Гласање

Choose your destiny!

Бензин
241 (58.5%)
Дизел
171 (41.5%)

Вкупно гласови: 412

Автор Тема: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња  (Прочитано 2536070 пати)

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3063
Одг: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња
« Одговори #6645 на: 25 Април 2013, 18:13:21 pm »
Мир, тишина, без тропање, без црни облаци позади, 7.5. За моите едвај 8к км. годишно ми е таман и повеќе од добро :)

Треба да те повозам во поло-то кое е бучно во однос на Бмв-то, здравје ќе те седнам во второво и ќе сватиш што сакам да ти кажам. Со отворен прозор повеќе се слуша турбото него дизелот, на лер гас да се осеќа ама кога ќе се движиш нема ни да осетиш разлика без да знаеш во што седнуваш
Другар има од постарите еднаш ме возеше, не сакам пак да седнам.

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 312
  • It is what it is and that is it :)
« Одговори #6646 на: 25 Април 2013, 18:15:15 pm »
Здравје малце да се подослободам и ќе те повозам во Бмв-то кое е 2.0 177кс ДИЗЕЛ xdrive па ти кажи дали тропа, бучи, чади и остали комплименти за дизел. До тогаш trust my word нема да осетиш ништо од горенаведеното

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #6647 на: 25 Април 2013, 18:17:05 pm »
Во лер има вибрации? 
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bojan j

• Сениор
« Одговори #6648 на: 25 Април 2013, 18:17:24 pm »
Немам квалитетен ТБ да ти возвратам на услугата...

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
« Одговори #6649 на: 25 Април 2013, 18:18:03 pm »
Во лер има вибрации?  

Не бе какви вибрации... Звукот се разликува тоа сакав да кажам, кај смее да има вибрации на таа класа кола 2 години нема како е купена

Немам квалитетен ТБ да ти возвратам на услугата...

Епа сам сум се уверил на другарка кола scirocco 1.4 TSI 140 кс ако не е поише незнам точно. Се е ок ама кога си научен на торк нема бензинец што ќе ти компензира освен некое бугати

Отсутен Bojan j

• Сениор
« Одговори #6650 на: 25 Април 2013, 18:23:00 pm »
Или некое S Cooper зверче.

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
« Одговори #6651 на: 25 Април 2013, 18:26:08 pm »
Муабетов цело време го вртам околу тоа дека освен ако сум на стаза, имам бензинска пумпа на мое име, пробувам да легнам женска со лимитер на рпм и такви ствари дека не гледам поента на фрлањето пари за бензин кога добивам исто за помалце пари. Плин-от не го спомнувам поради субјективна неприфатеност од моја страна :)

Отсутен Bojan j

• Сениор
« Одговори #6652 на: 25 Април 2013, 18:28:51 pm »
Ги правиш бензинциве ко да трошат 45 литри на 100 :) Фала на комплимент ама не возиме Вејрони :)
У реду е. Јас си уживам во едно ти си уживаш во друго.

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
« Одговори #6653 на: 25 Април 2013, 18:33:01 pm »
Ги правиш бензинциве ко да трошат 45 литри на 100 :) Фала на комплимент ама не возиме Вејрони :)
У реду е. Јас си уживам во едно ти си уживаш во друго.

Не бе не сум нереален туку само знам дека кога возев матиз 800цц од 50кс, 800кг сосе мене, ми трошеше 6 литра со МНОГУ пазење. Полово 1т БЕЗ мене ми троши 6 литра нафта со додатен комодитет како клима и доволно место за да не му кршам вилица на тој до мене на секое мењање брзина и возење како ми прдне односно ми откачи жичка и гас до крај... Тоа кај бензинец скапо се плаќа односно 2-3 литра на 100км кај просечна кола бензинец.
Фала богу дека секој вози тоа што му е по ќејф, у остало затоа и си го купил... :D

Далеку од тоа дека не е подносливо возењето бензинец во поглед на цена ама некако повеќе комодитет имам со дизел во оглед на тоа што не се замарам дали релацијата е 500м подолга-пократка.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #6654 на: 25 Април 2013, 18:35:19 pm »
Или некое S Cooper зверче.
Чекај еден БОЛД да удрам...
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Auto

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 520
« Одговори #6655 на: 25 Април 2013, 18:41:34 pm »
Дизел вс бензин. 8)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #6656 на: 25 Април 2013, 19:20:31 pm »

Значи друго освен звукот како аргумент го нема кај бензинецот што е и реалната состојба на улиците (ако имаш ќеш си купуваш дизел и си тераш, а ако видиш бензинец просечно количе знаеш дека го купиле поевтино зошто во моментот не биле при пари или на наградна игра е земено освен оние кои купуваат коли кои не се за секојдневна употреба односно викенд шема коли за кинење гуми и брчење по Ленинова и нејзини супститути)

Другарче, многу си ми интересен лик и многу те почитувам, ама немој бе вакви работи. Абе сук купил Порше 911 или Ферари 458 зошто сум немал пари или сум го добил на наградна игра.... молим те немој вакви работи да ми го кршиш филмот, стварно многу те сакам

Да те дополнам: Голф 4 бензинец 1500-2000е се наоѓа во Ок состојба, истиот голф дизел 3500-4000е во Ок состојба разликата ти е таа во набавната цена само имаш ќар од возењето во тие 100ккм

Па да ти цркне турбина на тој Голф 4 што е во „ОК“ состојба и да го поправиш како треба треба да фрлиш пари колку за цел таков голф. На бензинецот смени му свеќици и кабли за 30 евра и тераш и возиш и ти се исплати.

@filipv, не постои ниту еден разлог да ги тераш останатите членови да мислат дека во било кое сценарио е лошо бензинец да се вози на 3 или 4.000 вртежи. Тоа е режимот на работа на тој мотор. Како да кажеш дека млазен мотор е лошо што се врти на 10.000 вртежи! И да кажуваш дека тоа е маана на џет енџинот во однос на бродски дизел со 10 вртежи во минута.

Па и млазен мотор врти на 3000-4000 вртежи колку и просечен бензинец :)

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #6657 на: 25 Април 2013, 19:37:14 pm »
Здравје малце да се подослободам и ќе те повозам во Бмв-то кое е 2.0 177кс ДИЗЕЛ xdrive па ти кажи дали тропа, бучи, чади и остали комплименти за дизел. До тогаш trust my word нема да осетиш ништо од горенаведеното

bmw dizel ne bi go sporedil so bilo koj dizel ili benzin

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
« Одговори #6658 на: 25 Април 2013, 19:38:29 pm »

bmw dizel ne bi go sporedil so bilo koj dizel ili benzin

Како подобар или полош не те сваќам?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #6659 на: 25 Април 2013, 19:39:38 pm »
Дизел е? Однак лош е ;D

Мала шала...