Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Вкупно гласови: 411
Цитат: LosiPatista на 27 Јуни 2013, 14:22:26 pmИ примерок на СДИ што го возев јас, многу добро ја примаше гаста. Имаше добра реакција на педалата за гас. Не дека после тоа нешто драматично се случува....но сепак, секогаш беше спремен да реагира на промена на педалата за гас. Цитат: mmm121 на 27 Јуни 2013, 14:19:02 pm2.0 sdi со 1.6 бензинец споредуваш?Би можеле. Во секојдневно возење и менување на брзини на 2500-3000рпм дизелот може може да искажува и појак.ако менуваш брзини нa 1500 тогаш камион е најдобар.
И примерок на СДИ што го возев јас, многу добро ја примаше гаста. Имаше добра реакција на педалата за гас. Не дека после тоа нешто драматично се случува....но сепак, секогаш беше спремен да реагира на промена на педалата за гас. Цитат: mmm121 на 27 Јуни 2013, 14:19:02 pm2.0 sdi со 1.6 бензинец споредуваш?Би можеле. Во секојдневно возење и менување на брзини на 2500-3000рпм дизелот може може да искажува и појак.
2.0 sdi со 1.6 бензинец споредуваш?
аман со обртаите, аман! Бензинец и дизел НЕ СЕ ВОЗАТ НА ИСТИ ВРТЕЖИ и нормално и неннормално возење. Го подувте со обртаите. ..
Цитат: Simo - Carrier166 на 27 Јуни 2013, 14:38:00 pmаман со обртаите, аман! Бензинец и дизел НЕ СЕ ВОЗАТ НА ИСТИ ВРТЕЖИ и нормално и неннормално возење. Го подувте со обртаите. ..??Кој рече дека се возат? Јас не покушавам да споредувам 2000 рпм кај дизел и 2000 рпм кај бензинец со иста аспирација. Напротив, цело време викам „види на колку обртаи ТИ менуваш во секојдневното возење“?
Јас кога кажувам дека 3500 вртежи не се голем број или високи вртежи, ти прв се буниш.
Цитат: Simo - Carrier166 на 26 Јуни 2013, 09:44:13 amЦитат: filipv на 26 Јуни 2013, 09:30:36 amВо „корисниот“ опсег на вртежи, во оној каде што воглавно се вози, и понатаму има повеќе момент. На многу високи вртежи, во кои што многу ретко се вози бензинците секогаш тегнеле повеќе и ова не е ништо ново. Така си е.Инаку, и приказните за дизелите кои се спори, смрдат и штракаат ко трактори очигледно веќе се бришат.значи 3500-4000 вртежи не се многу високи вртежи - да се разбереме.Во контекст на максималните - не се.Во контекст на реалното секојдневно возење - се. Повторно, гледај си у обртомерот дур возиш и изброи колку време стрелката ќе помине околу 4000, а колку околу 3000, колку околу 2000....
Цитат: filipv на 26 Јуни 2013, 09:30:36 amВо „корисниот“ опсег на вртежи, во оној каде што воглавно се вози, и понатаму има повеќе момент. На многу високи вртежи, во кои што многу ретко се вози бензинците секогаш тегнеле повеќе и ова не е ништо ново. Така си е.Инаку, и приказните за дизелите кои се спори, смрдат и штракаат ко трактори очигледно веќе се бришат.значи 3500-4000 вртежи не се многу високи вртежи - да се разбереме.
Во „корисниот“ опсег на вртежи, во оној каде што воглавно се вози, и понатаму има повеќе момент. На многу високи вртежи, во кои што многу ретко се вози бензинците секогаш тегнеле повеќе и ова не е ништо ново. Така си е.Инаку, и приказните за дизелите кои се спори, смрдат и штракаат ко трактори очигледно веќе се бришат.
Golf 4 sdi, сон на дизелашите
Цитат: filipv на 26 Јуни 2013, 09:47:00 amЦитат: Simo - Carrier166 на 26 Јуни 2013, 09:44:13 amЦитат: filipv на 26 Јуни 2013, 09:30:36 amВо „корисниот“ опсег на вртежи, во оној каде што воглавно се вози, и понатаму има повеќе момент. На многу високи вртежи, во кои што многу ретко се вози бензинците секогаш тегнеле повеќе и ова не е ништо ново. Така си е.Инаку, и приказните за дизелите кои се спори, смрдат и штракаат ко трактори очигледно веќе се бришат.значи 3500-4000 вртежи не се многу високи вртежи - да се разбереме.Во контекст на максималните - не се.Во контекст на реалното секојдневно возење - се. Повторно, гледај си у обртомерот дур возиш и изброи колку време стрелката ќе помине околу 4000, а колку околу 3000, колку околу 2000....Држ!
@Filipv, Не мора тајно, јавно ке ти објавам нормално градско возење. Мене не ми е проблем да возам на 2000 вртежи. Не ми е проблем ниту на 3500 ниту на 4000. со 6.500 имам мал проблем, зошто може џандар да ме казни за брзо возење.
имам снимка од вчера специјално за твоја љубов. Ќе ја прегледаме наскоро.