Автор Тема: Windows Phone  (Прочитано 81887 пати)

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4001
Одг: Windows Phone
« Одговори #300 на: 16 Декември 2014, 19:38:59 pm »
Ako si gi chuval vo OneNote kje gi imash na sekoj telefoni na koj si go iniciajliziral so Microsoft Live accountot.

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #301 на: 31 Декември 2014, 23:05:27 pm »
На Дедо Мраза му порачав 930 -ка у „поверење 24". Ќе видиме што ѓубре е кога ќе стигне :)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #302 на: 01 Јануари 2015, 22:29:00 pm »
Ако е нов и оргинал, нема што да се секираш :)

Одличен избор. Скап е али топ е.

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #303 на: 02 Јануари 2015, 08:17:50 am »
Ако е нов и оргинал, нема што да се секираш :)

Одличен избор. Скап е али топ е.

Да, не е во рангот на средно рнгираните модели, но не е премногу скап ако споредуваш пероформанси/пари. Се наоѓа на врв на понудта од Nokia за мината година и по бројки и review-a  добро поминаува во однос на конкурентите, а по цена е 30% пониска од оние на компаративните андроиди.  Барем од таму јас каде што купувам.

А и секако барав WP или нешто со што ќе го избегнам Андроид (барем додека не  утврдам дека верзиите 5.х направиле нешто значително подобро од она што го нуди Андроид 4.х направен минатата декада).

За iPhone не се ни амбицирам. Ми изгледа тотално нерацинално да плаќам 2 пати повеќе отколку за најблиските конкуренти.

Отсутен 386ka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 899
  • Am386 DX/DXL-40
« Одговори #304 на: 13 Март 2015, 01:59:27 am »
Дечки, дали ви се пуштаат или ги гледате воопшто ембедираните видеа од јутуб на форумов преку Windows Phone? Брат ми има Nokia Lumia 520, и не ги покажува на Internet Explorer ембедираните видеа, на нивно место има само празен простор. Нешто хелп?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #305 на: 13 Март 2015, 02:09:17 am »
По апгрејд на 8.1 не. Претходно, со winphone 8.0  се гледаа.. Хелп - немет (колку што разбрав) :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен 386ka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 899
  • Am386 DX/DXL-40
« Одговори #306 на: 13 Март 2015, 02:12:22 am »
Безвезе. А на други веб места се гледаат ембедираните видеа и нема проблем да се пуштат. Функционира Tapatalk за да пробам преку него? :) Поздрав и фала.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #307 на: 13 Март 2015, 10:54:28 am »
http://www.gsmarena.com/microsoft_lumia_640_xl_is_up_for_preorder_in_germany-news-11520.php

Штета што не се со 410 чипот, инаку мислам дека ќе бидат меѓу best value for money.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #308 на: 13 Март 2015, 11:41:51 am »
Безвезе. А на други веб места се гледаат ембедираните видеа и нема проблем да се пуштат. Функционира Tapatalk за да пробам преку него? :) Поздрав и фала.

Да, преку тапа покажува сличе кај што има видео и те „фрла“ на јутуб за да го изгледаш - поштено :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #309 на: 28 Април 2015, 23:31:14 pm »
Ekipo mi treba preporaka za nekoe najevtino novo windows telefonce, do kaj 100 eur se naoga nesto ;D

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
Одг: Re: Windows Phone
« Одговори #310 на: 28 Април 2015, 23:36:36 pm »
Нов Huawey w1 без гаранција неотворена кутија 100 €?

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #311 на: 14 Мај 2015, 18:49:08 pm »
Дечки ај кажете дали на лумиа 535 можи да се инсталира snapchat? ;D Во стор-от ја нема, а и таа што била замената за snapchat, 6snap ја нема. Како што читав била повлечена. Ја најдов некаде како .xap file но ко пробав да ја инсталирам не можеше. Дали има некаде да се штиклира за да се инсталираат надворешни апликации како што има на андроид?

Друга работа, дали има виџет или слично за да 3Г интернетот се пушта и исклучува од десктоп? Да не треба да се влегува во сетингс-нетворк...

Трета работа, во пакувањето немаше усб кабел туку само полнач и телефон. Кабел можи да се купи од пазар обичен или мора оригинален?

Отсутен DejzY

• Редовен
« Одговори #312 на: 18 Мај 2015, 21:59:29 pm »
Дали лумиа 535 можи да се направи кога ѕвони да вибрира? Сега само вибрира 1-2 пати пред да почни музиката и после престануваат вибрациите а продолжува само музиката. За да вибрира цело време треба да биди исклучен звукот, а да бидат пуштени само вибрациите. Многу глупа работа.

А исто така доколку има некој добар да одговори на погорниот пост :)

Се извинувам за пост еден под друг.

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #313 на: 19 Мај 2015, 09:54:29 am »
Од превиот пост:

1. Ако не си регистриран девелопер (а не се тривијално да си) нема штикли.
2. Ако со прстот повлечеш од горе надолу по екранот добиваш нешто што се вика Quick Actions во кој можеш (Settings->Notifications_actions) да додадеш 4 quick actions. Една од тие може да ти биде cellular data.
3. Може од пазар, но би ти препорачал да земеш нешто со малце попроверен квалитет (Belkin, Hama...)

Ова во вториот пост не знам дали е возможно, на прва не открив ништо специфично.

Снепчат нама.

Отсутен DejzY

• Редовен
« Одговори #314 на: 19 Мај 2015, 13:59:49 pm »
Фала на одговорот. Ова со ѕвонењево и вибрации истовремено читав дека ќе биди средено со 8.1 апдејтот но еве не е. Убаво работи лумиава но фалат финеси за средување и малку повеќе девелопери да се занимаваат со апликации.