Се сетив и на тоа, ама ми викаат дојди со колата и коа ќе видат дека има плин - отиде аутоматски гаранцијата (има клаузула у Гарантниот лист).
200 ден викаат полнење, а гаранцијата била во случај на поправка - немало да ми ја наплатат...
Да се надевам дека се работи само за некој „memory effect“ !
http://en.wikipedia.org/wiki/Memory_effect
абе... со топлава идеш на гаранција кај оние буљашине во автокоманда под надвозникот? тешки буљашишта се тие еј... ради нив не купувам топла, а и ова со клаузулава капак е, никад више топла... и јас се имам јебавано со него. проба да ме насамари. на скроз празен акумулатор, ми мери полнење и вика само 12,9 ти полни... ПА КОЛКУ САКАШ ДА ПОЛНИ И ДА ПОКАЖАУВА НА 75 АМПЕРСКИ ПРАЗЕН АКУМУЛАТОР? едвај се разбравме... се заканив со инспекција и тогаш некако се нафати и го зеде акумулаторот кај него, го држеше 10 дена и ми даде друг...
иди во плимонт нека ти ја маскираат расплињачата со нешто, и иди кај него... пред да стигнеш кај него префрли на бензин и стави изолир црн врз копчето... ако те праша далиимаш плин кажи му НЕ.. ако ти бара гепек да отвориш кажи му дека е заглавен или на крај кој к*р има да ми ти отвараж у гепек...