Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Вкупно гласови: 412
Мече 2.5 вс 1.2,0.9,1.0 ??Дфак ??
На 10 000 километри според она што јас сметав со повисока потрошувачка на бензинот и со повисока цена на гориво разликата е околу 8000 до 10 000 денари. Ако тука ставиме повисока цена за регистрација за дизелашите бидејќи едната стапка се плаќа по кубикажа разликата ќе се намали. Тука се и различните сервиси различната цена за купување и слично со што ќе се изедначат. А тек замислете ако го спомнеме плинот во приказнава
2.5 вс 1.8 го изостави.Но тука не се работи за споредба на перформанси туку за спордба на звук.дизел вс бензин.Јас пре би да го слушам како клокоти 2.5 одколку да не го слушам 1.2,1.4,1.8...
Јас за 2.4 плаќам околу 12К денари.Колкава ке биди разликата со некој бензинец од 1.8,1.6...2000-3000 денари.Бензинецот троши миниум 2-3литри повеќе од мојата,поскапо гориво кое ако прерачунаш на 25-30Ккм не верувам дека ке испадни поекономичен.Перформанси ич да не зборам(ако се работи за атмо).
Нема да возиш, пошто имаш дизел (ќе праиме муабет кога дај „боже“ ќе земеш MX-5)
Ако ја купуваш нова колата ТД вс Атмо поскап иди дизелот.Тука ви одговара тој аргумент,но ако се правиме споредба на ТД вс ТБ тогаш разликата не е толку голема.
Од оние јас што ги гледам во официјален ценовник, што може да се земат во директна споредба, ТД е поскап за 2500 евра, што е далеку од малце.
Цитат: velestrumf на 04 Април 2013, 13:32:07 pmОд оние јас што ги гледам во официјален ценовник, што може да се земат во директна споредба, ТД е поскап за 2500 евра, што е далеку од малце.јбг... кога не знаеш што е добро прашај што е скаподизелот нуди повеќе и логично поскап е
oзбилно, сметам дека треба да ја повториш лекцијата „волуметриска ефикасност“. Све што кажа на таа тема до сеа ти беше утка.
Цитат: filipv на 04 Април 2013, 12:59:11 pmoзбилно, сметам дека треба да ја повториш лекцијата „волуметриска ефикасност“. Све што кажа на таа тема до сеа ти беше утка.Дај ми извор, учебник, линк, било што. Очигледно ова што го читам и знам е погрешно. А никако од тебе не го добивам вистинитото.
Цитат: filipv на 04 Април 2013, 13:33:14 pmЦитат: velestrumf на 04 Април 2013, 13:32:07 pmОд оние јас што ги гледам во официјален ценовник, што може да се земат во директна споредба, ТД е поскап за 2500 евра, што е далеку од малце.јбг... кога не знаеш што е добро прашај што е скаподизелот нуди повеќе и логично поскап еЈас лично, не гледам што нуди повеќе (во поглед на турбо-бензинец) и следствено на тоа „логиката“ поради која е поскап ми е невалидна.