Гласање

Која марка на акумулатори се најдобри според вас?

Exide
139 (42.5%)
Black Horse
32 (9.8%)
Vesna
22 (6.7%)
Topla
63 (19.3%)
било кој...
71 (21.7%)

Вкупно гласови: 326

Автор Тема: Предлог за акумулатор  (Прочитано 693593 пати)

Отсутен DriveDrive

• Почетник
  • *
  • Пораки: 15
Одг: Предлог за акумулатор
« Одговори #2115 на: 30 Август 2018, 13:20:01 pm »
Jaki akumulatori!

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8726
  • Пичлеме
« Одговори #2116 на: 30 Август 2018, 13:33:04 pm »
Epten jaki! Pali vozi! Unikat!

Отсутен Leon-cist

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 778
  • .
« Одговори #2117 на: 30 Август 2018, 23:37:23 pm »
5 ta godina korstam topla aku. zatvoren sistem crn kupen za 4500 den 77 ampera za golfot na tatko mi. Nitu oslabnet nitu nisto. Kolata nonnstop letno vreme na klima se vozi i so zapaleni svetla (ne drl) i zimno na greaci na sedista. Taka da s3 e relativno. Go falat eksajdot ama topla ne e brend za potcenuvanje za razlika na tìe od jk ili nekoi varta so somnitelno poteklo. Kraj kraeva i monbat aku. nonejm mi trael 6 godini a najeftiniot...
VW MK-7 (1.6 тди)

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
« Одговори #2118 на: 31 Август 2018, 01:02:15 am »
5 ta godina korstam topla aku. zatvoren sistem crn kupen za 4500 den 77 ampera za golfot na tatko mi. Nitu oslabnet nitu nisto. Kolata nonnstop letno vreme na klima se vozi i so zapaleni svetla (ne drl) i zimno na greaci na sedista. Taka da s3 e relativno. Go falat eksajdot ama topla ne e brend za potcenuvanje za razlika na tìe od jk ili nekoi varta so somnitelno poteklo. Kraj kraeva i monbat aku. nonejm mi trael 6 godini a najeftiniot...
Каква информација имаш за варта акумулатори со сомнително потекло?

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 615
« Одговори #2119 на: 31 Август 2018, 07:33:10 am »
Kupiv BMW  535 x drive.
Vnatre ima akumulator Exide 100 PREMIUM 900A i nesto ne mi e kako sto treba.
Brojce ima vtisnato 7CE24  ako znae nekoj da mi gopodobjasni ova.

Dali podlezi na garancija, bidejki nema garancija so nego mora da baram od prethodniot sopstvenik da mi dade.
Dali voopsto da mu baram dokumenti.
Drugar, kakvi akumulatori prodavas ti?
Osven plukanje po exide drugo nemas pisano. Zarem tolku mislis deka nemoze da te procitaat lugjeto ili deka se glupi, pa dali mozel nekoj da ti go objasni brojceto vtisnato na exide.
Sigurno nemas BMW 535 x drive, tuku nekoj ti donel vo dukjan.

Zosto sakas povtorno da gi aktiviras muabetite za exide, neznam. Najverojatno bidejki pomina dosta vreme kako ne se plukani, pa mislis zaboravija lugjeto.
Plus I nov profil si otvoril DriveDrive pa I od nego dopolna.

Отсутен BmwPowerRoad

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 60
« Одговори #2120 на: 31 Август 2018, 09:13:11 am »
Druže,

Nitu isplukav nekogo, nitu navrediv. Se izvinuvam ako navrediv nekogo.
Prašav kaj stariot sopstvenik i ja najdov garancijata vo kola. 
Od  DELČEVO e kupen akumulatorot 2017 godina.
Stoena kolata 2 meseci pred da ja kupam, taka da molam da se vozdržiš od nepodkrepeni komentari.

Jas nemam prodavnica i nemam 20 profili, ako se somnevaš proveri vo SJO vo bombite.
Ako imaš ti, togaš neka ti e so sreka.

Pozdrav i ubav vikend ti posakuvam druže.

Отсутен BmwPowerRoad

• Јуниор
  • **
« Одговори #2121 на: 31 Август 2018, 09:15:54 am »
https://ibb.co/hDyJ8U
 Eve ti kako se gleda I definitivno e pod garancija

Blagodaram, veke ja najdov garancijata a Junior me napadna.

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 615
« Одговори #2122 на: 31 Август 2018, 09:28:32 am »
Izgleda od Dejo AS si :)
Podkrepa na cii komentari? Tvoite 33 do sega site na ovaa tema od koi 30 se protiv exide?

Отсутен Godspeed84

• Почетник
  • *
  • Пораки: 12
« Одговори #2123 на: 31 Август 2018, 13:55:07 pm »
paranoja level 7, kur ve zabole, ova e forum I tuka see spodeluvaat iskustva realni, coekov so bmwto si I'ma problem so eksajd ne my traat akomulatorite, a on nek si idea inspekcija I neka si teraat oni, napnati ste mnogu. A too prodavachot treba da I'ma muda I da see odbrani na forumov. Taka li e?
« Последно менување: 31 Август 2018, 14:11:22 pm Godspeed84 »

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #2124 на: 31 Август 2018, 15:15:29 pm »
 Во ред господине, смирете ги страстите. Се случило и тоа е тоа.
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен BmwPowerRoad

• Јуниор
  • **
« Одговори #2125 на: 03 Септември 2018, 10:25:02 am »
https://ibb.co/hDyJ8U
 Eve ti kako se gleda I definitivno e pod garancija

Blagodaram, veke ja najdov garancijata a Junior me napadna.

Druže,

Se pališ na moi problemi???????? se ke se sredi. Ti se izviniv a ti povtorno.
Ne bi sakal da zamislam  kako reagiraš  ti koga  imaš problem.

Ubav den na site členovi na grupata,

Отсутен flashgordon007

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 108
« Одговори #2126 на: 07 Септември 2018, 20:09:54 pm »
Дечки,

Ми треба препорака за нов акумулатор во возилото: Peugeot 306, 1360ccm, 75ks, 1993 година.
Претходно имав Варта која траеше 15 години. Ја заменив со Варта во 2008 година која траеше до денес (10,5 години). Да кажам дека оваа втората Варта двапати ја испразнив до крај во 2011 и 2012 година заради некористење на возилото.

Варта на нивната веб страна препорачува Blue Dynamic 552 400 047. Продавачи во МК се наведени Макпетрол и Скорпион СГ. Во Макпетрол (на нивна бензинска станица) викаат дека Варта лаже и дека они не продаваат нивни акумулатори, а овие Скорпион СГ не ги пронајдов физички каде се лоцирани. Телефонски не стапив во контакт со нив.
Вакви акумулатори видов во неклку дуќанчиња во градов, ама продавачите немаат доволно информации за производот што го продаваат.

Ексиде ми се врти како алтернатива доколку не пронајдам Варта акумулатор. Нивната веб страна препорачува Exide EA530, Starter Battery PREMIUM. На веб страната на Ексиде нема продавач во Македонија, меѓутоа има веб страна exide.mk регистриран од Батери еволушн.

Идејата ми е да купам акумулатор и да заборавам дека постои. Да не се занимавам со него. На стара кола имам со што да се занимавам.

Од вкупно 142 страни од оваа теме на форумов ги прочитав првите неколку и последните неколку. Можеби погрешив што не им обрнав доволно внимание на сите, можеби ќе добиев повеќе информации.

Можете ли да ми дадете препорака, базирана на свое искуство, првенствено од продавачите лоцирани на форумов, @andzelo @nidzzo ? Зошто да се набави производ од нивниот бренд (технички поткрепено) и каква е реалната споредба со ова што претходно сум го имал и се покажало како квалитетно?

Не сум чекич, се разбирам по нешто од техничките карактеристики, така да, можат слободно да распалат со техничката поткрепа.

Поракава не е само до наведените лица, доколку на форумов има и други продавачи, вољен сум да го слушнам и нивното мислење.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1800
« Одговори #2127 на: 07 Септември 2018, 20:48:30 pm »
Druze, stom tolku dolgo ti traela varta jas mislam da ne go menuvas brendot. I jas imav pozitivno iskustvo so varta.

Exide mnogu bea faleni na forumov i mnogu luge ispokupija za da pocnat da im otkazuvaat po 2-3 godini koristenje, a bese kazuvano deka prosek im e po 7-8 godini. Cenata ne e soodvetna za 3 godini upotreba (ima isklucoci na koi im traat 4 god). Baska toa, nastana nekoj problem so prodazba na star (stoen po magacini) akumulator na clen na forumov koj krena dzeva i andzelo go snema od forumov.

Pocekaj da ti kazat koj e uvoznik na varta i odi tamu da vidis sto imat da ponudat.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #2128 на: 09 Септември 2018, 12:01:14 pm »
Дечки на сакито ваѓајќи ги клемите се скрши тоа одозгора (како се вика појма немам конектор :D ) И моментално го палам со држење клемата на тоа...

Има некој DIY начин да го средам ? Прилично нов е акумулаторот..

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43790
  • Il Moderatore
« Одговори #2129 на: 09 Септември 2018, 12:13:45 pm »
Сликни што е скршено, ако не ти е тешко, може ќе му текне на некој некаква идеја...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.