Го однесов акумулаторот во ТОПЛА сервисот у Аутокоманда. Дечкото (Зоки) што работи таму рече дека овие не се поправаат и дека ќе се обиде само со полнење. Му кажав за кое возило се работи, дека буквално откажа преку ноќ и дека не сум заборавил никаков потрошач, дека алтернаторот ми полни 14,2V не е такси возило, нормално се експлоатира... Едино се плашам дека по полнењето акумулаторот можда ќе држи извесно време и повторно ќе откаже (и тоа по непишано правило баш кога колата највише ти треба или не си у можност да ја стартуваш со помош на друго возило и кабли), само тоа да не биде к'о по обичај еден ден по завршеток на гаранцијата
Чим тој откажал сам од себе без причина - повторно ќе откаже. Криво што забораев да му напоменам дека осетив миризба на изгорено кога ја отворив хаубата. Останува само да се надевам дека ќе испаднат крајно фер и професионални и дека доколку не се во можност да го средат (а не се-самиот рече), да направат записник за замена со нов ИЛИ по обичај ќе чекаат на повторна рекламација за да го сторат тоа. Здравје, ќе видиме! Утре и задутре сум на пат и не можам да го подигнам, а рокот им е 5 дена - во спротивно не одговараат за истиот. Петок ваљда некој од колегиве ќе ми излезе у сусрет да скокне по него или сабота од 10 - 12 ч. Без кола не се живи луѓе