Гласање

Choose your destiny!

Бензин
241 (58.5%)
Дизел
171 (41.5%)

Вкупно гласови: 412

Автор Тема: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња  (Прочитано 2533982 пати)

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Одг: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња
« Одговори #11295 на: 03 Септември 2013, 13:23:49 pm »
Ахам, значи гласањето не е валдино. Добро, сега разбрав што сакаш да кажеш. Иако е дизелот подобар, помалку луѓе го сакаат, чисто онака....

Не. Гласањето е валидно - го одразува мнението на мнозинството. Но мнението на мнозинството не секогаш кореспондира со подоброто.

Вакви ли основни работи сеа ќе објаснуваме?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #11296 на: 03 Септември 2013, 13:49:26 pm »
Оо секако, затоа постои демократија не секогаш народот бира тоа што е подобро.  Но сепак, ова е подиректна работа од политика и демократија. Овде секој кажува според негово мислење што е подобро. Секој искусил оваков или онаков дизел или бензинец. Не се работи за лажни политички ветувања, па да не знаеш што да избереш и да се заебеш у изборот, па да сватиш после 5 години. Сум пробал бензинец, не ме бендисал, сум гласал за дизел. Може не сум го пробал вистинскиот бензинец, како и 90% (чисто моја лична претпоставка) од оние што гласале за дизел, ама ете. сум гласал за она што сум почуствувал дека е подобро. И тука е во голема предност бензинецот како технологија која повеќе им се допаѓа на гласачите. Големи се шансите дека е тоа така, зошто е пдообра.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #11297 на: 03 Септември 2013, 13:51:23 pm »
Оо секако, затоа постои демократија не секогаш народот бира тоа што е подобро.  Но сепак, ова е подиректна работа од политика и демократија. Овде секој кажува според негово мислење што е подобро. Секој искусил оваков или онаков дизел или бензинец.

Искусиле канти со 300.000 км

молим те симо

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #11298 на: 03 Септември 2013, 13:53:36 pm »
Колку седнале у 328i F30 да се провозаат? Не верувам дека било кој од нив ќе гласаше за дизел до сега. Освен Дени. Не знам зошто. И ти.. знам зошто...
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #11299 на: 03 Септември 2013, 13:54:58 pm »
Зошто јас? Јас обично сум поддржувател на убави мотори. Моторот од 328i во серија 1 сигурно е добар.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #11300 на: 03 Септември 2013, 13:56:27 pm »
Затоа е „не знам зошто“ кај тебе :) Знам дека би гласал за дизел, али не знам зошто ;)
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #11301 на: 03 Септември 2013, 13:57:14 pm »
Колку седнале у 328i F30 да се провозаат? Не верувам дека било кој од нив ќе гласаше за дизел до сега. Освен Дени. Не знам зошто. И ти.. знам зошто...

Па тоа е само причина повеќе резултатите од гласањето да бидат неповрзани со одговорот на прашањето „што е боље“!

„Што е боље“ не е едноставно прашање на кое може да се одговори со „бољи е бензин“ или „бољи е дизел“. Во некои аспекти бољи е бензин, во некои дизел, а дали некој ќе се одлучи за едното или другото зависи од мал милион фактори. А според тебе, треба само да дојде на карклуб, да види што има повеќе гласа и тоа да купи. Глупости.

Запињањето „бензин е бољи у све освен потрошња“ е малоумно навивање.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #11302 на: 03 Септември 2013, 13:58:16 pm »
А тие што имале можност да пробаат и дизели и бензинци во широк распон на зафатнини, коњажи, изведби итн итн, и пак преферираат бензин, што е нивниот проблем?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #11303 на: 03 Септември 2013, 13:58:39 pm »
А тие што имале можност да пробаат и дизели и бензинци во широк распон на зафатнини, коњажи, изведби итн итн, и пак преферираат бензин, што е нивниот проблем?

каков проблем?

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #11304 на: 03 Септември 2013, 14:00:29 pm »
Па еве, за луѓе што имаат негативности према дизел, тоа е пошто искусиле канти со 300000 км. И затоа нејќат дизел.

За тие што пробале разно-разни бензинци и дизели, во најразлични можни варијанти и изведби, и пак преферираат бензин, што не е у ред со тие луѓе? (фигуративно, нормално)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #11305 на: 03 Септември 2013, 14:01:09 pm »
А што е со половина од членовите на форумот кои возеле само едно возило во животот?

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #11306 на: 03 Септември 2013, 14:01:51 pm »
Нивни недостаток на искуство. Тоа не значи дека немаат право на преференци базирани врз сопствените искуства.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #11307 на: 03 Септември 2013, 14:02:25 pm »
„Сопствените искуства.“

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #11308 на: 03 Септември 2013, 14:06:00 pm »
И за едните, и за другите.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #11309 на: 03 Септември 2013, 14:06:08 pm »
Па еве, за луѓе што имаат негативности према дизел, тоа е пошто искусиле канти со 300000 км. И затоа нејќат дизел.

За тие што пробале разно-разни бензинци и дизели, во најразлични можни варијанти и изведби, и пак преферираат бензин, што не е у ред со тие луѓе? (фигуративно, нормално)

Не знам на што алудираш, кој си преферира бензинец нека си вози бензинец. Му посакувам да натепа многу километри без никаква мака. И јас сакам да си купам еден бензинец (како што сум купувал!)

Сфаќаш ли дека тука се борам само со килавите аргументи на про-бензин навивачите? А не со самите бензинци?