Автор Тема: Windows Phone  (Прочитано 74880 пати)

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 3997
  • MadaFunker
Одг: Windows Phone
« Одговори #330 на: 03 Февруари 2016, 19:17:49 pm »
Јас вчера баш го загледав, одлично телефонче. Го меркам за невестата :)

Да го земеш, невестата  више 3 месеци го има и сум ептен задоволен :D :D :D
New blood of old school

Отсутен Darkovski

• Редовен
  • Пораки: 1273
« Одговори #331 на: 03 Февруари 2016, 19:36:16 pm »
Баш пред некој ден се заинтересирав за win10 пошто размислувам да сменам OS и наидов само на вакви видеа. Се надевам дека истово не важи за пониските класи на Лумиа.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3896
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
Одг:
« Одговори #332 на: 03 Февруари 2016, 21:01:07 pm »
Има доста вистини во видеово... :)

Али многу од стварите кажани, се однесуваат конкретно само на овој модел на телефон...

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3862
« Одговори #333 на: 03 Февруари 2016, 22:24:38 pm »
Во јануари имаѓе два значителни апдејти на 10ката. Кај мене особено се примети далеку подобра економија на потрошувачка на батеријата во стендбај. Стабилноста е генерално подобрена.

Едит: го имам врзано со телевизорт како екстерен дисплеј. Можам да си терам видео кол, или да пуштам видео и гледам слики без проблем.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4200
« Одговори #334 на: 03 Февруари 2016, 22:37:58 pm »
што викаат,кога ќе има win 10 за 640ката?и има ли некој модел меѓу тој и 950ката?не ги пратам баш,затоа прашувам

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3896
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
Одг:
« Одговори #335 на: 03 Февруари 2016, 23:12:48 pm »
Јас го користам Win 10 на 640ка веќе некој период. Со секој нареден update, е се подобар и подобар.

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #336 на: 03 Февруари 2016, 23:30:46 pm »
Windows 10 Mobile ќе добијат скоро сите телефони произведени под капата на Microsoft  последниве 2 години, а некои и од порано.

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1726
« Одговори #337 на: 09 Март 2016, 13:43:42 pm »
Пожелно ли е да се инсталира некој антивирус на windows мобилен и ако да, кој антивирус го препорачувате?  :)

Инаку по препорака на некои членови од форумот, се подновив со Lumia 535 и можам да кажам дека е одлично телефонче и си вреди за парите, има одлична камера и предна и задна, солидна флуидност т.е брз со доволно меморија. Си има и мани, а тоа е батеријата која многу брзо ми се троши и сака полнење секоја вечер, друго екранот знае од време на време да се поремети ама не е некој голем проблем. Бидејќи прв пат користам ваков телефон (претходно бев на андроид v4.0), би му дал оцена 8/10.  :)

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #338 на: 09 Март 2016, 13:45:08 pm »
Не ти треба антивирус.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7794
  • Плинаш!!!
Одг:
« Одговори #339 на: 09 Март 2016, 14:10:52 pm »
Јас сум корисник више два месеца на лумиа 535 и сум многу задоволен. Батеријата држи 2 дена без проблем, а со екранот немам никаков проблем. Едиствено малку тешко му оди со гифчиња но не би се вратил на андроид.

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #340 на: 09 Март 2016, 14:24:00 pm »
Издржливоста на батеријата многу зависи од тоа како го користиш телефонот. Мајка ми која има 635 и само за Ало преку GSM и Viber има траење на батерија од 3 дена.

Јас веројатно никогаш нема да можам повеќе од 16-18 часа од вадење од полнач да издржам. Дополнително, додека е нова играчка повеќе се занимаваш со него, бркаш апликации сликаш повеќе.. итн.

Како и да е за смартфон очекувањата да држи повеќе од еден ден се само за оние кои не им треба смартфон (како во споеменатото сценарио).

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5009
  • The Spartan General
« Одговори #341 на: 09 Март 2016, 14:27:53 pm »
Кај мене 535 ми држеше во просек три-четири дена. Сегашнава 640ка секогаш ми држи четири-пет дена.

Ама јас само користам календар, емаил, и чат пат телефон. И кога возам навигација (ама тогаш најчесто закачувам на полнач).
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7794
  • Плинаш!!!
Одг: Одг: Windows Phone
« Одговори #342 на: 09 Март 2016, 16:47:38 pm »
Издржливоста на батеријата многу зависи од тоа како го користиш телефонот. Мајка ми која има 635 и само за Ало преку GSM и Viber има траење на батерија од 3 дена.

Јас веројатно никогаш нема да можам повеќе од 16-18 часа од вадење од полнач да издржам. Дополнително, додека е нова играчка повеќе се занимаваш со него, бркаш апликации сликаш повеќе.. итн.

Како и да е за смартфон очекувањата да држи повеќе од еден ден се само за оние кои не им треба смартфон (како во споеменатото сценарио).
Нормално дека зависи од тоа колку го користиш. Меѓутоа ниеден андроид до сега што сум го имал не ми држел 2дена батерија. Секоја вечер идел на пуњач. Додека лумиава ретко се дешава да го пунам 2 дена едно по друго. Инаку користењето во еден ден е следно: Околу час и половина сум на 3г вифи не гасам цело време е вклучено. Од 16:30 до 23:00 го шкрапам повремено, читам форум, фб, вибер. Игри неиграм или многу ретко ако ми се погоди некоја. Разговори во текот на денот ми се движат околу час и половина. Сабајле е изваден од пуњач и сега батеријата е на 70% а до вечер ќе падне на 50-55%. Исто битно е телефонот да се пуни со неговиот пуњач. Со друг пуњач споро се полни и брзо се празни.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7050
« Одговори #343 на: 10 Март 2016, 12:56:26 pm »
640 е мислам најдобар за цената и вреди да се доплати од 535.

Инаку и јас сум бил на Андроид 4.04 и после 15 мин раб на Виндовс на 520 сфатив дека тоа е мојот следен ОС. Со 8,1 уште му фалат некои подршки во поглед на гиф и подобри апликации за ФБ али се на се е супер. Особенo батеријата од 2,500 mA .
Со Виндовс 10 очекувам сите работи да се средат и да се осети таа синергија на оперативниот систем помеѓу сите уреди, мобилни, десктоп, таблет ..

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #344 на: 10 Март 2016, 21:53:56 pm »
Според првичните информации ова https://dev.windows.com/en-us/bridges/ios е некст биг тинг на темата. Прво пробаа со Андроид Бриџ, дури имаше и показни вежби и на Икс Де А, но го откажаа тој проект. Ова има подобри ветувања.