Видиш ти си тој што усложнува со преносни значењ
Каде примети преносно значење во моите постови?
Јас те прашувам наједноставно
Не Члинк. Твоето прашање е типичен комплексизам, ти пратив и линк да прочиташ. Твоето прашање е се само не е едноставно. Да, кратко е, но не е едноставно.
ти забегуваш затоа што се плашиш од одговорот кј треба даго дадеш.
Од што тоа се плашам? Која опасност ме демне од одговорот?
Седам и гледам како може еден толку паметен дечко да глуми и избегнува факт кој е многу лесен и стои. Само од инат.
Кој е тој факт? Дека 2.0 бензин има поише коња од 2.0 дизел? Како тоа го избегнувам кога и самиот сум го кажал миљон пути?
Ти правиш 2.0 јас те победувам со 2.0, ти за да ме стигнеш правиш 2.4 јас правам 2.4 и те победувам. Ако има крај јас ќе бидам секогаш подобар. Зошто од срцето вадам повеќе моќ.
Ти правиш споредба на мотори од различен тип, а со иста кубикажа, што е погрешно. Јас ќе те победам со 2.0 ванкел и со 2.0 двотактен. И што со тоа?
Зашто произвоителот не прави 2.0 тб и 2.0 тд?
Кој производител не прави? За што зборуваш? Ова ли е едноставното прашање кое го избегнувам?
Ајде да видиме: дали НЕКОЈ го разбира погоре цитираното прашање? Ако некој го разбира, нека ми го раскаже со други зборови.
Едноставно е. Колку што ќе даде производителот за еден т дизел од 2.0 кубици при изработка толку ќе даде за еден т бензинец од 2.0 .
Колку пати да ти кажам дека производството 2.0 тд и 2.0 тб не мора да кошта исто? Колку пати да ти кажам дека кубикажата не е единствен фактор кој ја одредува цената на моторот?
Инјекторите и комон рејл пумпите не растат на дрво, ниту скапите легури за блокот.
Члинк (и другите), разгледај го ова:
http://thoughtcatalog.com/2011/how-to-have-a-rational-discussion/