На тест го имав 3 дена. Тестот беше баш за економија на возилото.
Го зедов со фул резервоар и го вратив празен скроз. Па кога го наполнија пак, ми кажаа резултати.
Поминав 700 км.
Има некаде тема за тестот на форумов.
Zavisi kolku e toa full? rezevoarot e 63 litra a ako go napolnis do kapace sobira 65. Jas koga ja kupiv kolata mi ja daoda so 75 ml nafta i mi reko odi do Luk oil prvata ovde na 500 metra ama pazi moze da ti izgasne oti nema gorivo. Znaci nemashe ic.
Go napolniv do kapace i sobra 64,7 litri nafta!
E sega ako bil poln tvojot rezervoar do kapace moze da si potrosil 63 litri benzin za 700 kilometra pominati sto e negde okolu 9 litri na 100 km, sto e eden litar i nesto razlika so negovata potrosuvcka a koja lesno moze da se izgubi vo zavisnost od toa dali poveke e vozeno grad ili nadvor i kako e vozeno voziloto.
Ako si potrosil 60 litra benzin toa znaci si imal potrosuvcka od 8.6 sto e izvonredno za taa kola so toj motor ama pak ke recam ako si vozel poveke na otvoreno i posmireno nisto ne me cudi. Kaj mene potrosuvackata znae da varira i po dva litra ako sakam da vozam poinaku. A na toj motor sigurno i poveke. Teraj 100 ka do skopje ke pomines so pomalku od 5 litra garantirano. Teraj 140 do 160 na pravcite i 120 130 na drugiot del od patot i ke imash negde okolu 6.5 prosek.
Nema apsolutno nikakva pricina da me laze covekot, da kazuval pomalku ajde de ke recam si go fali voziloto ama vaka...? Plus sakashe da go menuva samo zaradi toa sto dosta mu trosi, sakashe da zima Opel KafeMoca dizel ama nekoj go razubedil pa ne zede. Vo sekoj slucaj e vopotraga po dizelska varijanta na slicno vozilo vo ramkite na budzetot sto go ima.