Гласање

Која марка на акумулатори се најдобри според вас?

Exide
141 (42.6%)
Black Horse
32 (9.7%)
Vesna
22 (6.6%)
Topla
63 (19%)
било кој...
73 (22.1%)

Вкупно гласови: 330

Автор Тема: Предлог за акумулатор  (Прочитано 762244 пати)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
Одг: Предлог за акумулатор
« Одговори #1500 на: 08 Декември 2017, 09:26:28 am »
carclubers be like

Присутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
« Одговори #1501 на: 08 Декември 2017, 10:04:59 am »
Имам јогурт во фрижидер стоен со важност до 01.12.2017

Дали да го пијам, го пробав не реже на пиење?

Страв ми е да не ми напраи пролив, ќе ме начека зорт некаде надвор, ама акумулаторот ми е слаб може да не завергла, па ќе мора по кафичи да одам за ВЦ. Шубе ми е таму да одам се дрогираат многу и плус немаат тоалетна хартија никогаш и капакот е измочан.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #1502 на: 08 Декември 2017, 10:07:52 am »
Викни гости, послужи им го, претходно од вц сокриј ја целата тоалетна. Прај се „на Тошо“

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30072
    • CARclub.mk
« Одговори #1503 на: 08 Декември 2017, 10:19:00 am »
Викни гости, послужи им го, претходно од вц сокриј ја целата тоалетна. Прај се „на Тошо“

Иди бе у пи*ку матер, се смеам пред компјутер ко будала... :D

Присутен zlatkoa

• Сениор
« Одговори #1504 на: 08 Декември 2017, 10:23:43 am »

Ќе влезат во туш кабина, ќе се измијат со вода.

После па ќе ми биде шубе да се туширам.

Ќе треба да ја мијам кабината со диезентал, а го немам дома ќе мора да го купам.
Ама бидејќи ми е слаб акумулаторот може да не ми завергла, може да остане така немиено.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #1505 на: 08 Декември 2017, 10:24:28 am »

Ќе треба да ја мијам кабината со диезентал, а го немам дома ќе мора да го купам.
Ама бидејќи ми е слаб акумулаторот може да не ми завергла, може да остане така немиено.

Немаш во гепек резерва акумулатор?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен zlatkoa

• Сениор
« Одговори #1506 на: 08 Декември 2017, 10:28:05 am »

Немаш во гепек резерва акумулатор?

Не. Резервната гума ја чувам во гепек, демек имам плинска боца во дупката.
Морам да лажам ме заебаваат другарите и роднините дека не возам дизел и многу ми трошела колата.

Така да немам место за уште еден акумулатор.

Ако не ми завергла ќе бутнам ќе запали.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8004
  • Плинаш!!!
« Одговори #1507 на: 08 Декември 2017, 11:38:23 am »
Ја читам сапуницава и неможам да верувам на очите што читам!

Накратко едно мое видување на целава ситуација.

Карамад(или како и да се викаше) утврдил после 3 години дека купил бајат акумулатор и за тоа го криви Анџело. Друже карамад кај ви беа очите кога го купувавте акумулаторот? Зошто тогаш одма не сте реагирале? Од друга страна акумулаторот си функционирал за време на гарантниот рок. Чим истече  гаранција па макар и еден саат, производителот/увозникот во случајов нема никакви ама баш никакви основи да ви го замени производот со нов, освен добрата воља на Анџело која сега му се удира од глава. Едина грижа на совест што можеби треба да ја има Анџело е ако знаел дека акумулаторот е бајат во Рели рејсинг и намерно ве пратил таму за да му го исчистите од залиха. Па дури и да е така акумулаторот си работел во гарантниот рок.

Ова е исто како сега да идам во тинекс и да им кажам дека пред 3 години од кај нив сум купил јогурт со поминат рок и сум го испил и сега барам јогуртот да ми го заменат со нов ако не ке им викнам испекција, а патем немам никаква потврда дека јогуртот сум го купил од таму.

Или еве уште еден пример кој ми се случи мене лично.

Купувам акумулатор ВАРТА. Го плаќам 50% поскапо од другите акумулатори со иста ампеража пошто нели е Варта и е квалитет. Добивам гаранција од 2 години. Акумулаторот тера точно 2 години и 2месеца. Што требаше да направам? Да идам кај увозникот на Варта и да го запалам? Не, гаранцијата истекла нема што повеке да барам од увозникот. Имам уште милион вакви примери и со други производи само да не ги набројувам сега.

Доколку сето ова напишаното од Карамад било во гарантен рок тогаш Анџело треба да ја сноси сета вина.

Да напоменам дека не познавам никого лично и не заштитувам ничива страна туку кажувам само јас како би постапил во ваква ситуација.

Sent from my MI 4S using Tapatalk

Присутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4021
« Одговори #1508 на: 08 Декември 2017, 11:59:30 am »
Тоа е исто како да купиш нова кола за која увозникот знае дека има некоја мана. Колата ја поминува гаранцијата без дефект ама кратко после тоа дефектот излегува на површина. Дали и во тој случај ќе речиш тоа е тоа ќе си платам колку што треба, нема шо да се бунам.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2766
« Одговори #1509 на: 08 Декември 2017, 12:03:35 pm »
Ajde nesto korisno da ispadne za site nas od forumot koi kupuvame akumulatori.
Koga kupuvame, na sto treba da vnimavame?

1. Kolku moze da e maksimalno "star" akumulatorot  od denot na proizvodstvo?

2. Kolku treba da e minimalno napolnet V=?

Skoro sekoj akumulator ke istera dve godini kolku sto e garancijata (pri normalna propisna upotreba), ama prasanjeto e za da stigneme do nekoi normalni 4-5 godini trajnost megudrugoto ova treba da se bitni pocetni parametri.

Inaku jas poslednive 6 godini imam kupeno 5 Exide Premium akumulatori.
Edniot traese 5+godini (povtorno zamenet so Exide lani), drugiot 6+ godini (povtorno zamenet so Exide letovo).
Gi kupuvav so instrument voltmetar sam merev da ne bidat ispod 12.5 volti. Datum neznaev da desifriram.
« Последно менување: 08 Декември 2017, 12:08:45 pm M3V8 »

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
« Одговори #1510 на: 08 Декември 2017, 12:13:26 pm »
Да се излиста обавезно дополнителна опрема за купување нов акумулатор како не би ме прелажале

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #1511 на: 08 Декември 2017, 12:28:46 pm »

Тоа е исто како да купиш нова кола за која увозникот знае дека има некоја мана. Колата ја поминува гаранцијата без дефект ама кратко после тоа дефектот излегува на површина. Дали и во тој случај ќе речиш тоа е тоа ќе си платам колку што треба, нема шо да се бунам.

Да, ке речам од две причини. Првата, поминала гаранција, нема што да барам од увозникот. Втората, јас сум си сам крив што сум ја купил колата(никој не ме натерал со сила) и не сум и ја дознал маната додека возилото било под гаранција. Нормално ке имам негативни критики кон тој бренд но нема никогаш да барам нешто што не е законски. Во нормални земји да бараш нешто не законски, е казливо со закон.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8945
  • Пичлеме
« Одговори #1512 на: 08 Декември 2017, 12:39:05 pm »
Сакаш да кажиш дека ако некој ми продаде расипан производ знаејќи го тоа, вината е пак моја затоа што немам познавања од таа област и не сум го увидел дефектот/проблемот/недостатокот?
Ај се одјавувам јас од форумов, морам да учам за се' што се нуди на пазарот, за да не дозволам некој неранимајко продавач да ме заеби :)

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #1513 на: 08 Декември 2017, 13:01:00 pm »

Сакаш да кажиш дека ако некој ми продаде расипан производ знаејќи го тоа, вината е пак моја затоа што немам познавања од таа област и не сум го увидел дефектот/проблемот/недостатокот?
Ај се одјавувам јас од форумов, морам да учам за се' што се нуди на пазарот, за да не дозволам некој неранимајко продавач да ме заеби :)
Ако некој ти продаде расипан производ и ти го користиш 2 години и не го рекламираш додека производит е под гаранција туку го рекламираш по истек на гаранција, да вината е твоја.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #1514 на: 08 Декември 2017, 13:40:36 pm »
Ако го користиш и функционира тогаш не е расипано. Ако е расипано нема да работи

Sent from my Samsung s8+ using Tapatalk