Автор Тема: Windows Phone  (Прочитано 81802 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Одг: Windows Phone
« Одговори #285 на: 25 Август 2014, 15:42:56 pm »
@Daywalker, WinPhone нативно си подржува HTML5, и без проблеми и без било каква апликација си ги пушта јутуб филмчињата.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4000
« Одговори #286 на: 25 Август 2014, 15:57:38 pm »
И јас се сложувам дека навиките тешки се за менување. Затоа јас со Android мака мачам за нешто што во WP ми оди сосема нормално.
Тоа не е причина да му се нафрлиме на производот.

Овде има многу технички писмени луѓе што живеат со WP платформата и во секојднеивето немаат поголеми маки отколку што имаат или би имале со други платформи.

Јас користам Android кога ми требаат две апликации:
 - Едната е навигација во предели каде нема пат, планинарење претежно. Таа апликација која мене ми нуди тоа што ми треба ја нема на WP. Ама од друга страна па кога одам на планинарење уредот што го користам за навигациј не ми е телефонот. Телефонот си го чувам во ранец за недај боже и не го замарам. Имам стар телефон одличен за таа намена и само тогаш го носам без SIM.

- Вотриот момент ми е VoIP клиент за 3CX телефонска централа. Потребен ми е службено.

Од друга стран за Android имам цела листа на маки кои според мене се комбинација од субјективни фактори и од релно застарен концепт на mobile os (ќе пркнат пак штом ќе се исцеди сокчето од сегашниот модел).

И во двата случаи не можам да кажам дека платфромата на WP  е крива. Треба да се праша производителот на овие пакети дали (и зошто не) ќе направи производ портиран.
Бројќите за продажба ги видовте. Јас да произведувам апликации ќе си го направам есапот колку би ме чинело портирањето.

За iPhone верувам дека е добар (не без маани), но не верувам дека е добар колку што чини (овде имам една листа небулзно кафански муабети за тоа како ги тестираме телефоните уз ракија). Мојот став е дека од мој џеб, или од џебот на мојата фирма не би вложил во iPhone доколку не ми е целта да си ги покжуваме колку пари можеме да си фрлиме на уред кој почесто се губи, е украден или искршен отколку што го доживеал својот технолошки фејдаут.

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #287 на: 25 Август 2014, 16:00:05 pm »
@Daywalker, WinPhone нативно си подржува HTML5, и без проблеми и без било каква апликација си ги пушта јутуб филмчињата.

Исто и за ФБ. Не ти треба апликација. Едноставно ги агрегира сите инфроамции во твоите контакти од социјални мрежи, скајпои, линкдин, гоогле сервиси, лајф сервиси. Се разбира има компромис. ФБ апликацијата сама е подобра од овој агрегатор. Ама мене сосема доволно ми е тоа што има во Pepple апплетот.

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #288 на: 25 Август 2014, 16:07:04 pm »
Се слагам дека 99% од Андроид апликациите се ѓубре. Затоа и избегавам да ставам што треба и што не треба на телефонот, а генерално имам навика да пробуричкам по интернет да видам што пишува за некоја апликација пред да ја инсталирам на телефон.

Луѓе инсталираат глупости, па после не можат да сконтаат што им се случило со уредот.

Исто како и на компјутер.

Искрено не ме мачат ни мене. Не бутам скоро ништо. Ама децат дома со нивните таблети собираат толку многу ѓубре, а сиротите не знаат ни да читаат. Еднставно имаат игри кој со inapp purchase или реклами ги носат на GooglePlay од каде им се набутава нова игра па та ги носи на трето место .. и така за една недела фактори ресет и пак наново.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
« Одговори #289 на: 25 Август 2014, 18:56:10 pm »
Не дека се перфектно средени апликациите за Андроид, но од оние за ВП се подобри. Инаку, кога сме кај темата јас би одел на ова
http://ledikom.mk/mobilen.php?id=317&cid=8

Или пак Андроид уред, Г2 (оти многу ми го хејтаа чистиот Андроид, нема да изберам н5) http://ledikom.mk/mobilen.php?id=317&cid=8.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #290 на: 25 Август 2014, 22:07:41 pm »
Не дека се перфектно средени апликациите за Андроид, но од оние за ВП се подобри. Инаку, кога сме кај темата јас би одел на ова
http://ledikom.mk/mobilen.php?id=317&cid=8

Или пак Андроид уред, Г2 (оти многу ми го хејтаа чистиот Андроид, нема да изберам н5) http://ledikom.mk/mobilen.php?id=317&cid=8.

Пак нешто не разбирам. Дај нешто конкретно. Што е што е подобро во апликациите на Андроид од ониe за WP, освен дека за Android ги има повеќе?

Како квалитетот на апликациите што ги има во WP  и на Android се различни?

Еве јас со WP и со Android ќе пробам одма за било која што знаеш дека ја има во двете изданија.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #291 на: 25 Август 2014, 23:05:25 pm »
Прееска на кратко пробав Лумиа 925, 1020 и 630. Зачудувачки дури колку само smooth си работи ВП, на било кој од телефоните. Екранот на 1020 е импресивен. Изненадувачки за мене, доста добро лежат во рака, и покрај нагласено аглестиот дизајн.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пиши лаже
« Одговори #292 на: 26 Август 2014, 16:06:05 pm »
Ептен ја запна ти... :))

Имам работено на 925 ка пред година дена на кратко и ги пробав foursquare(сегашен swarm) и Antutu. Не работеа ич добро, антуту крашуваше, форскверот беше никаков. Истотака не ми се бендисува фејсбук апликацијата. Значи сега можеби се средени, не знам, но кога го расчепкав телефонот на брзина имаше доста апликации што не ме бендисаа. Тие 2  ми дојдоа само на памет.

Веле,

За тоа дека одлично работи ВП, нема зборови. Многу пати е дискутирано дека ВП со 512 рам работи подобро и од Андроид со 1/1.5 рам.

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #293 на: 26 Август 2014, 21:50:25 pm »
Ептен ја запна ти... :))

Имам работено на 925 ка пред година дена на кратко и ги пробав foursquare(сегашен swarm) и Antutu. Не работеа ич добро, антуту крашуваше, форскверот беше никаков. Истотака не ми се бендисува фејсбук апликацијата. Значи сега можеби се средени, не знам, но кога го расчепкав телефонот на брзина имаше доста апликации што не ме бендисаа. Тие 2  ми дојдоа само на памет.

Веле,

За тоа дека одлично работи ВП, нема зборови. Многу пати е дискутирано дека ВП со 512 рам работи подобро и од Андроид со 1/1.5 рам.

Форсквер работи одлично, иако не го користам бидејќи друг сервис ми го заменува тоа. Фејсбук исто напомнав дека ми е излишно да стартувам Andorid lookalike апликација кога во People можам да видам цело портфорлио на активности од еден контакт врзано со сите негови дигитални идентитети. Значи бирам контакт и во него гледам целосна историја што сум разговарал на FB, на сите маил адреси, по скајп, смс, фотографии ...евритинг.

Кога ќе заборавиш на претходните искуства и нема да го гледаш телефонот како замена за претходниот ќе ти се разјаснат концептите.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #294 на: 28 Август 2014, 13:55:27 pm »
За WP строго вака:

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #295 на: 30 Август 2014, 22:49:03 pm »
сакам потешки телефони. кога го држам во рака телефонот, сакам да знам дека држам телефон а не пластиче некое...

да тоа, се постигнува и со метална маска, и стварно е добар ефектот.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пиши лаже
« Одговори #296 на: 31 Август 2014, 16:57:15 pm »
Кога сме веќе кај лумиите, ова ми е перфекција.

Лани се појави слика од 920 кава. :)

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #297 на: 31 Август 2014, 19:24:20 pm »
Јас очајно си ја чекам 925-ката за да ја купам.  :(

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #298 на: 31 Август 2014, 21:42:25 pm »
Изборот на Дени е подобар. А и 925-ката е исто подобра од 920-ката.

Отсутен D(runk)river

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 59
« Одговори #299 на: 16 Декември 2014, 16:01:05 pm »
А бе ја апдејтирав Лумиата пред некој ден и ми се изгубија сите белешки  - си имав запишувано пасворди, пинови...како да ги најдам, знае ли некој?
Кога возиш немој да пиеш.....пијуцкај!