More stavaj plin na crvot i teraj za poevtini pari nego li dizel, em ke namestis plinski ured za mn mn positna para nego li da kupis dizel motor za 2000/3000 eur

Од кога се купи Ц3 -во, доста од времето го возиме него. ЦРВ от се вози или кога Ц3 -то не ми е достапно , или кога се оди на подолг пат, или кога треба нешто габаритно да се вози.
Инаку сериозно размислив за плин, земав доста параметри во предвид и дефинитивно веќе одговорот е НЕ!
Моето ЦР-В има резервна гума,
Крелл стај му бе едно плинче на ова џипчево, во плимонт веќе имаат на повеќе такви ставено па потпрашај ги баш да ти кажат дали во пракса имаат проблеми овие коли со плин.
Плин дефинитивно не ставам.
Дали се погодил плинот турава?
Каква била смешата?
Губам резервно тркал....
Прештелување и слично...
А и самиот чин на касапење не ми се бендисува...
Нема шанси..
Инаку јас не се жалам од потрошувачката на ЦР-В то за неговата големина.
Пробав и ЦР-В дизел пред да го купам, и разликата и не беше толку голема во потрошувачка (литар или литар и пол разлика беше максимум), а доплата до дизелот беше 7500 еур разлика.
Isto i na benzinot e dali ke se pogodi, dali ne!
isto i na benzinot mozes da imas problemi radi smesata!
Rezervni trkala veke i da nema vo novite koli, zatoa odat setovi za prva pomos!
Golema rabota kalibriranje od 5min, 2 pati godisno na uredot!
Kasapanje?
Nemozam da svatam, edno kopce ke imas fazla vo kabinata, i edna polnacka( koja sto veruvam kaj tebe ke moze da se stavi kaj kapaceto za benzin )!
1. Кај мене има резервна гума, сакам и да ми остане. Не секогаш китовите за репарирање те спасуваат
2.Бензин до сега само еднаш сум осетил да ми прави разлика (во Србија на ОМВ, пишав за тоа). Не ми се случува секое второ полнење да е проблем, или вакво или такво. Само еднаш до сега..
3. Па за да се измонтира плинот не е само кочето во кабина и полначката..
4. Прештелување на уредот е два пати годишно ако е се во ред.. Ако не е, веројанто е принципот: Вози, па ако не е добро ај дојди ќе видиме.. И така повеќе од два пати годишно...
5. ЦР-В то доаѓа со 3 годишна гаранција од ХОНДА плус 2 години од Макпетрол. Јес да сум сигурен дека ако нешто не дај боже ќе има проблем со Макпетрол при средување на таа гаранција, ама сепак има за што човек да се фати ако дојде до тоа.. Со плин се губи таа гаранција
Плус не сакам модификации што не се веќе истестирани од самиот произведувач
Веројатно ако некогаш наместам плин , можеби подруго ќе размислувам, ама сепак..
Што да правам, ич Не сум ќефлија да правам модификации вон спецификација на произведувачот, поготово во врска со погонско гориво што веќе не е истестирано и монтирано од самиот произведувач...
п.с. Ова не значи дека велам дека ти си погрешил што си монтирал. Морам да признаам дека ми е криво што не монтирав на HR-V то кога го купив на пример..