Гласање

Choose your destiny!

Бензин
240 (58.4%)
Дизел
171 (41.6%)

Вкупно гласови: 411

Автор Тема: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња  (Прочитано 2176713 пати)

Присутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4001
Одг: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња
« Одговори #9240 на: 04 Јули 2013, 23:40:23 pm »
Значи сум возел 1.4и ZX 75кс,кој за неговата тежина,година и моќност си влече нормално.Ако го споредиме 1.4 75кс,со 1.8 103кс ке заклучиме дека 1.8 е подобар.
Стилото со помала кубикажа,со помала коњажа,со поголема тежина,можеби на некоја оптимистичка хартија се движи подобро во реалност,оф како нема шанси.

Незнам шо го спомнувате Меганот кога не го спомнав.Али кога го спомнувате,секогаш би ми бил подобар избор од 1.4 анемичен мотор кој троши и брчи.
 :)
Бејзикли дет. :)

Среќа што вашите индуциран заклучоци се многу поопипливи и пореални од искуството што го имав со колава со години. Согласно тоа може сите да кажеме дека СпејсСтарот лета.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #9241 на: 04 Јули 2013, 23:41:39 pm »
Значи сум возел 1.4и ZX 75кс,кој за неговата тежина,година и моќност си влече нормално.Ако го споредиме 1.4 75кс,со 1.8 103кс ке заклучиме дека 1.8 е подобар.
Стилото со помала кубикажа,со помала коњажа,со поголема тежина,можеби на некоја оптимистичка хартија се движи подобро во реалност,оф како нема шанси.

Незнам шо го спомнувате Меганот кога не го спомнав.Али кога го спомнувате,секогаш би ми бил подобар избор од 1.4 анемичен мотор кој троши и брчи.

Среќа што вашите индуциран заклучоци се многу поопипливи и пореални од искуството што го имав со колава со години. Согласно тоа може сите да кажеме дека СпејсСтарот лета.
Па ако памтам сите тврдеа дека лета. :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #9242 на: 04 Јули 2013, 23:42:20 pm »
Лупнав, ок, еве 128 има. Небитно. Има 16 в и варијабилна усисна грана што му дозволува да има повеќе торк секаде во вртежниот распон.  Сте се фатиле за тој торкот ко` да не постои менувач измеѓу мотор и тркала.  Не морате да верувате дека стилто е подобро ауто од ZX, нема потреба да се убедуваме.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #9243 на: 04 Јули 2013, 23:44:08 pm »
1.4 95кс 128Nm VS 1.8 103кс 153Nm

Присутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #9244 на: 04 Јули 2013, 23:45:13 pm »

До сега не тврдев, ама еве сега ќе почнам за да го одржам нивото на дискусија :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #9245 на: 04 Јули 2013, 23:45:40 pm »
6 брзини вс 5 дугачки брзини. Забрзување (под) 12 секунди вс 14 секунди, модерна шасија вс душек на федери.. Дури и максималната брзина е поголема. Стварно не знам Дени кај лежи проблемот.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #9246 на: 04 Јули 2013, 23:50:00 pm »

До сега не тврдев, ама еве сега ќе почнам за да го одржам нивото на дискусија :)
Знаеш што, генерално поентата е што одма се перципира дека ДРУГИОТ во дискусијата незнае како се однесуваат возилата.

Во случајот со Ситистар се работи за ново возило Еко оптимизирано и различно од повеќето претходни.

Во случајот на другите возила, моторите се проверени, возени, тестирани во 2-3 различни возила, душата извадена, км поминати...

Согласно дискусијата од сега и јас тврдам дека Ситистар има одлични перформанси, како и прецизен менувач.

Присутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #9247 на: 04 Јули 2013, 23:55:44 pm »
Јас ви дадаов пример на две возила кои на хартија дваат еден впечаток во релано секојдневно користење сосема е различно. Вие ми тврдите дека тресам зелени.

Не знам како да ги објаснам коментарите. Ниедна од ноие коли не биле тука привремено Се возеле секој ден многу километри поминале.

Тоа што не сакате да поверувате ваше е.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
« Одговори #9248 на: 05 Јули 2013, 05:52:36 am »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Импресиите на класниот доволно кажуваат за ѕверов. :) Јако. Ама многу јако.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #9250 на: 05 Јули 2013, 11:23:18 am »
И фабрички има разлика и кај ТДи. Снага се осеча!

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #9251 на: 05 Јули 2013, 11:32:55 am »
Машала освежување :)
Новава генерација TSI нуди доста повеќе .
Ваистина импресивно...
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Присутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #9252 на: 05 Јули 2013, 12:41:25 pm »
За оверклокуење бензинците се позгодни бидејки бројките на снага растат со вртежите. Торкот се билда од притисокот на турбината, па оние што одржуваат подолго торк со зголемоувањето на вртежите натепуваат коњажа.

Сега ќе експолидра афтермаркет чиптунинг турбобензин индустријата што ја немаше за атмо бензинците.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #9253 на: 05 Јули 2013, 12:48:09 pm »
Претходната генерација TSI 125hp со оверклок не се добиваше многу на коњажа (околу 15hp) туку повеќе во вртежен момент (+50Nm). Тој мотор од старт е веќе прилично искористен.
Кај новиве TSI 140hp гледам дека е сосема друга работата.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #9254 на: 05 Јули 2013, 13:15:32 pm »
20 ks со 50 Nm