Гласање

Која фирма е најдобрата за местење на плински уред за кола. (пари, квалитет, се)

Плимонт
130 (72.2%)
Новус
15 (8.3%)
Мармил Монт
12 (6.7%)
Кар Систем
15 (8.3%)
Дурла ЛПГ Битола
3 (1.7%)
Плинмонт Битола
5 (2.8%)
Плинстарт Јовус Битола
0 (0%)

Вкупно гласови: 180

Автор Тема: PLINSKI UREDI  (Прочитано 502664 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30839
    • CARclub.mk
Одг: PLINSKI UREDI
« Одговори #495 на: 28 Јануари 2014, 08:31:04 am »
Мислам дека и Киконинџа (дечкото со Сеат Ми) од форумов има позитивно искуство со Мармилмонт на сметка на Новус (каде што му го местеа плинскиот уред). Се жалеше на превисока потрошувачка (и уште некои проблеми), и во Новус му рекле „ама така си е“. Го однел во Мармилмонт, таму му го средиле, и ден-денес си цепа.

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1918
« Одговори #496 на: 28 Јануари 2014, 08:49:03 am »
И јас имам одлично искуство со Мармилмонт.
На две коли ми местеле плински систем до сега, на првата немав никакви проблеми, и како таква ја продадов.
На вторава, многу е рано да зборам, 3 месеци има поминато само со извозени 3000 км.
Проблемот со нив е што се малку поскапи при редовно сервисирање на системот.
Пример уљето за во капалката за заштита на вентилите кај нив е 1000 денари, а во Плимонт 600 денари, филтерите беа исто поскапи во споредба со плимонт.
Инаку услугата им е многу коректна, кога бев на редовен сервис саат време ги малтретирав да ми го сетираат системот како јас што сакам, и се тоа беше пропратено со убаво објаснување од страна на Перо, за да на крај ми вика, ако не ти се свиѓа вака, дојди пак ќе штелуваме.
Штелувањето беше кога да ми префрла на бензин, ја спушташе границата на вртежите кога да почне да пушта малку бензин, ја штелуваше осетливоста на покажувачот на количина на плин, и ми објани уште колку други можности има системот.

Ги одбрав пред Плимонт и не се покајав, барем до сега. 

Отсутен Mario_306

• Редовен
  • Пораки: 1177
  • Тоа ти е релативна работа...
« Одговори #497 на: 29 Јануари 2014, 00:01:06 am »
Плимонт ги нуди најдобрите плински уреди, а имам преку 20 пријатели што имаат ставено таму плински уреди и никој се нема пожалено до сега, момците во Плимонт си ја знаат работата и тоа е тоа... За цени може не се баш најевтини, ама можам да кажам дека сигурно се најдобри без сомневање... :)
Давам шлогиран дедо, или го менвам за друга недвижнина :)
;D ;D ;D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15991
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #498 на: 29 Јануари 2014, 01:02:13 am »
прво не ми е јасно зашто толку теми за плински уреди има низ форумов. барем една има во секој подфорум... некој ке се најде и ке рече, ова е анкета.. ок така нека биде...

понатака ме интересира со кој памет се компарира мајстор со фирмиште? мармилмонт го знам момакот, ок е чоекот има уште 2-3 ца што работат за него, човекот си бутка и понатака без проблеми. монтираат 1 до 2 плински уреди на ден. но да го компарираш со плимонт на пример, е во нај мала рака несовесно. плимонт е фирма со преку 30 вработени и уште нај малку толку соработници низ целава држава. и монтираат помеѓу 5 и 14 возила НА ДЕН само во скопје. 

како и секоја техника така и оваа не е без грешки. нема нешто што не се расипува... па и еден камен, остај го на тераса го јаде црвот на времето па се распаѓа. плус секогаш може да постојат утки и грешки. човечки е да се греши. ако си безгрешен тогаш имаш друг проблем т.е. не си човек туку робот-андроид-компјутер, немаш душа... а исто така е човечки да се признае грешката. до сега не сум слушнал а ни видел некој да дошол во плимонт ако има проблем некаков и да биде одбиен или вратен со нерешен проблем (под услов да е проблемот со плинот) а ако има проблем со возилото, во плимонт не се автомеханичари а ни човекот во мрмил монт не е авто механичар иако многу често и во двете места ке ти дадат дијагноза што е, бидејки си поседуваат апаратури со обд конекции за откривање на грешки, кога сакаат да докажат на НЕКОЈ УПОРЕН дека плинот е во ред. неможе он да ти го поправи (лупам сега) сензорот на брегаста или радилица... тоа механичар го прави.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
  • ECU rejected...
« Одговори #499 на: 29 Јануари 2014, 02:15:58 am »
Ај да пишам да не ме свати некој грешно.
Јас раскажав само некое искуство со мајстори.
Плинскиот уред од страна на Мармил е одличен и година дена си тера најодлично.
Плимонт и Мармил не споредувам, Онак е доста конкретен во врска со компарациите.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #500 на: 29 Јануари 2014, 10:20:00 am »
па ги знам добро и двете посочени места.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен trkalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 346
« Одговори #501 на: 29 Јануари 2014, 10:39:24 am »
за Кар Систем има некој искуства, бидејќи ми се чини дека тие даваат најмногу години гаранција, а за нијанса се поефтини од Плимонт??

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #502 на: 29 Јануари 2014, 10:41:21 am »
бидејки на нивната тема баш и не објаснија што подразбира таа нивна гаранција, иди до кај нив, да ти го видат возилото, да ти дадат понуда и биди упорен во деталното објаснување што поддржува 7 години гаранција. тука на форумов некако не сакаат да кажат што им издржува 7 години...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен trkalo

• Јуниор
  • **
« Одговори #503 на: 29 Јануари 2014, 10:45:55 am »
добар совет Онак, се мислам меѓу Кар Систем и Плимонт, за Плимонт имам слушано многу позитивни критики и на форумов и така, а Кар Систем се малку поефтини и ова со гаранцијата да се разбере точно колку е повеќе од Плимонт, инаку ќе треба да ја донесам одлуката до крајот на следниот месец.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #504 на: 29 Јануари 2014, 10:47:28 am »
за мене јас си знам кој е изборот. плус како форумџија на карклуб имам попуст, веројатно ке го имаш и ти, само претстави се дека си од карклуб, веројатно ке добиеш нешто попустче.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен trkalo

• Јуниор
  • **
« Одговори #505 на: 29 Јануари 2014, 11:03:15 am »
останува уште овие 20тина дена да соберам некоја информација плус, инаку до сега повеќе сум за Плимонт, сеуште ги немам отпишано од изборот Кар Систем

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20897
« Одговори #506 на: 29 Јануари 2014, 11:07:14 am »
На Кар Систем 7 годишната (или 150 000 км) гаранција се однесува на целокупниот систем, не на поедини делови.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5527
« Одговори #507 на: 29 Јануари 2014, 12:31:03 pm »
На Кар Систем 7 годишната (или 150 000 км) гаранција се однесува на целокупниот систем, не на поедини делови.
Не е точно имаа пишано во нивната тема на што се однесува. Поточно на компјутерот и инсталацијата :D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20897
« Одговори #508 на: 29 Јануари 2014, 12:52:49 pm »
Хах... онда или мене друго ми пишале, или друго подразбираат под "системот".
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3920
« Одговори #509 на: 29 Јануари 2014, 15:50:35 pm »
Jas namestiv plinski ured vo car sistem vo 2010 godina, i do den denesen, nemam nikakov problem, i stalno koga mi trebalo usluga od niv, mi izleguvale vo presret, taka da eden golem + od mene za montaza na plinski ured kaj niv ;)