Денес се враќав од Битола и на втора патарина прилично долга редица. Немаше за мкард, застанав во колона за кеш и за чудо колоните за кеш се движеа побрзо од таа за мтаг.
Како наближувам забележувам дека 98% од возилата во колоната за мтаг се со мкард... фалеше уште некој со 4 жмигавци да враќа рикверс 
Јас со мкард застанав во редица за кеш, ми беше шубе да не ме види некој од тука, имам карклуб лепенка, па кој ќе се оправал после 
Охооо, све со ред 🤣
Мешате држави читам, јас М-Кард нигде на друго место не сум видел, глупост невидена.
https://imgur.com/a/t6CWsSx#ldoAlbJ
Prepaid Viacard discontinuation
Notice is hereby given that Viacards have been discontinued. Their technology based on a magnetic stripe has become outdated and is rapidly falling into disuse.
The decision to discontinue this payment method stems from the recent widespread use of credit cards with a chip, and especially prepaid credit cards, alongside the progressive adoption of new contactless technologies which do not require users to insert the card in the collection systems, thus ensuring shorter dwell times at toll gates, increasing safety and improving traffic flows.