колку бензин тураш, можеш да пресметаш само на подолг период... ако си научиш до каде отприлика му дотураш бензинм после 3-4 месеци ако грижливо ги собираш податоците ке добиеш една ориентациона бројка... посекако, со испрвен разладен систем (термостат, термопрекидач) и добро наштелован уред, тоа е смешно малку... меѓутоа во голема мера зависи и колкави релации возиш без притоа поголеми паузи... некои плински уреди (на дизни) имаат опција и да запалат директно на плин ако е моторот загреан... јас имам таков уред кај мене и по мои пресметки, на волот, за секои 50 до 53 литри плин, трошам околу 1 (во лето) до 2 (во зимо) литри бензин... со тоа што јас проаѓам на плин многу, во текот на еден ден... и таа бројка на бензин ми е за 2 до 5 дена...
понатака... еден совет... немој бензинот да го држиш на резерва.. ај зимно време и не е толку многу страшно.. летно време е пострашно. со бензинот, пумпата се лади. несмее да остане без бензин или премалку.. ке се расипе.. треба да држиш минимум четвртина резервоар...кај мене одприлика држам на третина е некад и до две третини.. сакам да си имам резерва гориво...