Гласање

Choose your destiny!

Бензин
241 (58.5%)
Дизел
171 (41.5%)

Вкупно гласови: 412

Автор Тема: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња  (Прочитано 2521170 пати)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Одг: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња
« Одговори #6300 на: 19 Април 2013, 09:03:16 am »
ако ти е задоволство... а ако ти е мачење? на мене лично ми е мачење... не го сакам тој звук а уште помалку мирис. кој сака што сака нека каже, било кој дизел, после 10 години старост, скор секоја кола мириса на издувни гасови и испарувања на нафта. лично, мене не ми пречат кога работам на машина некоја, ремонт или слично... ама кога ке седнам да го експлоатирам возилото ми доаѓа нагон на повраќање... затоа за мене возењето дизел воопшто не е уживање.. напротив, бензинашот да го возм ми е задоволство и кеиф.

Ako e ova tvoeto profesionalno mislenje (a znam deka ne trolas), togas me razocaruvas. Za kakov miris pri vozenje zboruvas? Ti ne si sednal vo dizel kola. Nitu eden dizelas sto sum go imal ne mirisal na dizel, nitu eden benzinec sto sum go imal ne mirisal na benzin. Site koli mirisale na cisto i svezo. Vo vozenje dizelot se prepoznava po toa sto e pobucen vo ler, prva i vtora, potivok na visoki brizini, i po toa sto imas mnogu podobra reakcija na gasta. Dizelot ne zamara pri dolgi patuvanja, a na dizelska pumpa ke bides nagraden. Seto toa predizvikuva uzivanje vo vozenjeto.

дали е добар или не, ребрастиот каиш може да се види ОТКАКО КЕ СЕ ИЗВАДИ... овака од око, од надвор 50% информација имаш за неговото ниво на исправност...

Stvarno razocaruvas.

Redoven servis na Opel Astra

Maslo GM 5l = 1000 den. (Sobira 3,2l)  Dizel ??
Filter maslen Hengst 150 den.    Dizel 450den.
Filter za gorivo 400-500 den.      Dizlel 800+ ?

Opel Astra 1.7D

Maslo GM5l = 1000den (Sobira 4)
FIilter maslen Hengst 200 den
Filter za gorivo Hengst 350 den.
Filter za vozduh 350 denari.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #6301 на: 19 Април 2013, 10:01:08 am »
Edina kola Vo koja sum se vozel a mirisala na gorivo e benzinec so plinski ured.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55238
  • Махер
« Одговори #6302 на: 19 Април 2013, 10:02:04 am »
Или бил дефектен или карбураторски или сте полнеле гориво.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #6303 на: 19 Април 2013, 10:08:23 am »
postarite plinski uredi bukvalno trueja. i da, starite benzinci so kraburator, znaea da smrdat na benzin.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #6304 на: 19 Април 2013, 10:34:57 am »
На семафор кога ќе застанеш позади дизел мораш да затвориш прозори и да исклучиш вентилација.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #6305 на: 19 Април 2013, 10:40:34 am »
Во изимнати 35000km на плин со Маздата до сега никогаш не замирисала на плин, ниту внатре во кабина, ниту надвор. Ако сака некој да мириса од ауспух додека работа, ставам клдаба во кафанче дека нема да замириса на плин и дека нема да направи разлика во мирсот помеѓу бензинот и плинот.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44958
  • Il Moderatore
« Одговори #6306 на: 19 Април 2013, 10:54:03 am »
Дури и на бензин повеќе ќе се осеќа (убав) мирис. На плин - тапа.. ни мирис ни вкус :)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #6307 на: 19 Април 2013, 10:57:42 am »
cesto se slucuva na semafori da moram da zatvoram prozori, zatoa sto benzinecot pred mene smrdi bidejki e kanta koja loso sogoruva.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #6308 на: 19 Април 2013, 11:14:01 am »
Кога има канта дизел, сите во радиус од 100m мораат да ги затворат сите доводи на воздух и да го прекинат дишењето на 1 минута додека кантата се оддалечни на неколку стотини метри. Во спротивно ќе им биде пластифициран респираторниот систем и трајно ќе им бидат оштетени сетилата за мирис и вкус.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #6309 на: 19 Април 2013, 11:17:11 am »
samo ako e mercedes 123, GOlf 1,2 ili nekoj drug 150 godisen dizelas so 15.000.000++ km.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #6310 на: 19 Април 2013, 11:35:01 am »
Добро, се читате ли што пишувате? Погледнете во долен десен агол од вашиот монитор и погледнете го датумот, за тие што незнаат живееме во 2013 година. Какво смрдење на бензин, смрдење на плин, тресење на дизел и смрдење на нафта? За колите од кој век зборите? Колку што сум запознаен кај денешните возила, па и кај тие пред многу години се надминати овие проблеми.

Цело време само инат си водите, едните за дизел едните за бензин, со причини кои немаат благе везе со денешните возила. Ама па што зборам и јас, да не се водеше со сила инат немаше темава да има 421 страна.

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #6311 на: 19 Април 2013, 13:00:24 pm »
дали е добар или не, ребрастиот каиш може да се види ОТКАКО КЕ СЕ ИЗВАДИ... овака од око, од надвор 50% информација имаш за неговото ниво на исправност...

Stvarno razocaruvas.

Не лупај глупости.Муабетот на онак е апсолутно точен. Ребрастиот каиш се гледа дали и колку е оштетен кога ке се извади. Го гледаш од страната на запците, ако помеѓу запците има пукнатини, тогаш е оштетен и мора да се смени. Ај малку едукација пред да лупнеш нова глупост плс.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11155
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #6312 на: 19 Април 2013, 13:30:41 pm »
samo ako e mercedes 123, GOlf 1,2 ili nekoj drug 150 godisen dizelas so 15.000.000++ km.

Filpv @Железничка оклу 12:45, нервозно, со избрани зборови опцу еден што ја тупеше пред него, во иста нервоза Кашкаито плукна една црна топка дим :)

::)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #6313 на: 19 Април 2013, 13:37:17 pm »

Stvarno razocaruvas.

Не лупај глупости.Муабетот на онак е апсолутно точен. Ребрастиот каиш се гледа дали и колку е оштетен кога ке се извади. Го гледаш од страната на запците, ако помеѓу запците има пукнатини, тогаш е оштетен и мора да се смени. Ај малку едукација пред да лупнеш нова глупост плс.

Onak me razocara. Ti od druga strana, NE.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #6314 на: 19 Април 2013, 13:41:21 pm »
Igor и современите дизели корнат на парафин....