@Sale
350тина квадрата е куќата негде незнам тачно. Парно на струја. Инаку изолцијата незнам тачно, ке те излажам. Врати и прозори ПВЦ функционишат супер.
Јебига парно на струја е заебана свр, ова ми е инаку рекорд, за ниска сметка... Пошто иаме 2 саати на струјата лани ми стигаше сметка од 40,000 + уште 5-6,000. ова сега е супер, со оглед на температурите надвор дека е сто пати поладно од лани. Али малце контролираме повеќе овој пат. Пошто се работи за куќа со многу многу соби, зимава пазиме да не ги грееме сите бепотребно, односно пошто сите сме скоро на работо освен кучето, мајка ми и женаата што работи кај нас, мојата, на сестра ми собата и слични го гасиме парното пред да искочиме на работа, пошто нема потреба да се грее. После обично пред да се вратиме мајка ми ке го пушти. Се стоплува одма, а сметката за струја е драстично помала.
Инаку незнам колку е точно, но слушнав од некого не ми тенува од кого, дека огромен потрошувач на струја биле замрзивачите. Јас имам 4 и плус уште толку обични фрижидери нон-стоп уклучени.
Исто и сијалиците се сите сменети со штедливи уште лани, разликата е голема, пошто имам мал милион сијалици. Лустерите главни во дневна ми се два со по 25-30 сијалици во нив од 25 и 40 вати, а тие се користат и највеќе.