Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Вкупно гласови: 180
може бе ама многу ќе кошта
Епа како да се направи секвент кога возилата со карбуратор немаат дизни и немаат директно вбризгување, туку вакумски влегува смешата од горивото и воздухот во цилиндрите.
Цитат: VLATKO на 25 Декември 2013, 00:17:50 amможе бе ама многу ќе кошта не, озбилен сум, безразлика на цената, али да не се измени работата на бензин(да остани со карбуратор). и која би била разликата во потрошувачкаако е потребно сензори, сонди тогаш стварно е неисплатливо, маубетот ми е од најнормален бензиски мотор (југо 55 да ставиме пример) да се направи на секвент плин.слободно ко ќе види модератор нека го префрли муабетов во соодветна тема, се извинувам.
не, чисто ме интересираше дали можи, тоа со југото беше за пример само.уште се трпи на бензин барем моето количе(фичо 750)
Значи плимонт дефинитивно да одам ? Бидејќи некои ми предложија и во новус но за плимонт повеќе се слуша :)Благодарам во секој случај