ок ок
не се разбравме
бензинецот докај 2000 е мртво пувало. не влече. стискаш полека стискаш стискаш и одеднаш ОПАААА тегне
тоа е ОДВРАТНО својство. ГО МРАЗАМ.
Ау ау ау ...
за тси не важи. во право е bramovsk, генерализирам.
не се сите бензинци такви! тб не е така, големи атмосферци... ама, кај оние бензинци кај шо е така - абе одвратно!!!
е сеа:
тб е добар за возење на ниски вртежи, ама тд е малку подобар. И имаме: малку подобро тегне и троши скоро дупло помалце?? Oд другата страна е тб, кој *скоро* толку добро тегне, али при ТАКВО возење (со јако тегнење од мали обртаи) лапа не-малку гориво.
па така, го бирам тд пошто влече малку боље а троши бааги помалце
Зошто бе не важи, па не оди на мармалад, на бензин оди

Околу нелапањето многу гориво и автономијата во конкретниот случај:

631км Скопска вожња. Притоа не и дувам на гаста за да возам, возам на начин на кој и ти го пропагираш и за кој јас апсолутно се согласувам, гас до даска до постигнување брзина на крузање и предвидување на ситуацијата напред (семафор, кочење...). Што ќе рече, не и се тресам, си уживам во возењето и пак потрошувачката ми е под 8л/100км.
Максимум што некогаш потрошил мојот бензинец е 11,4л/100км, но под други услови и заради Х причини (од Маврово кон Скопје, на автопат 200км/х, патот го поминав за 45мин.)
Максимум што потрошил заради курташак, т.е. праење кејф е:

Што вклучува мерачење на Водно и бркање на обиколница заради издувување.
Јас знам, ко ден ми е јасно, дека и во двата случаја дизелот ќе потрошеше литро помалку, ама:

би дизел, кога немам потреба