуди.  Ме упатија утре на 122 да се јавам да се распрашам што имаат, или да почекам следната недела да им дојдат телефони...... ај баш ќе видам утре по телефон што ќе ми кажат....
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.