Автор Тема: Лоповлук низ Скопје..  (Прочитано 181527 пати)

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
Одг: Лоповлук низ Скопје..
« Одговори #1260 на: 15 Мај 2018, 17:14:11 pm »
Оф леле, мука е знам, мене опел знакчето напред пробаа да ми го крадат у аутокоманда, и го скршил у крадење и сеа ми е полуопел ..
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Присутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1753
« Одговори #1261 на: 15 Мај 2018, 18:09:50 pm »
Таму чоек нема па не лопови, како успеаа да ти го чопнат ...
Баш затоа мислам дека е таму, пошто имале доволно време (цел работен ден) и доволно „приватност“, да не ги види у тие 5-10-тина минути, колку што треба да се откорне. Се гледа дека е насилно извадена, има гребаници од алат по бојата. Претпоставката е дека е таму, пошто вчера таму беше колата, завчера сигурно ја имаше маската, пошто ја перев дома колата. Можно е и од пред куќа некој сељак од џорче да ја собрал, мада можел тоа да го направи 1000 пати до сега, пошто колаа е секој ден пред врата, ама кај мене имам стално „надзор“ од берберот и од бабите на прозор, ем не се десило ни брисач ни антена да ми зафали, затоа мали се шансите таму да се десило.

Абе можно е, незнам како е прицврстен делот, патот знаеш каков крш е може и во возење да ти испаднало.

Скршени се лежиштата, се познава гребаници на местата кај жабиците од метален алат. Ем по обиколница е возено до таму, не е толку лошо :)

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

А епа ова дефинитивно крадено е, мислев ако е лесно закачено да не испаднало по дупките ама друго е ова веќе.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10944
  • 430i
« Одговори #1262 на: 13 Октомври 2020, 17:03:54 pm »

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43640
  • Il Moderatore
« Одговори #1263 на: 13 Октомври 2020, 17:08:38 pm »
Ако некој ми го извади катализаторот од 159-ката, може и ќе го частам ;D Прв чекор кон free flow exhaust :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5276
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #1264 на: 13 Октомври 2020, 17:09:56 pm »
Хмм... Интересно. Изгледа вадат паладиум од катализаторите: https://www.wsj.com/articles/thieves-mine-catalytic-converters-for-metal-more-valuable-than-gold-11549803601

Цитат
Police in Chicago say perpetrators, who harvest the devices and sell the scrap metal, have converter theft down to a fine art.

“What tends to happen is that in the middle of the night, a group of guys come by with a truck and a reciprocating saw. They cut out the converter, throw it in the truck and drive away,” said Howard Ludwig, public information officer at the Chicago Police Department.

“They’ll tend to hit several blocks in the same evening with at least one guy driving the [getaway] vehicle and one underneath the car.”

Значи ако видите некој навечер со вакво нешто, и се вртка окулу коли... Викајте полиција.  ;)

едит: 
« Последно менување: 13 Октомври 2020, 17:21:54 pm Van »

Присутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6791
  • French diamond
« Одговори #1265 на: 13 Октомври 2020, 17:20:38 pm »
Како да не катализатори краделе...да видам нема да вервам.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1266 на: 13 Октомври 2020, 17:21:42 pm »
Еко-свесни лопови. Ги ставаат на АПН-ките за собирање пластика, да не загадуваат ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29590
    • CARclub.mk
« Одговори #1267 на: 13 Октомври 2020, 17:51:54 pm »

Ти не вервај, ама се краде. :)

Пред неколку години на другар му го извадија катализаторот од Lancer во Лисиче. Примети кога ја запали колата сабајлето и звучеше ко NASCAR.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7055
« Одговори #1268 на: 13 Октомври 2020, 17:52:04 pm »
Уште тоа фали да ми извадат, ако имам уопште...

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1269 на: 13 Октомври 2020, 17:53:01 pm »
Таман, моторот на голфчето ќе си ѕвониТ. Дерестриктед до макс, после само лупај буст на турбината :D :D

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7055
« Одговори #1270 на: 13 Октомври 2020, 17:58:15 pm »
Таман, моторот на голфчето ќе си ѕвониТ. Дерестриктед до макс, после само лупај буст на турбината :D :D
После вака:

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6137
« Одговори #1271 на: 13 Октомври 2020, 18:37:41 pm »

Ти не вервај, ама се краде. :)

Пред неколку години на другар му го извадија катализаторот од Lancer во Лисиче. Примети кога ја запали колата сабајлето и звучеше ко NASCAR.

На Хонда Џез наводно било екстремно лесно да се извади. Доста популарно у Енглеска.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5453
« Одговори #1272 на: 13 Октомври 2020, 18:46:35 pm »
Абе со извинење ама и народо е за во таквото да го гибниш со гранче кај нас :D Пред некоја година кајмене лопов кај комшија си работел лабаво вкола  си отворил хауба си вади акомулатор,  врви друг комшија врата до врата шо седат го гледа го остава и  му звони на телефон  на комшијата... Абе еден гибаше под хауба ама го  видов кај замина.. Дај не ме јеби и овие на сајлент да не му се пилите дури сечат,  никој ништо не сеќава..
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6137
« Одговори #1273 на: 13 Октомври 2020, 19:45:45 pm »
А бе, кога имаш швалерка, цел комшилук знае.

Кога ќе те опљачкаат, никој ништо не видел.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3797
« Одговори #1274 на: 05 Декември 2020, 16:49:20 pm »
Ne e vo Skopje vo Veles e ama pak...