Автор Тема: Олдтајмери..  (Прочитано 528393 пати)

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3409
  • Хюндай Тюсон
Одг: Олдтајмери..
« Одговори #1291 на: 28 Октомври 2013, 13:06:50 pm »

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #1292 на: 28 Октомври 2013, 14:56:02 pm »
Ракун седи мирен не ми отварај работа ...

Не ти отворам работа, се спремам за во иднина :)

Отсутен Боби Л.

• Редовен
  • Пораки: 1273
  • I live my life a quarter mile at a time...
« Одговори #1293 на: 28 Октомври 2013, 18:47:44 pm »
Битола пред Голд Капитол...

Те прајме будала во Капитол седиш :D
https://www.youtube.com/watch?v=-Lc9QZqITc4
Брзината не е опасна,туку будалата шo седи зад воланот :)

Отсутен Walter

• Почетник
  • *
  • Пораки: 21
« Одговори #1294 на: 01 Ноември 2013, 22:40:58 pm »
`Dali vo Makedonija postoi Odtimer Club ?

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #1295 на: 08 Ноември 2013, 17:16:42 pm »
Еве некои слики од изложбата во неготино денес. Не планирав да одам ама сабајлево кога се разбудив гледам татко ми го искарал кадетот од гаража во двор а се уклучив на фб уште еднаш го видов настанот и решив да ја испукам серта малку и да се развозам. А и да се видам со професорот Дионис да му направам чест.

http://imgur.com/a/wlKlo#0

Отсутен Walter

• Почетник
  • *
  • Пораки: 21
« Одговори #1296 на: 08 Ноември 2013, 21:59:35 pm »
Ubavo sto eve vaka ima sobiri po gradovive nasi ama, tolku li nikoj neznae dali vo Makedonija postoi nekoj klub za oldtajmeri pa pravovremeno da gi izvestuva lugeto koi se ljubiteli na ova hobi- sport pa taka manifestaciite ke bidat poposeteni a celata rabota ke se podigne na povisoko nivo !

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #1297 на: 08 Ноември 2013, 22:26:58 pm »

Отсутен Mak1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 442
« Одговори #1298 на: 09 Ноември 2013, 17:55:56 pm »
Ubavo sto eve vaka ima sobiri po gradovive nasi ama, tolku li nikoj neznae dali vo Makedonija postoi nekoj klub za oldtajmeri pa pravovremeno da gi izvestuva lugeto koi se ljubiteli na ova hobi- sport pa taka manifestaciite ke bidat poposeteni a celata rabota ke se podigne na povisoko nivo !
Postojat Oldtajmer klubovi , imas vo Skopje , Bitola itn.

Отсутен DasAuto.

• Сениор
  • Пораки: 4594
  • ~ Full of soul ~
« Одговори #1299 на: 11 Ноември 2013, 15:52:03 pm »
Битола пред Голд Капитол...

Те прајме будала во Капитол седиш :D
Седам ветер во магла :)
↯↯ Don't try to follow me ↯↯

http://www.youtube.com/watch?v=b_v5fPI-DUw

Отсутен МулевР

• Редовен
  • Пораки: 1399
  • Велешанче
« Одговори #1300 на: 18 Ноември 2013, 18:20:04 pm »
Postojat Oldtajmer klubovi , imas vo Skopje , Bitola itn.
Има и во Велес. Во Велес се вика ,,Kings of the streets'' а во Битола ,,Old school retro freaks'' за другите градови не ги знам имињата :)
Project car: Opel Kadett C
Daily 1: Opel Corsa E
Daily 2: Yugo Koral 1.1i

Отсутен Peconi

• Редовен
  • Пораки: 2948
« Одговори #1301 на: 18 Ноември 2013, 20:16:13 pm »
има клубови али ретки се правите клубови, сите гледаат некој интерес само
некој нешто на некого да му продаде по астрономска цена пошто нели е олдтајмер а и ако тој дел можда е добиен на поклон или за смешни пари
Со ова првото т.е поклонот многу пати сум бил сведок. Јас клубот го разбирам како едно големо семејство, да си помагаме колку можеме. Пример јас имам делови за фичо вишок на некој му требаат да му ги дадам колку што сум ги купил, во спротивно мене кога ќе ми требаат некои делови и јас да ги добијам по нававна цена
А не муабети абе брат ова знаеш јас сум го платил 200 евра башка во Италија се 300 а он го купил од отпад за 500 денари...............
незнам дали ги знаете Oldschool ST од Хрватска, буквално се како фамилија.
Кај нас не бива ништо, неколку пати сум пробувал да направам фичо клуб ама не бива со нашиов народ
Како што кажав сите гледаат да заработат ок нека заработат ама не преку мене или преку клубот
еве еден линк чисто да видите како функционираат
http://www.oldschoolhr.com/forum/index.php?topic=8019.15
што би ни фалело нас од скопје да функционираме како клуб, па некој викенд да се иде до велес кај кралевите, па друг викенд кај фриковите од битола, па трет викенд да дојдат во скопје, па четврт викенд да се помогне ако треба негде и тоа е дружба
Јас им се чудам на нашиве во принцип живеам со сите добро а сите против секого зборат лошо. Овој е ваков овој е таков, овој ми дужи толку оној му дужи толку. Тој пишал вака на фб за мене оној вака
Ретки се добрите луѓе највероватно сите прават само лице
Морам да ги спомнам како одлични луѓе а пред се ГОЛЕМИ другари Јовица со синовите Аце и Марјан, Баже од Велес со фичото, Мите Ташев, Гагачот од Битола, Наумче, а за Мартин и Пеце полирантите иако не се знам имам добро мислење :)
тоа е тоа набрзинка напишано :)

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #1302 на: 18 Ноември 2013, 21:00:26 pm »
И јас ве сакам ако не сум по “кршојте“  :D
 :-*

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #1303 на: 18 Ноември 2013, 21:07:55 pm »
Потврдувам за баже од велес. Го запознав пред некое време на велешко бев јас со кадетот на прошетка и случајно имаше таму некоја група од велес со олдтајмери па свртевме една софра и пар муабети. После идевме за каменица на изложбата заедно и во прилеп се видовме а на питијадата во велес испадна тој порано од свадба па божем на кратко да се видиме и кај него заседнавме до касно вечерта со муабети за коли па во гаражата кај него гледавме делови и така. Вчера беше Баже во Штип.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #1304 на: 18 Ноември 2013, 21:11:35 pm »
има клубови али ретки се правите клубови, сите гледаат некој интерес само
некој нешто на некого да му продаде по астрономска цена пошто нели е олдтајмер а и ако тој дел можда е добиен на поклон или за смешни пари
Со ова првото т.е поклонот многу пати сум бил сведок. Јас клубот го разбирам како едно големо семејство, да си помагаме колку можеме. Пример јас имам делови за фичо вишок на некој му требаат да му ги дадам колку што сум ги купил, во спротивно мене кога ќе ми требаат некои делови и јас да ги добијам по нававна цена
А не муабети абе брат ова знаеш јас сум го платил 200 евра башка во Италија се 300 а он го купил од отпад за 500 денари...............
незнам дали ги знаете Oldschool ST од Хрватска, буквално се како фамилија.
Кај нас не бива ништо, неколку пати сум пробувал да направам фичо клуб ама не бива со нашиов народ
Како што кажав сите гледаат да заработат ок нека заработат ама не преку мене или преку клубот
еве еден линк чисто да видите како функционираат
http://www.oldschoolhr.com/forum/index.php?topic=8019.15
што би ни фалело нас од скопје да функционираме како клуб, па некој викенд да се иде до велес кај кралевите, па друг викенд кај фриковите од битола, па трет викенд да дојдат во скопје, па четврт викенд да се помогне ако треба негде и тоа е дружба
Јас им се чудам на нашиве во принцип живеам со сите добро а сите против секого зборат лошо. Овој е ваков овој е таков, овој ми дужи толку оној му дужи толку. Тој пишал вака на фб за мене оној вака
Ретки се добрите луѓе највероватно сите прават само лице
Морам да ги спомнам како одлични луѓе а пред се ГОЛЕМИ другари Јовица со синовите Аце и Марјан, Баже од Велес со фичото, Мите Ташев, Гагачот од Битола, Наумче, а за Мартин и Пеце полирантите иако не се знам имам добро мислење :)
тоа е тоа набрзинка напишано :)

Potpis i pecat !