Колата не е инвестиција затоа што не добиваш ништо, а губиш многу меѓу другото и здравје. Колата е скапо задоволство, колку и да се вртиш и што и да купиш цената секојдневно паѓа, а тоа што државава ни е полна со луѓе заљубеници во светиот Голф е главната причина поради високите цени на голфовите со 8 0000000000000 километри. Таков Голф, извозен до пичке си мајкине извини ама не ми треба, штета што народот во Македонија нема пари за да си го дозволи квалитетот и се фаќа за 2.5 литри сок за 15 ден. и голф со милијарда километри, незнаејќи дека и двете работи само ќе му нанесат штета.
Разликата од 10 денари помеѓу бензин и дизел не е голема. Разликата од 30 денари помеѓу плин и дизел е голема.
Бензинец со 75 коња троши 8, турбо бензинец со 120 коња троши 7. Турбо дизел со 140 коња троши 6.
ЕДИТ за Спортекс, не видов на време.
Моментално задоволство ми е што колата не тропа како цигла во центрифуга и не тресе ко да се ебе некој позади. Не испушта црна топка кога ќе дадам гас нагло. А си возам нормално и пак ми троши (скромни) 7.5 литри на 100км.