Гласање

Choose your destiny!

Бензин
241 (58.5%)
Дизел
171 (41.5%)

Вкупно гласови: 412

Автор Тема: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња  (Прочитано 2538275 пати)

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Одг: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња
« Одговори #11625 на: 05 Септември 2013, 21:01:41 pm »
Нелогично е секое негово тврдење за дизелот. Нема друг дизелаш на форумот што го дели неговото искуство.

Логично е доколку му е продуван, претпоставувам од константно незналачко возење (ко бензинец на високи вртежи). Тогаш све што кажал има смисла и не е лага: брчи, чади, троши и често се расипува.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #11626 на: 05 Септември 2013, 21:06:54 pm »
Бојан,
Како може јас да манипулирам со официјални податоци од фирма. Се читаш ли што зборуваш?

Второ, ти манипулираш со тоа што не кажуваш дека другиот плински уред има плински дизни и паралелно троши и бензин, во сооднос 30-70%. И вториот плински уред е нов на пазарот, и ниту еден форумаш нема муда да го стави во своето возило.
Манипулираш затоа што постираш податоци од само една мкд. компанија која нуди плински уреди од три различни фирми и од тие три само една нуди плински уред за конкретниот мотор. Да постираше понуди и од друга фирма или две колку што ги има во МКД и да заклучевме дека цената е 2000 Е ( а не е секаде како што ти покажав ) немаше да кажам дека манипулираш.
Јас не манипулирав, јас само го демантирав твојот пост и покажав дека има и поевтина и опција па и нека троши бензин. што не верувам дека на некого би му сметало туку напротив е повеќе позитивно.  

Maнипулирам со тоа што ја изнесов најновата понуда, на најновата генерација на плински уреди. Ок. Трол.

Нелогично е секое негово тврдење за дизелот. Нема друг дизелаш на форумот што го дели неговото искуство.

Логично е доколку му е продуван, претпоставувам од константно незналачко возење (ко бензинец на високи вртежи). Тогаш све што кажал има смисла и не е лага.

10 литри не трошеше ни Мерцедес 300D од 1970та, под полна туража. 10 литри е сериозно голема потрошувачка за дизел, дупло поголема од нормалната. Дизел може да троши толку единствено ако возел цело време во 3та брзина 100кмх, или има сериозен проблем, или лаже.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #11627 на: 05 Септември 2013, 21:08:38 pm »
Дизел може да троши толку единствено ако возел цело време во 3та брзина 100кмх, или има сериозен проблем, или лаже.

Или по маааалку од сите три одеднаш: eм константо го цепа на (за дизел) високи вртежи, ем моторот е малце продуван, ем малку.... ја штелува вистината.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #11628 на: 05 Септември 2013, 21:13:32 pm »
Jaс мислам дека лаже. Бранко е проект на Симо Превара :)

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #11629 на: 05 Септември 2013, 21:18:01 pm »

Јас не би се изразил толку грубо. Тие 10 литри повеќе би ги препишал на продуван мотор + невешто возење дизел, отколку на флагрантно лажење. Веројатно додал од реторски причини некое литро, но не би ја објаснил целата десетка на тој начин.

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #11630 на: 05 Септември 2013, 21:28:47 pm »
Хм, велиш, воопшто и да не пробувам, а?

Јас за последниве 4 коли имам поминато преку 300kkm и он верувај ми знае и како возат и колку трошат и што не им чинело уз пат, поарно од мене. Ако кажам нешто што он не го „одобрил гарант“ измислувам.

Само кога лажеш. Пример дека дизелот ти трошел 8 литри на отворено. Низ Македонија дизел од 1300кг не може да потроши 8 литри, немаме патишта за тоа, неможеш да оствариш толку голем брзински просек. Дизел со 1300кг го возам 140-200 на автопат, 120-130 на регионален пат, најбрз сум на сите угорници (каде што троши најмногу) и просекот никогаш не е над 6 литри. За да потроши 8 литри треба да се движам со константна брзина од 180, а тоа во Македонија не е можно.

ЗокиПет, ако доволно долго си на форумот, ќе сватиш дека ги пласирам најточните податоци на форумот. Само тоа ретко на кој косиличар, му се допаѓа.

Потрошив 10 од Неготино до Скопје. Но што има да кажувам кога ти знаеш дека не може.

Мене ова ми се има десено со слична кола и мотор. Може беше 11. На истиот пат.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #11631 на: 05 Септември 2013, 21:39:46 pm »
ц ц ц ц ц

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7115
« Одговори #11632 на: 05 Септември 2013, 21:40:33 pm »
А уствари зашто се тресете колку му потрошила колата на петко, јанко или станко ? :D

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4117
« Одговори #11633 на: 05 Септември 2013, 22:07:36 pm »
Не гледам причина ни да му се потресувам ни да мислам дека ме лаже некој, па и да ме лаже не гледам како некој „заработува“ нешто со давање погрешно инфо.

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #11634 на: 05 Септември 2013, 22:11:32 pm »
Потрошив 10 од Неготино до Скопје. Но што има да кажувам кога ти знаеш дека не може.

Хммм, да видиме: твојот дизел ем ти троши, ем спор, ем чади, ем брчи ко трактор...

Дали кога го палиш на ладно дали ти искача бел чад од ауспух?

Мислам, неготино-ск десетка! Еј!

Мисли! Десетка мерено на бензинска НГ полн резевоар до полн резервоар  бензинска во Ѓорче. Еј!

ЕДИТ: Не е спор, спор е твојот.

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #11635 на: 05 Септември 2013, 22:15:00 pm »
Некапираат дека си ја газел мушки. :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #11636 на: 05 Септември 2013, 22:44:56 pm »

Бранко е независно битие и е постар и посискусен од Симо, и познавајќи го, не е возможно да биде ничив проект - освен на татко му и мајка му. Наместо да собереше некое искуство, само си билдаш негативни поени, и тоа во време кога помислив дека си созреал :(
Со ваквите изјави, се надевам сите ќе спознаат со кој соговорник си имаат работа, и твоите кометари ќе ги игнорираат и ќе ги сметаат за невадлидни - ко` што и се.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #11637 на: 05 Септември 2013, 22:52:24 pm »
Некапираат дека си ја газел мушки. :)

Од неготино до скопје нека вози до даска не може со дизел од 1200кг да потроши 10.

Бранко е независно битие и е постар и посискусен од Симо, и познавајќи го, не е возможно да биде ничив проект - освен на татко му и мајка му. Наместо да собереше некое искуство, само си билдаш негативни поени, и тоа во време кога помислив дека си созреал :(
Со ваквите изјави, се надевам сите ќе спознаат со кој соговорник си имаат работа, и твоите кометари ќе ги игнорираат и ќе ги сметаат за невадлидни - ко` што и се.

нема потреба од лутење. не негирам дека тој постои, само ги потенцирам неговите намери.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #11638 на: 05 Септември 2013, 22:59:19 pm »
Ти ако сакаш може и да негираш, но од друга страна, кој си па ти фактор, да негираш или одобруваш постоења на личности. А  неговите намери ни јас ни ти не ги знаеме, а камо ли па да ги потенцираме. Јас сум сигурен единствено дека се` што зборува е вистина и дека не преувеличува за ништо и за тоа може да се заколнам.
Како и да е, мојата дискусија со тебе е завршена.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #11639 на: 05 Септември 2013, 23:13:54 pm »
Дизел може да троши толку единствено ако возел цело време во 3та брзина 100кмх, или има сериозен проблем, или лаже.

Или по маааалку од сите три одеднаш: eм константо го цепа на (за дизел) високи вртежи, ем моторот е малце продуван, ем малку.... ја штелува вистината.

Едно е сигурно! Не пишував во тефтер дур возев.