Drag @flashgordon007
Tvoevo pojavuvanje na ovoj forum voopshto ne e naivno, 1. Davash tolku precizni podatoci za tvoeto vozilo, preprecizni za forumash.
2. Sekoj kako tebe sho koristel varta akumulatori po 10 god voopshto ne bi se mislel shto akumulator da stavi vo kolata (ako voopshto ima varta od ponovata generacija koja bi rabotela tolku)
3. Gi povikuvash likovite od forumov koj se zastapnici na dve marki na akumulatori da ti objasnuvaat tehnichki karakteristiki!! Ma nemooojjj, koj si ti? Prof. po akumulatorska industrija.
4. Go spomnuvash gorkiot problem koj nastana so nekoj stoen/star akumulator i celiot cirkus koj se napravi ovde (Ne velam deka beshe za dzabe, naprotiv se vide loj shto prodava i kolku trae navistina)
I kako za kraj shto ne bides mazh i se prestavish i kazesh shto prodavash!
Prijatno ponedelnichko utro
Почитуван член
@Godspeed84 ,
очигледно погрешно сум цитиран. Член сум на форумов одамна. Пристапувам према потреба. Викендов имав потреба да набавам нов акумулатор за патничко возило. Поставив прашање, базирано на делумно читање на форумов. Многу фер одговор и единствен одговор добив од членот
@Silvester неполн час по моето пишување. Многу сум благодарен на помошта. Постапив по неговата препорака и утринава купив нов акумулатор Варта Блу Дунамик, како што препорачува произведувачот.
Иако овде не е местото за тоа, ќе се претставам: Дипломиран градежен инженер од пред 30+ години, Магистрирав на меѓународни последипломски студии од земјотресно инженерство пред повеќе од 20 години, Учествував во изградбата на многу објекти низ државава и во комшилук, придобивките од огромен број од нив ги користите секојдневно, а не сте свесни за тоа.
Моливот, калкулаторот, компјутерите и возилата ми се средства за работа. Свесен сум дека мора редовно да се одржуваат за да може да се користат. Немам доволно слободно време за да правам „истражување на пазарот“ за да знам во кој момент чиј производ е најквалитетен на пазарот во МК. И да спомнам дека не сум доволно богат да купувам евтини работи. Имам еден помлад соработник кој го ценам како техно гуру и кој внимателно ги следи содржините на интернет и често (за време на патувања) го слушам за најинтересните работи на нет. Овој викенд колегата не ми беше достапен за консултација и помош побарав овде, на форумов.
Да, не сум токмак, чекич или кој сакаш израз користи, навистина ме интересираат технички податоци за производот што сакам да го купам. Не се срамам да прашам, порано ги бламирав продавачите кои незнаеа да ми објаснат, ама со времето станав свесен дека продавач го интересира само да продаде и колку финансиски средства ќе заработи. Ништо повеќе, ниту дали е производот со поминат рок на употреба, дали е стоен по магацини, дали е технолошки застарен, дали одговара на твоите потреби, ништо од тоа не е важно, важно е он да ти ги земе парите а ти после можеш да правиш што сакаш со тоа што си го платил. Продавачите не се свесни за чест, образ, за законот за заштита на потрошувачи, на податоци на интернет за се и сешто, на се повеќе образувани купувачи. Ништо од тоа не е важно. Важно е да се продаде. По највисоката цена.
Ако веруваш во ова што го напишав, мислам дека треба да се извиниш за нападот со пораката врз мене.
Од кога ги прочитав последниве две страни на оваа теме на форумов, искрено сум вчудоневиден во кој погрешен правец е забеган форумов.
Зошто продавачите немаат свои теми, па таму да се фалат чиј е најголем, најубав, најиздржлив?
Толку од мене за оваа тема. Можеби ќе ме има во некоја друга тема.