Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Вкупно гласови: 410
Цитат: Simo - Carrier166 на 28 Јануари 2013, 18:29:00 pmАј сега озбилно, може ли да ми ја стокмиш рутава на гугл мапс, да ја свртам и јас еднаш, да видам што ќе каже мојот борд.Дури сега го читам ова, сориЕве ја „4.4“ рутата(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)А еве ја „4.2“ рутата(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)Цитат: Banzai на 28 Јануари 2013, 17:45:29 pmЗатоа што дизел је чудо. Иде подобро од бензин, троши 10 литра помалку, и трае многу повеќе и поефтин е за одржување. И секако се тоа собрано, заедно со одличниот звук и возбуда во возењето, претставува идеален мотор и за секој ден, и за викенд забава.конечно некој кој ја целосно и исправно ја апсолвирал дилемата! (освен ззвукот, за звукот не се согласувам. звукот кај бензинец е бољи).но сепак, тоа задоволство си има цена - повисока набавна цена: исто коња чинат повеќе кај дизел отколку кај бензин. Али - тоа е си е така во пазарниот свет: кога не знаеш што е подобро прашај што е поскапо.
Ај сега озбилно, може ли да ми ја стокмиш рутава на гугл мапс, да ја свртам и јас еднаш, да видам што ќе каже мојот борд.
Затоа што дизел је чудо. Иде подобро од бензин, троши 10 литра помалку, и трае многу повеќе и поефтин е за одржување. И секако се тоа собрано, заедно со одличниот звук и возбуда во возењето, претставува идеален мотор и за секој ден, и за викенд забава.
2012 BMW 535i2979 cm3 Line 6ValvetronicTwin TurboPower: 306 PSTorque: 400 Nm Curb weight: 1685 kgTop speed: 250 km/h0-100 km/h (s): 5.80-1 km (s): 25.1Fuel consumption: EU urban/extra-urban/comb.:11.1 / 6.3 / 8.1 l/100km2012 BMW 535d2993 cm3 Line 6Twin TurboPower: 313 PS Torque: 630 NmCurb weight: 1725 kgTop speed: 250 km/h0-100 km/h (s): 5.50-1 km (s): 24.5Fuel consumption: EU urban/extra-urban/comb.:6.5 / 4.8 / 5.4 l/100km
Stvarno..koja bi bila poentata da se zeme 535i ako veke mora da e novo BMW 5 ka?Neka mi objasni nekoj petrolhead.
И поефтино ќе ти биде одржувањето.
Ќе може да си дозволиш вистински да го стискаш и да се забораваш на гаста.
Дизелот никогаш неможе да истрпи малтретирање како бензинецот цедење на брзини возење во високи обртаи.
И подобро звучи