-25 ДОЏИ ЈУЧЕ... а и тоа -20 е доста дискутабилно...
Се слагам.
Само не заборави дека заради фактот дека ке греат и на -20, па и -25, ставаат дополнителни греачи во тацните и на хладњаците, ај да не бидам неписмен, на разменувачите на топлина

(дени ке се сипе).
Прво ставаа послаби греачи, сеа не ме чуди да ставиле и од 1 киловат за да го топи мразот кој ќе се нафати околу од кондензатот.
Не мислисш дека им текнало оваков трик? Со тоа што наместо 1 киловат на греење, ке троши 2, а па мислиш некој ке се сети дека можеби и такво нешто е направено??? Не верувам, а ти?
Битно ке има клима која ке грее на -20, ке троши 2 киловата а ефикасност како фен

Не ти се чини некако така дека направиле?
Инаку @Sase_91 ако имаш можност, гледај инвертер клими и заобиколи ги Самсунг во широк круг.
Разгледај за ефтина варијанта Вивакс, со ознака GEXI, GREE викаат дека не биле лоши, ама ако треба да давам 45 000 за GREE сигурно тоа нема да го направам него ке си земам Тошиба.
Треба многу да се внимава при избор бидејќи има клими кои се со постар тип на компресори и викаат дека греат и до -15, а уствари не е така него работат до -5.
Тоа обично го пишува на корисничките упатства или сервисните упатства.
3,5 киловати ке ти бидат доволни за греење на таа просторија. Јас со тошибата 33 без проблем ги загревам. На ладење е 3,5 а на греење 4,2 по техничка спецификација.
И немој да мислиш дека ке работи исто толку ефикасно на +7 степени, на која што температура ги вршат мерењата, на 0 степени и на -5 па надоле.
Инаку на -15 степени климата ке работи, ама ефикасноста ке и биде на минимум, а потрошувачката на максимум.
И за тоа треба да бидеме свесни. -15 е максимална минимална температура до која што климата може да работи, а не да се грееш топ
Барем јас така мислам. Се уште немам такво искуство