Дени скоцкал прос' и конс' таман. Одприлика тоа и јас би го пишал.
Крелл, за барањето на бензински со плин низ Франција (или било коај друга земјна која не е блиску до нашата), ќе си се подготвиш од дома и во ГПС-от ќе ставиш POI со плин и готово. Мислам дека по интернетов има огромни POI LPG датабази, кодирани за Гармин, ТомТом и ваљда уште некој друг ГПС систем.
Или имај и полн резервоар бензин (јас ова не го практикувам, за на пат 1/3 е макс. што е полн бидејќи си знам каде има бензински со плин) и мирна глава.
Тоа со додавањето бензин за над 3-4000 обртаи кај мене не е така направено, нити сум имал потреба од истото а како што претходно пишав се возеле колите на плин оптеретени со луѓе, приколка и клима, на рамно а и на узбрдици (Стража на пр.).
Капалката кај Форестерот ја имам, и ваљда врши работа. Толку не му се замарам, железо е на крај на краиштата, по мене има мнооогу поважни работи во животот од тон ипол железо.
Како викаат Алкалоид: "Здравјето пред се"

ПС Денес татко ми зборел со дечко што има постара Импреза на плин, и мислам дека е истовремено автомеханичар, рекол да не се секира за VSR.