Автор Тема: Цена на горива  (Прочитано 1669951 пати)

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3548
Одг: Цена на горива
« Одговори #12225 на: денес во 17:59:25 »
Јас не познавам некој со 24 илјади плата во Македонија, второ не познавам никој што плаќа данок на вулканизер, механичар, мајстор или било каков занаетчија..да не си прајме бајрам на умот, во Македонија не се плаќа ни 50% данок кој треба да оди во државата, за таа да ти врати. Затоа е 24 таму, а  94 тука.

Не знам што е муабетот со цифрите, ама мешаш неплаќање ДДВ со придонеси за пензија. Секој што е пријавен како вработен во државава мора да плати од бруто платата придонеси за пензиско и здравствено. А со оглед на тоа какво ни е здравството а и фактот што за 20-30 години од сега не ни знаеш дали ќе има државен пензиски фонд, и многу плаќаме.

Пред 2 недели другар се вработи во министерство едно плата 26 илјди и 100 тина денари. Чек да го најдам огласот од странава и ке се  увериш колку е плата
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6726
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #12226 на: денес во 18:16:29 »
Јас не познавам некој со 24 илјади плата во Македонија, кај мене во фамилија без факултет, освем мајка ми, платите им се од 40+, второ не познавам никој што плаќа данок на вулканизер, механичар, мајстор или било каков занаетчија..да не си прајме бајрам на умот, во Македонија не се плаќа ни 50% данок кој треба да оди во државата, за таа да ти врати. Затоа е 24 таму, а  94 тука.
Јас пак познавам многу ретки случаи што земаат над 40к+. Фирмата во која работев прњтходно едвај мрднала до 39 илјади (со чест на исклучоци кои земаат 49 илјади). Во Кам маркет другар зема 38к. Во останати маркети се 30к. Тоа е мала плата, па затоа 'рмбаме тука.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44867
  • Il Moderatore
« Одговори #12227 на: денес во 18:25:48 »
Богатство:

140-тина литри течно злато :)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4243
« Одговори #12228 на: денес во 18:31:44 »
Јас не познавам некој со 24 илјади плата во Македонија, кај мене во фамилија без факултет, освем мајка ми, платите им се од 40+, второ не познавам никој што плаќа данок на вулканизер, механичар, мајстор или било каков занаетчија..да не си прајме бајрам на умот, во Македонија не се плаќа ни 50% данок кој треба да оди во државата, за таа да ти врати. Затоа е 24 таму, а  94 тука.
Јас пак познавам многу ретки случаи што земаат над 40к+. Фирмата во која работев прњтходно едвај мрднала до 39 илјади (со чест на исклучоци кои земаат 49 илјади). Во Кам маркет другар зема 38к. Во останати маркети се 30к. Тоа е мала плата, па затоа 'рмбаме тука.

Пензиите се по 40 50 илајди стигнати не па платите
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6726
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #12229 на: денес во 18:34:56 »
Да ми понуди некој плата од 50к со нормално работно време веднаш би се вратил од вукојебинава.

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 2293
« Одговори #12230 на: денес во 18:37:50 »

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5347
« Одговори #12231 на: денес во 18:38:40 »
Deka vo Germanija plakja mehanicarot, toj so donerot, berberot.... da ne se lazeme sekade se pravi toa

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3548
« Одговори #12232 на: денес во 19:01:31 »

Пензиите се по 40 50 илајди стигнати не па платите
стари мојот со раб стаж 30+кусур години зима мак пензија 21илјади , со 7 години од блискиот исток Либија,Ирак,Алжир преку Југословенска фирма  со седиште од Белград од 80ти зима 10илјади Не познавам кој зема пензија 40 илјади во можеби двајца да заедно еден не.
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6869
« Одговори #12233 на: денес во 19:04:35 »
Многу се расфрлате со цифрите за платите и пензиите во државава.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7567
  • French diamond
« Одговори #12234 на: денес во 20:05:32 »
Deka vo Germanija plakja mehanicarot, toj so donerot, berberot.... da ne se lazeme sekade se pravi toa

Најди ми механичар или вулканизер кај што немора да платам уште 19% данок на целата сума, кај него ќе.одам..ама нема. И после најди механичар во Битола кој издава сметки, наплаќа данок и придонесва за повисоки плати и подобро општество. Не драпајте. Инаку одете Кромберг 30+ ви е почетна, со сменска работа 40+, ама многу се работело таму...

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5347
« Одговори #12235 на: денес во 20:06:59 »

Најди ми механичар или вулканизер кај што немора да платам уште 19% данок на целата сума, кај него ќе.одам..ама нема. И после најди механичар во Битола кој издава сметки, наплаќа данок и придонесва за повисоки плати и подобро општество. Не драпајте. Инаку одете Кромберг 30+ ви е почетна, со сменска работа 40+, ама многу се работело таму...
Imam takov vulkanizer, ama daleku si od mene

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3066
« Одговори #12236 на: денес во 20:10:58 »
Да ми понуди некој плата од 50к со нормално работно време веднаш би се вратил од вукојебинава.
Војник зема толкава плата

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34431
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #12237 на: денес во 20:41:49 »
Кујзнае у вукојебина колку зимаш