Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1439737 пати)

Присутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8369
  • Плинаш!!!
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #7200 на: 06 Февруари 2018, 18:50:55 pm »
@ZilePunto Lenovo a369i , го имам 4-години.
Твојот телефон има 512мб рам и 4гб внатрешна меморија. Во денешно време со сите модерни апликации твојот телефон не е употреблив. Едино можеш да го користиш за јавување и за сликање некоја слика ако имаш сд картица(а имаш) и толку.
Кола купуваш со мотор од 200 коњи, она на тркала да ти имала 160 употребливи. Цел свет не` лаже, илуминати, мамицуим!
Симо или компаниите треба подетално да не информираат за нивните производи или народот треба повеќе да се едуцира, трето нема. Само се плашам ако народот се едуцира да не станат "експерти" во сите области.

Sent from my MI 4S using Tapatalk

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #7201 на: 06 Февруари 2018, 18:59:16 pm »
Твојот телефон има 512мб рам и 4гб внатрешна меморија. Во денешно време со сите модерни апликации твојот телефон не е употреблив. Едино можеш да го користиш за јавување и за сликање некоја слика ако имаш сд картица(а имаш) и толку.
Кола купуваш со мотор од 200 коњи, она на тркала да ти имала 160 употребливи. Цел свет не` лаже, илуминати, мамицуим!
Симо или компаниите треба подетално да не информираат за нивните производи или народот треба повеќе да се едуцира, трето нема. Само се плашам ако народот се едуцира да не станат "експерти" во сите области.

Мене ми е супер. Алоало, месинџер, фб, меил и толку. За се друго тука е пц-то.
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45189
  • Il Moderatore
« Одговори #7202 на: 06 Февруари 2018, 19:10:09 pm »

Само тужби мамата нивна....https://sputniknews.com/business/201801121060707657-norway-tesla-lawsuit/
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5484
  • Пиши лаже
« Одговори #7203 на: 06 Февруари 2018, 19:13:59 pm »
Дени ти како профи фотограф ај кажи ми на македонски која од кратенките во про модот на сликање што значи и дали да ги чепкам или да сликам на ауто. Гледав некои видеа ама многу сложено ми објаснуваат, а ја лаик

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk
Терај на ауто мацко, доволно е. :)

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
« Одговори #7204 на: 06 Февруари 2018, 19:14:18 pm »
Дени ти како профи фотограф ај кажи ми на македонски која од кратенките во про модот на сликање што значи и дали да ги чепкам или да сликам на ауто. Гледав некои видеа ама многу сложено ми објаснуваат, а ја лаик

Само исклучи блиц и се друго на ауто. Јас се така сликам. Во 95% случаи тоа е максимумот што го може таа камера.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5484
  • Пиши лаже
« Одговори #7205 на: 06 Февруари 2018, 19:25:03 pm »
Да надополнам само... Обавезно користи си корекција на светлината.
Допри за фокус и тоа слајдерот движи го во - или + зависно од ситуација.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7270
« Одговори #7206 на: 06 Февруари 2018, 19:36:20 pm »
Преместуваш дел од апликациите но не цели апликации, а со рут ке ги преместуваш целосно. Друг проблем е што апликацијата што тие делумно префрлена на сд може да биде нестабилна при работа и да почне да ти крашува. Башка многу апликации немаат можност за преместување.

Пак ке кажам, неможеш да споредуваш андроид и виндоус, две различни платформи се.

На тој стариот компјутер ке му ставиш виндоус 95ка и ке работи како што треба. На телефон неможеш да му ставиш андроид од пред 10 години и да работи како што треба. Има разлика и мислам дека ме сфати што сакам да кажам, без да навлагам во детали.

Првичниот муабет потекна од тоа дека иако телефонот на Бузуки е деклариран со 4 гб рам, ама пошто андроидот му црпи 2 гб и преостануваат само 2 и затоа требало само со 2 гб рам да биде деклариран.
Затоа ја правам паралелата и со компјутер затоа што без виндоус (или било кој друг оперативен систем) неможеш да работиш, а тој црпи по 2 гб рам и така да во ниту еден случај немаш на располагање онолку колку што е декларирано во спецификациите.
Сега ме разбираш ли ја што сакам да кажам.

Тоа настрана што можеме на компјутерите да им додаваме отпосле делови и да ги надоградуваме, битно поентата е дека телефонот на бузуки е со 4 гб рам, а не 2 гб како што кажувате.

Присутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #7207 на: 06 Февруари 2018, 19:55:04 pm »

Колку што се разбирам тие 2гб ти ги користи самиот андроид.

Filo еве јас што кажав

Преместуваш дел од апликациите но не цели апликации, а со рут ке ги преместуваш целосно. Друг проблем е што апликацијата што тие делумно префрлена на сд може да биде нестабилна при работа и да почне да ти крашува. Башка многу апликации немаат можност за преместување.

Пак ке кажам, неможеш да споредуваш андроид и виндоус, две различни платформи се.

На тој стариот компјутер ке му ставиш виндоус 95ка и ке работи како што треба. На телефон неможеш да му ставиш андроид од пред 10 години и да работи како што треба. Има разлика и мислам дека ме сфати што сакам да кажам, без да навлагам во детали.

Првичниот муабет потекна од тоа дека иако телефонот на Бузуки е деклариран со 4 гб рам, ама пошто андроидот му црпи 2 гб и преостануваат само 2 и затоа требало само со 2 гб рам да биде деклариран.
Затоа ја правам паралелата и со компјутер затоа што без виндоус (или било кој друг оперативен систем) неможеш да работиш, а тој црпи по 2 гб рам и така да во ниту еден случај немаш на располагање онолку колку што е декларирано во спецификациите.
Сега ме разбираш ли ја што сакам да кажам.

Тоа настрана што можеме на компјутерите да им додаваме отпосле делови и да ги надоградуваме, битно поентата е дека телефонот на бузуки е со 4 гб рам, а не 2 гб како што кажувате.
Filo јас те разбирам што сакаш да кажеш ама на грешна врата тропаш, тоа сам Бузуки си го кажа.

Tesla како што кажав телефонот само за тоа можеш да го користиш. И ако имаш апликација за фб сигурно не ти е апдејтувана последниве 3 год. Е сеа тебе тоа ти е доволно но на 95% од народот не му е доволно и затоа викам дека телефонот е неупотреблив. Немој да ме сватиш погрешно, немам ништо против твојот телефон и твојот став

Присутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7201
  • Бенве сие бенве
« Одговори #7208 на: 06 Февруари 2018, 20:06:27 pm »
Facebok lite има за послаби телефони и си фучи без проблеми.

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #7209 на: 06 Февруари 2018, 20:13:28 pm »
Да lite ми е инсталиран. Нека истера до лето па да земам xiaomi, не знам зашто ама мерак ми прават.
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Присутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #7210 на: 06 Февруари 2018, 20:37:39 pm »
Facebok lite има за послаби телефони и си фучи без проблеми.

Знам дека има ама мене не ми се допаѓа воопшто. Подобро би одел на фб преку брувајзер
Да lite ми е инсталиран. Нека истера до лето па да земам xiaomi, не знам зашто ама мерак ми прават.
И да земеш xiaomi, јас сакав да земам huawei ама во последен момент се предомислив и не згрешив. Конечно сега има и официјален увозник на xiaomi во мк и би требало више да ги пуштат телефоните со еу ром(global rom) а не со кинески како мојот што беше па се мучев 2 дена да му ставам еу ром. Е за тоа педерите во Анхоч не ме известија и можеби требаше да им го вратам телефонот!!

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
« Одговори #7211 на: 06 Февруари 2018, 21:36:52 pm »
Официјален увозник или официјален препродавач?

Присутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #7212 на: 06 Февруари 2018, 22:27:00 pm »
Oфицијален партнер!!!

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
« Одговори #7213 на: 06 Февруари 2018, 23:36:10 pm »
Имаат ствари на залиха или пак се чека?

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #7214 на: 06 Февруари 2018, 23:45:52 pm »
Neznam zosto ne si zemete xiaomi od setec. Eve go mojot nepolna godina kje pravi xiaomi mi max leta kako od prv den. Telefonot e cudo. Prv pat koristam kinez malce bev skeptik ama telefonov mi otvori oci taka da brendovive nekako ne gi esapam vise.