Автор Тема: Олдтајмери..  (Прочитано 468466 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
Одг: Олдтајмери..
« Одговори #2475 на: 10 Мај 2018, 09:51:05 am »
Кај нас, мислам дека е скоро невозможно. Евентуално да се види во Солид (на крај на Партизанска, карши Вашфабрик) бидејќи они работат со делови за јапонски возила, или да се праша во официјалниот сервис на Нисан, ама таму сигурно би коштало многу пари.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
« Одговори #2476 на: 10 Мај 2018, 10:06:04 am »
И јас му викам да го даде за старо железо али ете....запнал да го реставира.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #2477 на: 10 Мај 2018, 10:15:36 am »
Ако запнал, ќе успее. Делови не мора кај нас, нека бара надвор, по специјализирани он-лајн продавници, форуми и сл. Ќе се најде начин.. Ако очекува тука да купи све и да ја склопи за недела дена, нема да му успее..
Вакви некои: https://www.zcentre.co.uk/index.php/shop

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
« Одговори #2478 на: 18 Мај 2018, 09:22:09 am »
Има за продавање Jaguar XJ6 4.2 I6 од '72 - '73
Прва серија, англиски со десен волан.

Колата е спакувана пред многу години и оставена за подобри денови да се вози. Извадени се тркала, глава и хауба колку што можев да видам. Извадени се за да се зачуваат.
Човекот ги има сите делови и сите се складирани и во одлична состојба. Од некои делови има и дупликати. За секој случај.

Газдата е тежок пицајзла за олд тајмери.

Сака да ја продаде тука или да ја носи во Асралија, па таму да ја среди и продаде.

Ако има некој заинтересиран или знаете кој би можел да ја купи колата, пишите ми.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6830
« Одговори #2479 на: 01 Ноември 2018, 23:32:31 pm »
Нешто се смешка испод црниот најлон

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
« Одговори #2480 на: 02 Ноември 2018, 17:51:25 pm »
Дента кога бев кај него, тогаш го проверуваше количето. :)

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6830
« Одговори #2481 на: 02 Ноември 2018, 17:56:32 pm »
Го закрпил кај диференцијалот позади на држачите што беа откачени од каросеријата.

Предмалку зборев со него на фејсбук, му ја покажав и нему сликава и ми кажа дека му се запалил затоа што ја палел тревата наоколу, почнал и најлонот да гори. За среќа брзо го изгаснале и нема некоја штета, одоздола некои црева само се стопиле и пошто е скапан одоздола патосот го зафатило и теписонот внатре.

Отсутен MikiVW

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 72
« Одговори #2482 на: 25 Ноември 2018, 15:47:05 pm »
Дечки, вака... Најдов Голф кец, уште е со старите регистарски таблички од местото каде живеам а до сега никогаш не сум го видел да се вози, што значи дека веројатно стоел во гаража можда 10 години. Луѓето живеат во Австрија и пред месец дена го видов голфот во нивниот двор ама кога му пишав да го видам не беа во МК и ми кажаа дека ќе ме известат ко ќе си дојдат (значи е за продажба)

Голфот е зелен, каросериски од далеку изгледа како фабрика буквално без корозија (за подвозје незнам) Му ставиле долги штопки позади (https://imgur.com/a/gjhq7OR) нешто налик вака ваљда се некоја понова верзија сигурно некој знае повеќе и веројатно се клаени накнадно (не се фабрички).

Прашањето е следново. Доколку Голфот стоел во гаража повеќе години, што МОРА да се смени освен каиши масла. Дали моторот ќе "вози", дали треба ремонт. Колку тоа би ме чинело и колку вреди еден таков голф во таква состојба? Веројатноста да се први сопственици па и да е купен во МК е можна.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #2483 на: 25 Ноември 2018, 16:06:41 pm »
Дечки, вака... Најдов Голф кец, уште е со старите регистарски таблички од местото каде живеам а до сега никогаш не сум го видел да се вози, што значи дека веројатно стоел во гаража можда 10 години. Луѓето живеат во Австрија и пред месец дена го видов голфот во нивниот двор ама кога му пишав да го видам не беа во МК и ми кажаа дека ќе ме известат ко ќе си дојдат (значи е за продажба)

Голфот е зелен, каросериски од далеку изгледа како фабрика буквално без корозија (за подвозје незнам) Му ставиле долги штопки позади (https://imgur.com/a/gjhq7OR) нешто налик вака ваљда се некоја понова верзија сигурно некој знае повеќе и веројатно се клаени накнадно (не се фабрички).

Прашањето е следново. Доколку Голфот стоел во гаража повеќе години, што МОРА да се смени освен каиши масла. Дали моторот ќе "вози", дали треба ремонт. Колку тоа би ме чинело и колку вреди еден таков голф во таква состојба? Веројатноста да се први сопственици па и да е купен во МК е можна.

Уште пред да пробаш да заверглаш, мој совет (верувам и сечиј) би бил менување на сите течности:
- масло во мотор
- масло во менувач
- глицерин во кочници
- антифриз (претходно целосно перење на системот со вода)
- гориво (испуштање на старото, ставање на свежо)
Проверка и менување по потреба на:
- сите црева за ладење
- сите вакуумски црева
- (ако е бензин) кабли на свеќици
- (ако е бензин) промена на свеќици
- (ако е бензин) испирање на карбуратор
- гуми

Непланирани трошоци:
- запечени клипчиња на кочниците
- залепен куплунг
- запечени сајли за куплунг или рачна кочница
- разно

За колку тебе ќе те кошта стварно немам претстава, веројатно знаат @darko mk5, @GTI16V, @Lhasa Green или Дарио со Голфовите (не можам никнејмот да му го погодам). Не ја знам достапноста на деловите кои би ти требале, затоа е тешко да се каже трошокот.
Ако е колата во таква состојба како што викаш, прво купи ја за нормална цена па после мисли му ја за палење, за делови и така натаму.

Отсутен MikiVW

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 72
« Одговори #2484 на: 25 Ноември 2018, 23:16:46 pm »
Требаше да отворам тема во половни, ќе го поставам истото прашање и твојот одговор па да има повеќе одговори

Присутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #2485 на: 01 Февруари 2019, 19:47:08 pm »
Морав и тука видево, vredi dase vidiii.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #2486 на: 14 Февруари 2019, 21:11:06 pm »