12000 BTU e мојата...И мислам дека и кај мене компресорот е тошибин, али искрено ништо не ми значи тоа. Ми значи да работи и да тера. Ја земав зошто кога го купив Тв-то ми дадоа ваучер од 4000 денари, а климава беше 17 500, па со ваучерот ми испадна 13 500. Со неа греам и ладам 15/16 квадрата, односно спалната соба. Одлично лади и добро грее. Задоволува за просторот прекрасно. Вратата е нонстоп отворена, па така се грее или лади и ходникот.

не е 60 евра... не вадете празни муабети. ... реално со клими работа има 1,5 до 2 месеци работа... ами другите 10 месци во годината... м?
А бе колку и да се...Што е битно. Ти ке работиш легално, ја ке работам на црно...Кога на + 40 кога највише се трошат клими, и ке треба некој да чека овластен сервисер да дојде после недела дена да му монтира, ке му се збоктиса и клима и ручек и вруќина.
Ке праша. Колку треба да чекам овластен за 50 евра да ми монтира? Ке добие одговор недела дена (јуни, јули, август) Ја тука улетуем и му викам ако сака за 60 евра одма монтажа, а и згора на тоа ке има печат од овластен сервис дека му монтирале (пи*кин дим е печат да му лупнам од овластен сервис, ги има колку сакаш да ти завршат работа само да не ги малтретираш у најголема гужва) и така 60-че у џеп, па у кафана и нит ујп, нит данок нит бутур

A трошак? Ма кој ти рачуна трошак...Со првиот ќар од 1000 денара има да купиш материјал за монтажа на 50 клими и има фазла да ти остане...Штрафови, штрафчиња и остала пропратна заебанција...Во секоја клима имаш цевки, трака, кабел, монтажана е боцни прачка пи вино...Бензинот е трошакот, јбга...

р.ѕ. Аман бре не се пали ко шибица...Мора малку провокација...

Ја у најтопли денови имам проблем со корисниците. Им прегреваат чилери па морам да одам на интервенции, кај имам време да се заебавам со монтажи...