Гласање

Која марка на акумулатори се најдобри според вас?

Exide
139 (42.5%)
Black Horse
32 (9.8%)
Vesna
22 (6.7%)
Topla
63 (19.3%)
било кој...
71 (21.7%)

Вкупно гласови: 326

Автор Тема: Предлог за акумулатор  (Прочитано 693684 пати)

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
Одг: Предлог за акумулатор
« Одговори #2130 на: 09 Септември 2018, 14:46:51 pm »
Еве тоа е скршено.. останат е само долниот дел..

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5057
« Одговори #2131 на: 09 Септември 2018, 14:53:09 pm »
Сам неможеш ништо, може само да ти експлодира акумулаторот. Постои начин кај овие што праат акумулатори знаат да направат нови стубчиња, види дали има таков човек во Кичево.

Отсутен Godspeed84

• Почетник
  • *
  • Пораки: 12
« Одговори #2132 на: 10 Септември 2018, 08:17:36 am »
Drag @flashgordon007

Tvoevo pojavuvanje na ovoj forum voopshto ne e naivno, 1. Davash tolku precizni podatoci za tvoeto vozilo, preprecizni za forumash.
2. Sekoj kako tebe sho koristel varta akumulatori po 10 god voopshto ne bi se mislel shto akumulator da stavi vo kolata (ako voopshto ima varta od ponovata generacija koja bi rabotela tolku)
3. Gi povikuvash likovite od forumov koj se zastapnici na dve marki na akumulatori da ti objasnuvaat tehnichki karakteristiki!! Ma nemooojjj, koj si ti? Prof. po akumulatorska industrija.
4. Go spomnuvash gorkiot problem koj nastana so nekoj stoen/star akumulator i celiot cirkus koj se napravi ovde (Ne velam deka beshe za dzabe, naprotiv se vide loj shto prodava i kolku trae navistina)

I kako za kraj shto ne bides mazh i se prestavish i kazesh shto prodavash!

Prijatno ponedelnichko utro
« Последно менување: 10 Септември 2018, 09:01:53 am Godspeed84 »

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8726
  • Пичлеме
« Одговори #2133 на: 10 Септември 2018, 08:41:13 am »
Drag @Godspeed84 ,

Pogresen post imas citirano :)

Отсутен Godspeed84

• Почетник
  • *
  • Пораки: 12
« Одговори #2134 на: 10 Септември 2018, 08:59:05 am »
Drag @Godspeed84 ,

Pogresen post imas citirano :)

Pochituvan @Ipkisija Meskosa  primete izvinuvanje

Отсутен BmwPowerRoad

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 60
« Одговори #2135 на: 10 Септември 2018, 11:50:26 am »
Drag @flashgordon007

Tvoevo pojavuvanje na ovoj forum voopshto ne e naivno, 1. Davash tolku precizni podatoci za tvoeto vozilo, preprecizni za forumash.
2. Sekoj kako tebe sho koristel varta akumulatori po 10 god voopshto ne bi se mislel shto akumulator da stavi vo kolata (ako voopshto ima varta od ponovata generacija koja bi rabotela tolku)
3. Gi povikuvash likovite od forumov koj se zastapnici na dve marki na akumulatori da ti objasnuvaat tehnichki karakteristiki!! Ma nemooojjj, koj si ti? Prof. po akumulatorska industrija.
4. Go spomnuvash gorkiot problem koj nastana so nekoj stoen/star akumulator i celiot cirkus koj se napravi ovde (Ne velam deka beshe za dzabe, naprotiv se vide loj shto prodava i kolku trae navistina)

Druže goodsped84,

Koj te tebe spomna vo ovoj del. Si nabrojal 4 točki od koj se gleda jasno koj si.
Pod točka 2 objasnuvaš kako Varta od ponova generacija nema takov akumulator????
Od kade pak ti znaeš, imaš 30 godišno iskustvo neli.
Vo točka 3 go narekuvaš "profesor"  členot koj samo bara  odgovor na svoeto prašanje. Profesorot  si ti, bidejki site odgovori gi znaeš.
Vo točka 4 samiot sebe se identifikuvaš kako žrtva na nekoja poranešna slučka, što ti ne možeš da ja zaboraviš.

Minatiot pat me napadna ogledalo-junior za što mu se izviniv. Jas bev vo Bimmer na redoven servis i mi proverija deka akumulatorot treba da se polni barem eden den taka da sega nemam problem.

Отсутен flashgordon007

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 108
« Одговори #2136 на: 10 Септември 2018, 22:17:18 pm »
Drag @flashgordon007

Почитуван член @Godspeed84 ,
очигледно погрешно сум цитиран. Член сум на форумов одамна. Пристапувам према потреба. Викендов имав потреба да набавам нов акумулатор за патничко возило. Поставив прашање, базирано на делумно читање на форумов. Многу фер одговор и единствен одговор добив од членот @Silvester неполн час по моето пишување. Многу сум благодарен на помошта. Постапив по неговата препорака и утринава купив нов акумулатор Варта Блу Дунамик, како што препорачува произведувачот.

Иако овде не е местото за тоа, ќе се претставам: Дипломиран градежен инженер од пред 30+ години, Магистрирав на меѓународни последипломски студии од земјотресно инженерство пред повеќе од 20 години, Учествував во изградбата на многу објекти низ државава и во комшилук, придобивките од огромен број од нив ги користите секојдневно, а не сте свесни за тоа.

Моливот, калкулаторот, компјутерите и возилата ми се средства за работа. Свесен сум дека мора редовно да се одржуваат за да може да се користат. Немам доволно слободно време за да правам „истражување на пазарот“ за да знам во кој момент чиј производ е најквалитетен на пазарот во МК. И да спомнам дека не сум доволно богат да купувам евтини работи. Имам еден помлад соработник кој го ценам како техно гуру и кој внимателно ги следи содржините на интернет и често (за време на патувања) го слушам за најинтересните работи на нет. Овој викенд колегата не ми беше достапен за консултација и помош побарав овде, на форумов.

Да, не сум токмак, чекич или кој сакаш израз користи, навистина ме интересираат технички податоци за производот што сакам да го купам. Не се срамам да прашам, порано ги бламирав продавачите кои незнаеа да ми објаснат, ама со времето станав свесен дека продавач го интересира само да продаде и колку финансиски средства ќе заработи. Ништо повеќе, ниту дали е производот со поминат рок на употреба, дали е стоен по магацини, дали е технолошки застарен, дали одговара на твоите потреби, ништо од тоа не е важно, важно е он да ти ги земе парите а ти после можеш да правиш што сакаш со тоа што си го платил. Продавачите не се свесни за чест, образ, за законот за заштита на потрошувачи, на податоци на интернет за се и сешто, на се повеќе образувани купувачи. Ништо од тоа не е важно. Важно е да се продаде. По највисоката цена.

Ако веруваш во ова што го напишав, мислам дека треба да се извиниш за нападот со пораката врз мене.

Од кога ги прочитав последниве две страни на оваа теме на форумов, искрено сум вчудоневиден во кој погрешен правец е забеган форумов.
Зошто продавачите немаат свои теми, па таму да се фалат чиј е најголем, најубав, најиздржлив?

Толку од мене за оваа тема. Можеби ќе ме има во некоја друга тема.

Отсутен Oliver^^

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 88
« Одговори #2137 на: 10 Септември 2018, 23:11:32 pm »
Колку се трошите за да купите еден акумулатор...Шо ќе праите кога ќе треба да смените турбо?
koa ke porasnam ke si go kupam - https://goo.gl/RdUpGL

Отсутен Indigo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 435
« Одговори #2138 на: 10 Септември 2018, 23:13:23 pm »
Колку се трошите за да купите еден акумулатор...Шо ќе праите кога ќе треба да смените турбо?

живееме во неквалитетна средина и на доста од „нас“ е тешко да се навикнеме. на крајот на денот, подобро да се „потроши“ сега отколку некаде на пат во странство.

Отсутен nidzzo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 241
  • No.1 battery POWER DURACELL
    • www.akumulatori.com.mk
« Одговори #2139 на: 11 Септември 2018, 14:10:51 pm »

живееме во неквалитетна средина и на доста од „нас“ е тешко да се навикнеме. на крајот на денот, подобро да се „потроши“ сега отколку некаде на пат во странство.
Потполно се сложувам со @Indigo , еве на пример сите членови на форумот имаат бесплатна дијагностика во нашиот акумулаторски центар во Скопје, само 1 член дошол да си искористи, да ја провери колата и да сподели знаеење со фирма која половина век работи со акумулаторски батерии.  Пак ќе напоменеме  DURACELL AUTOMOTIVE стои на располагање за секаков вид на консултација на лице место во нашите простории.
DURACELL AUTOMOTIVE POWER
(02) 2783030
078 373414

Отсутен vele85

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 589
« Одговори #2140 на: 11 Септември 2018, 15:56:20 pm »

Потполно се сложувам со @Indigo , еве на пример сите членови на форумот имаат бесплатна дијагностика во нашиот акумулаторски центар во Скопје, само 1 член дошол да си искористи, да ја провери колата и да сподели знаеење со фирма која половина век работи со акумулаторски батерии.  Пак ќе напоменеме  DURACELL AUTOMOTIVE стои на располагање за секаков вид на консултација на лице место во нашите простории.
Јас минатата недела ставив Дурацел, се договоривме на фб за модел и цена. Бев го проверија стариот акумулатор, се констатираше дека е испразнет (7 год беше стар). Услужливи ептен иако им отидов на крај од работното време, баш другарски однос имаат, моја препорака за нив. И пред да си одам им кажав дека сум член на форумовОстанува да видиме колку ќе издржи позз

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Отсутен Oliver^^

• Јуниор
  • **
« Одговори #2141 на: 11 Септември 2018, 18:25:23 pm »

Бесплатна дијагностика на што? На акумулатор?

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #2142 на: 11 Септември 2018, 18:32:48 pm »
И акумулатор и заби и дизни. Се. :D

Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43791
  • Il Moderatore
« Одговори #2143 на: 11 Септември 2018, 19:17:09 pm »
На дебело црево? :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Oliver^^

• Јуниор
  • **
« Одговори #2144 на: 11 Септември 2018, 19:38:38 pm »
Сеа ми е јасно:). Терминот акумулатроски центар не ми беше јасен...