Гласање

Која фирма е најдобрата за местење на плински уред за кола. (пари, квалитет, се)

Плимонт
130 (72.2%)
Новус
15 (8.3%)
Мармил Монт
12 (6.7%)
Кар Систем
15 (8.3%)
Дурла ЛПГ Битола
3 (1.7%)
Плинмонт Битола
5 (2.8%)
Плинстарт Јовус Битола
0 (0%)

Вкупно гласови: 180

Автор Тема: PLINSKI UREDI  (Прочитано 501488 пати)

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6221
Одг: PLINSKI UREDI
« Одговори #390 на: 11 Декември 2013, 00:43:18 am »
 иди со упаљач позади на ауспух да видиш :D иначе не е препорачливо палење директ на плин во зима бидејќи  го кратиш векот на расплињачата.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15991
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #391 на: 11 Декември 2013, 00:44:49 am »
...и немој да ми речеш не, не е така, нема да ти верувам, зашто знам дека е така.

иди со упаљач позади на ауспух да видиш :D иначе не е препорачливо палење директ на плин во зима бидејќи  го кратиш векот на расплињачата.

баш ова сакав да му кажам да проба, па да види дали го фрла жив или не кога е ладен моторот. само нека седи понатрана малку и нека има пп апарат за секој случај... да не му биде смрзната и чешмата во дворот...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7282
« Одговори #392 на: 11 Декември 2013, 00:45:49 am »
иди со упаљач позади на ауспух да видиш :D иначе не е препорачливо палење директ на плин во зима бидејќи  го кратиш векот на расплињачата.

Тешко пали зимно време на плин ако е подолго време стоен, особено наутро, затоа и почнавме да го палиме на бензин наутро. За преку ден си пали на плин.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15991
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #393 на: 11 Декември 2013, 00:49:08 am »
никој не вика дека не пали на плин директно...

сакаш да ти дадам совет како да ја запалиш на плин и на -30?

дај контакт, ако имаш џокче кликни 5 пати и почекај околу 4-5 секунди со даден контакт, па верглај... а ако немаш џокче, чекај едно 10 секунди... ке запали од прва, исто како да е загреана... само не цапај на гас...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7282
« Одговори #394 на: 11 Декември 2013, 00:56:57 am »
Пробувано е баш така, имам црвено копче и кога ке го притиснам, се слуша како расплињачата влече плин. На ладно време кога е подолго време стоен, особено наутро, тешко пали на плин, а може и да не запали.
Летоска палеше, кога фати поладно негде од октомври, значи утрата да се доста свежи, почна да вергла и по 10-20 секунди па да пали на плин, што не беше случај летоска, кога палеше после максимум 2-3 секунди верглање.

Додуша сега пред некој ден му сменивме нови свекици, ама ипак за наутро за прв старт бензинче да не се секирам, само влечам фул саух и си пали лесно на бензин.

Иначе, секогаш кога го палам загреан, притискам на гаста по малку.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20895
« Одговори #395 на: 12 Декември 2013, 14:04:26 pm »
Освен одговорот на онак кој разликата во цената ја гледа како големината на процентот што продавачот ја задржува за себе, и сервисната компонента, што се комплетно валидни одговори, дали некој друг може да посочи „опиплива“ разлика, зашто има толкава разлика во цените?

Ме интересира, пошто у неколку наврати ми се десило да прашам и да ми кажат као ~600 евра, ама за твојот Лансер ќе треба ваков и таков/онаков што кошта ~1000 евра. Е моето прашање е зашто? Што толку повеќе (или подобро) има тој што е ~400 евра поскап?

До сега, само од Аутомакедонија ми дадоа една цена за уред (BRC, прашував еднаш дали некој има некакво познавање, али испадна штама).
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7272
« Одговори #396 на: 12 Декември 2013, 14:21:52 pm »
Веле, нели имаше ти плин или ја сум побркал нешто ???

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #397 на: 12 Декември 2013, 14:37:43 pm »
Сега за сега, само во ваква форма.

The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18200
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
« Одговори #398 на: 12 Декември 2013, 14:52:43 pm »
Освен одговорот на онак кој разликата во цената ја гледа како големината на процентот што продавачот ја задржува за себе, и сервисната компонента, што се комплетно валидни одговори, дали некој друг може да посочи „опиплива“ разлика, зашто има толкава разлика во цените?

Ме интересира, пошто у неколку наврати ми се десило да прашам и да ми кажат као ~600 евра, ама за твојот Лансер ќе треба ваков и таков/онаков што кошта ~1000 евра. Е моето прашање е зашто? Што толку повеќе (или подобро) има тој што е ~400 евра поскап?

До сега, само од Аутомакедонија ми дадоа една цена за уред (BRC, прашував еднаш дали некој има некакво познавање, али испадна штама).

Имаш уреди со самоштелување, компјутерот ваљда повеќе чини за да се направи. Потоа водовите од боца до мотор, поквалитетни расплињачи, поквалитетни плински инјектори, капалки како што е препорачливо за тебе и слично.
Има и плински уреди што плинот го вбризгуваат во мотор во течна фаза, тие се најскапите, но и најквалитетни затоа што блиску го имитираат бензинското вбризгување.

Да си го искористам постов и да прашам, дали има некој од тука информација колку чини независно монтирање на плински уред во автомобил? Значи јас му носам се потребно, сервисот само да го монтира.
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #399 на: 12 Декември 2013, 16:00:56 pm »

Тебе би требало да те кошта околу 600 евра, немој само да монтираш у Аутомакедонија (се изнаслушав бисери за нив...), а еве ти и занимација за у слободно време ;)

http://plimont.com.mk/index.php?page=faq

Отсутен velkov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 637
« Одговори #400 на: 12 Декември 2013, 16:10:05 pm »

Тебе би требало да те кошта околу 600 евра, немој само да монтираш у Аутомакедонија (се изнаслушав бисери за нив...), а еве ти и занимација за у слободно време ;)

И јас би ти препорачал да ги избегнеш Аутомакедонија, имам пишано веќе во прашања до плимонт дека не знаеа да решат еден обичен проблем со богата смеса на гориво и истото го третираа како нус појава на возилото.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #401 на: 12 Декември 2013, 16:18:06 pm »

Ама баш тоа е муабетот бе Џиџи... Што као демек е ~600 евра, арно ама од Х-причини (за мене непознати), подобар бил од ~1000 евра. Истиот муабет ми го свртеа и во Плимонт и во Новус. А токму во Плимонт ми рекоа дека Лансерот не се снаоѓа баш најдобро со плински уред.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7272
« Одговори #402 на: 12 Декември 2013, 16:23:06 pm »
Vele vo toj slucaj prasaj nekoj od taksistive, na plin imaat pominato povekje otkolku ti za 2 zivoti.

Inaku MME go poskapele plinot vo boca od 9.7 kg 100 den sega e 870 mislam. Pederiiiiii najskap plin plakjame, Gospod da gi kazni !!!

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #403 на: 12 Декември 2013, 16:25:46 pm »
А низ Ск има такси лансери кои имаат поминато по 250.000 на плин без проблем

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #404 на: 12 Декември 2013, 16:28:44 pm »
Таксиста не ми е репер. Колата не е негова така да, сите негови „позитивни“ или какви и да се муабети паѓаат у вода. За инсталација, не плаќа он. За одржавање, не плаќа он. Ако нешто се заебе, не плаќа он. Фирмата му плаќа.